Jeleu din Morcovi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Jeleu din Morcovi

Mesajde Leila » 27/04/2009 04:33

Ingrediente :

500 gr morcovi
500 gr zahar
100 ml apa rece
3 plicuri zahar vanilat
2 sticlute esenta lamaie sau fistic
1 plic gelatina alba fin maruntita (30 gr)
2 lamai
cocos

Preparare:

Curatam si spalam morcovii. Ii dam pe razatoarea mica si ii amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul intr-o cratita timp de 3 ore. In acest timp ,mai amestecam din cand in cand. Dupa cele 3 ore adaugam 100 ml apa rece, 3 plicuri zahar vanilat , coaja rasa de la cele 2 lamai si cele 2 sticlute de esenta de lamaie (sau fistic) ,amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama.
Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa se inmoaie. Incalzim usor pe foc mic pana se dizolva gelatina(atentie sa nu fiarba!!!) si o adaugam la compozitia de mai sus. Se amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora . Se ia apoi cate 1 lingurita din compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de bulgarasi .
Bulgarasii se dau prin nuca de cocos sau zahar. Se pastreaza la rece.

Pofta Buna !!!
Fişiere ataşate
100_0287.JPG
100_0287.JPG (83.87 KiB) Vizualizat de 2773 ori
100_0280.JPG
100_0280.JPG (69.93 KiB) Vizualizat de 2773 ori
100_0278.JPG
100_0278.JPG (75.7 KiB) Vizualizat de 2773 ori
100_0277.JPG
100_0277.JPG (69.83 KiB) Vizualizat de 2773 ori
100_0276.JPG
100_0276.JPG (101.96 KiB) Vizualizat de 2773 ori
100_0275.JPG
100_0275.JPG (56.37 KiB) Vizualizat de 2773 ori
100_0274.JPG
100_0274.JPG (79.61 KiB) Vizualizat de 2773 ori

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 29/04/2009 02:55

cum de mi-a scapat reteta asta... e super :hug: . sunt mare mancatoare de jeleuri :buuun: am mereu in casa serpisori si paianjenei de jeleu...zici ca am 3 ani :P delicios si ieftin... Leila esti f cool... ca sa vb ca sora-mea.

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 29/04/2009 04:19

Da si eu le-am admirat dar am uitat sa si zic ceva :) Arata super - ceva bun si natural pt copii ;)
Imagine

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 29/04/2009 04:39

voi incerca si eu aceasta reteta , cea mica ar manca in fiecare zi jeleuri :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 30/04/2009 09:02

Lia =D> =D> =D> o reteta originala ...am sa o incerc zilele astea ...revin cu poze :)
sper sa-mi reuseasca :lol:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 23/10/2009 09:56

Adoram jeleurile cand mergem dincolo imi cumpar cam 2 kg (cate 2 pungi de un kg fiecare)si abea ne ajunge maxim 2 luni,trebuie sa o incerc negresit.Mersi mult :hug:

georgiana31
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 11/10/2015 12:13
Localitate: Bucuresti
Contact:

Jeleu

Mesajde georgiana31 » 11/10/2015 12:25

Acest jeleu poate fi folosit, până să devină atât de consistent, și pentru fixarea fructelor pe o tartă la fel ca Tort-Gelee-ul de la Dr. Oetker?


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori