Jambon imbatat cu Stella Artois

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
klementina
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 11/03/2016 02:04

Jambon imbatat cu Stella Artois

Mesajde klementina » 27/04/2018 03:10

1 felie de jambon de cca 3 kg
sare grunjoasa ( o lingura plina)
2 pliculete condimente porc Kotanyi
2 pliculete boia dulce
1 legatura usturoi verde
1/2 l apa minerala
1 doza de bere Stella Artois
Am scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu sare grunjoasa, apoi l-am asezat intr-un castron incapator, am turnat amestecul de condimente si apa minerala, am adaugat si usturoiul tocat si berea. Am lasat pentru 48 de ore jambonul in acest amestec, din cand in cand am intors jambonul de pe o parte pe alta. Cand s-a dezghetat bine, amestecul a acoperit aproape in intregime jambonul si nu a mai fost nevoie sa-l tot intorc. Cu o furculita de friptura am intepat jambonul din loc in loc sa poata patrunda in el esentele de la condimente.
Dupa ce a stat la marinat 48 de ore, am asezat jambonul intr-o tava, am turnat jumatate din amestec, am acoperit tava cu hartie de copt si am dat tava la cuptor la foc mic. Dupa 2 ore, am scos tava din cuptor, am scos tot sosul (s-a format o spuma). Am asezat din nou jambonul in tava si am pus restul de sos pastrat, am dat din nou tava la cuptor fara hartia de copt si am mai lasat cca 1 si 1/2 pana a scazut sosul si s-a rumenit jambonul. Am servit cu piure de cartofi si salata verde. A iesit foarte fraged si gustos.
Fişiere ataşate
dscf8650.jpg
dscf8650.jpg (1.97 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8644.jpg
dscf8644.jpg (1.32 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8641.jpg
dscf8641.jpg (1.36 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8637.jpg
dscf8637.jpg (1.81 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8636.jpg
dscf8636.jpg (1.45 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8634.jpg
dscf8634.jpg (1.27 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8632.jpg
dscf8632.jpg (1.39 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8630.jpg
dscf8630.jpg (2.74 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8629.jpg
dscf8629.jpg (1.46 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8628.jpg
dscf8628.jpg (1.6 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8627.jpg
dscf8627.jpg (1.53 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8544.jpg
dscf8544.jpg (1.61 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8541.jpg
dscf8541.jpg (1.8 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8540.jpg
dscf8540.jpg (2.03 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8539.jpg
dscf8539.jpg (1.31 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8538.jpg
dscf8538.jpg (1.7 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8537.jpg
dscf8537.jpg (1.88 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8535.jpg
dscf8535.jpg (1.67 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8533.jpg
dscf8533.jpg (2.46 MiB) Vizualizat de 260 ori
dscf8648.jpg
dscf8648.jpg (1.44 MiB) Vizualizat de 260 ori
Cleme

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator