Interviu cu Lucia_bp, Bucatarul Anului 2011!

In aceasta zona sunt publicate articole realizate de catre membrii clubului editorial, si reprezinta si o modalitate de a sugera teme idei pentru newsletter.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 17/12/2011 11:14

Pupi, :hug: , nici eu n-am avut idee de bucatareala pana nu m-am trezit singura pe coclauri. Pana la 17 ani stiam doar sa aduc ouale de la cuibar la bucatarie. Dar in jurul sobei unde se intampla magia alchimica a focului sub oale, adastam cu o placere imensa - aproape ca trebuiau sa ma goneasca ai mei sa-mi fac lectiile in curte sau in camera - soba, cuptorul si mirosurile ce ma invaluiau erau perfecte pentru mine.

Dar de-aia sa stii ca imediat ce am pus stapanire pe propria-mi bucatarie, am stiut sa fac de toate: nimic din ce se intampla in bucataria miraculoasa a copilariei nu mi-a scapat - fara sa fi facut nimic in adolescenta - toate, dar toate, erau depozitate in memoria ascunsa a mirosurilor, ritualurilor si traditiilor.

Ca o data am facut rantas cu detergent in loc de faina nu se pune, asa-i?

Scuze Lucia de off - si inca o data, ai toata admiratia mea :blushing:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 18/01/2013 12:49

Lucia :master: :master: :master:

Ma bucur sa ma regasesc in descrierea copilariei tale, desi cred ca as putea sa-ti fiu fiica, dar si mama, draga de ea, mi-a inspirat dragoste de gatit si mi-a stabilit cam aceleasi "norme" :curatenie, ordine in bucatarie cand lucrez, cand termin mancarea sa nu am vraful de oale, cratiti si tingiri pana la grinda :D si sa gust mancarea.Doar ca mama a mai adaugat ceva, poate din experienta ei sau poate simtindu-mi temerile, sa pun sarea cu cumpatare, sa nu fie mancarea salcie dar nici potroaca! Si ii multumesc pt asta!
Ma bucur sa te cunosc virtual :hug: si faptul ca impartasesticu noi micile secrete si trucuri din atelierul de minuni.Mie imi place sa ii spun asa bucatariei, pentru ca in ambele cazuri- dibace sau nu- ies minuni !
Sper sa nu supar pe nimeni, nu stiu etatea ta si nici a lui Pupi, dar dovedesti o intelepciune dobandita in timp, dar ma bucur iar enorm de mult vazand ca esti o persoana care nu se multumeste la cele 5 feluri de mancare cum ai zis ci experimenteaza si din bucataria altor popoare. Cam rar persoane ramase in Romania sa aiba o minte deschisa si receptiva la noutati! Scuze inca o data daca te.am deranjat, dar , ma repet, ma regasesc in tine prin aceasta sinceritate si nonsalanta de a spune lucrurilor pe nume si ce gandesc la momentul respectiv! Despre neintelegeri si respingeri dupa stii si tu cum este :D
Si eu am incercat sa fac mancare indiana prima data in Romania, fara sa o fi gustat , doar simtind aromele trecand pe langa un restaurant de profil, fara internet :( doar cu o revista in care erau prezentate cateva retete...si revista in germana, ce-a iesit ...a fost bun, cel putin tata nu s-a plans =))

Felicitari pt interviu si pt cele de mai bine de 500 de retete la ora la care scriu si poate...ne vom intalni in carne si oase in urmatorul meu drum in Romania, doar aterizez la Cluj,nu?

:pup: :pup: :love: :love: :flower:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"


Înapoi la “Articole Club Editorial”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori