Ketcup dulce

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Ketcup dulce

Mesajde lucia_bp » 22/03/2013 07:08

Ingrediente pentru aproximativ 1 l

- 2 kg rosii
-1/2 kg ardei kapia ( ardei gras rosu)
-1 mar ( 100 g)
-200 g ceapa
-100 g telina radacina si frunze
-1 catel usturoi, trecut prin presa
-1/2 lingura sare grunjoasa
-1 lingurita piper, proaspat macinat
-1/2 lingurita cimbru
-1 praf oregano
-1 baton mic scortisoara
-100 g zahar
-30 ml otet alimentar de 9 grade

Preparare

Spalati rosiile, curatati-le de cotor si feliati. Taiati telina curatata in bucatele si spalati frunzele. Indepartati cotorul si semintele de la marul curatat de coaja si de la ardeii kapia.
Treceti-le prin masina de tocat carne.
Puneti la fiert compozitia obtinuta impreuna cu usturoiul, intr-o cratita mai mare, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min.
Lasati sa se racoreasca putin, apoi treceti amestecul prin sita pentru a obtine un sos cat mai fin.
Repuneti pe foc impreuna cu zahar, otet si fierbeti 20 min. Adaugati condimentele- cimbru, oregano, scortisoara- sarati, piperati si fierbeti in continuare circa 10 min.
Gustati si potriviti de condimente dupa cum va place.
Fierbeti sosul, amestecand, la inceput ocazional, apoi tot mai des, pana ce scade bine si capata o consistenta groasa.
Turnati fierbinte in sticle sterilizate si incalzite, sigilati si puneti intre paturi pana se racesc complet.

Stergeti borcanele, etichetati si dati la camara.

Folositi ca atare sau ca adaos la supe, ciorbe, tocanite, sosuri, pizza, paste, etc
Fişiere ataşate
CIMG4054.JPG
CIMG4054.JPG (93.6 KiB) Vizualizat de 8100 ori
CIMG4056.JPG
CIMG4056.JPG (97.1 KiB) Vizualizat de 8100 ori
CIMG4055.JPG
CIMG4055.JPG (89.73 KiB) Vizualizat de 8100 ori
CIMG4052.JPG
CIMG4052.JPG (73.68 KiB) Vizualizat de 8100 ori
CIMG4050.JPG
CIMG4050.JPG (95.41 KiB) Vizualizat de 8100 ori
CIMG4047.JPG
CIMG4047.JPG (85.07 KiB) Vizualizat de 8100 ori
CIMG4042.JPG
CIMG4042.JPG (101.65 KiB) Vizualizat de 8100 ori
CIMG4015.JPG
CIMG4015.JPG (109.68 KiB) Vizualizat de 8100 ori
CIMG4027.JPG
CIMG4027.JPG (126.92 KiB) Vizualizat de 8100 ori
CIMG3998.JPG
CIMG3998.JPG (104.18 KiB) Vizualizat de 8100 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/03/2013 08:58

ce bun trebuie sa fie ... :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/03/2013 03:54

Felicitari Lucia pentru preparatele minunate si pentru harnicie (tu te-ai pregatit foarte serios pentru iarna)! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/03/2013 04:14

Lucia... :master: :master: :master: =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 26/03/2013 04:53

crista scrie:ce bun trebuie sa fie ... :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:


Chiar merita facut :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 26/03/2013 10:17

Delicios :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/03/2013 06:52

antoniah scrie:Felicitari Lucia pentru preparatele minunate si pentru harnicie (tu te-ai pregatit foarte serios pentru iarna)! :hug: :pup: :flower:


Sigur ca m-am pregatit, la fel ca in fiecare vara...doar vezi si tu ca este sfarsitul lunii martie si inca ninge :D

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/03/2013 11:42

Danieluta scrie:Lucia... :master: :master: :master: =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:


:pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/04/2013 05:41

d_dana_a scrie:Delicios :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D> =D> =D>


Astept ca la vara sa il pregatesti :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator