Interviu cu Anisoara, Bucatarul lunii Noiembrie!

In aceasta zona sunt publicate articole realizate de catre membrii clubului editorial, si reprezinta si o modalitate de a sugera teme idei pentru newsletter.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, Moderatori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Interviu cu Anisoara, Bucatarul lunii Noiembrie!

Mesajde adi » 11/01/2010 12:36

Anisoara – castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Noiembrie ne vorbeste in acest interviu despre familie, pasiuni si bucatarie. Citind aceste randuri veti descoperi o familista convinsa ce pune pret atat pe traditie, cat si pe inovatie atunci cand gateste pentru cei apropiati, o persoana ambitioasa care refuza sa se plafoneze si cauta mereu sa invete ceva nou si, nu in ultimul rand, veti descoperi o mama care intelege ca “familie” e un concept ce nu e neaparat definit de legaturile de sange.

Pentru inceput, spune-ne cateva lucruri despre tine (tot ce consideri tu important).

Ma numesc Ursan Anisoara, am 42 ani. Am doua fete superbe de 23 si respectiv 24 de ani, realizate profesional, un sot minunat, bland si iubitor si nu in ultimul rand, un baietel de 7 anisori, superb (el este visul implinit de a avea un baietel), in plasament familiar, eu avand cea mai frumoasa meserie de pe Pamant - aceea de mama, fiind asistent maternal profesionist. Tot despre mine pot spune ca sunt o incepatoare in tainele calculatorului, avand ambitia sa invat cat mai multe lucruri posibile despre acest instrument de comunicare si socializare.

Cum te impaci cu bucataritul?

Bucataritul este cea mai mare pasiune a mea, capatata de cand eram foarte mica (aveam vreo 7 anisori) si, de cele mai multe ori, pregateam ceva bun celor doi fratiori mai mici decat mine, de care aveam grija atunci cand parintii nostri erau la munca.

Povesteste-ne o isprava amuzanta din bucataria ta.

In bucataria mea este mare amuzament, atunci cand incerc sa prepar o reteta noua si ai mei se amuza cu vesnica intrebare “cine va fi primul care gusta?”, asta in ciuda faptului ca intotdeauna imi reusesc noutatile culinare.

Descrie-ne cea mai mare reusita si cel mai mare esec culinare.

Cea mai mare reusita a fost reteta unui preparat pe care l-am pregatit pentru prima data, avand invitati la masa pe cei de la Practic in Bucatarie si a fost reteta unei ,,stiuci umplute" care mi-a iesit absolut delicioasa si “esecul" a fost tot atunci la prepararea ,,Sarailielor", care mi-au iesit cu un gust amar din cauza uleiului folosit, pe care eu nu l-am verificat si era de proasta calitate sau mai bine zis, nu era dublu rafinat.

Am remarcat la tine o usoara tendinta spre bucataria traditionala romaneasca. De la cine ai invatat aceste retete?

Intr-adevar imi place sa pregatesc retete traditionale, mai ales din zona unde locuiesc - Dobrogea, unde bucataria este foarte diversificata, avand multe natii conlocuitoare. In aceasta zona traiesc multi turci, romi, dar si lipoveni, iar preparatele sunt transmise din generatie in generatie, de la mama la fiica.

Care e reteta ta preferata cu care nu poti da gres niciodata?

Reteta preferata este cea a eclerelor, care intotdeauna imi ies absolut delicioase!

Care e cea mai apreciata reteta pe care o faci? (de catre familie, de catre prieteni etc.)

Reteta cea mai apreciata de familie este aceea a tortului, preparata in orice ocazie festiva, dar nu numai, atat familiei, cat si unor prietene de suflet.

Care sunt traditiile culinare de sarbatori din zona ta? (Exista mancaruri specifice ce se fac in aceasta perioada a Craciunului?)

Mancarurile specifice Craciunului: preparatele din porc, pe care ii sacrificam in gospodarie si pe care ii crestem sau cumparam de la satele din imprejurimi. Nu lipsesc sarmalele, friptura de porc la cuptor, facuta cu vin, raciturile si toate mezelurile preparate in casa. In afara acestor preparate, nu lipsesc cele din peste proaspat de Dunare si preparate din pui.

Sa vorbim despre interese: ce te pasioneaza?


Tot ce este provocare, ma pasioneaza. De la citit, scris, lucrul de mana, tot ce tine de animalute de companie (am foarte multe: caini, pisici, papagal, de putin timp am renuntat la pestisorii de acvariu), de flori, (de care, la fel, am foarte multe), deci, pe scurt, ma pasioneaza tot ce este frumos.

Ai fost declarata Bucatarul Lunii Noiembrie in urma castigarii concursului. Cum te-a facut asta sa te simti?

Obtinand titlul de Bucatarul Lunii m-am simtit foarte mandra si bucuroasa, in primul rand pentru ca este una din putinele victorii obtinute in scurtul timp de cand particip la aceste provocari culinare, pe calculator (am net din luna septembrie, sunt incepatoare) si apoi mandra de faptul ca toti acei ce au votat reteta placintei, au votat traditionalismul si ma bucur tare mult, ca retetele noastre traditionale inca au mare cautare.

Cand si cum ai descoperit acest forum? Ce ai vrea sa schimbi la el?

Din intamplare si nu as vrea sa schimb nimic, imi place asa cum este, cu membrii primitori si rabdatori cu cei ca mine - incepatori.

Un mesaj de incheiere adresat comunitatii RC:

As vrea sa inchei acest mic interviu, dorind tuturor membrilor comunitatii forumului Retete Culinare, Sarbatori fericite si un an nou cu sanatate si prosperitate!
Imagine

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 11/01/2010 01:22

felicitari anisoara si sa te bucuri in continuare de viata frumoasa pe care o ai si pe care ne-ai povestit-o si noua,iti urez sanatate maxima si numai impliniri alaturi de cei ce te iubesc si ii iubesti :flower: :flower: :hug: :hug:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 11/01/2010 01:33

Felicitari Adi si Anisoara. =D> =D> =D>
Foarte frumos interviul :flower:
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 11/01/2010 01:36

Felicitari Anisoara, la cat mai multe polonice si multumim pentru tot ce ne-ai adus pe forum. :hug: :flower: :flower: :flower:

Adi felicitari, super interviu! =D> :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 11/01/2010 01:47

:love:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 11/01/2010 02:48

Felicitari =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Esti o adevarata bucatareasa :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
Fişiere ataşate
00000106_medium[1].jpg
00000106_medium[1].jpg (27.49 KiB) Vizualizat de 5500 ori
Imi place sa gatesc...
Imagine

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 11/01/2010 02:56

ahaaaaa, acum inteleg eu de ce mancarurile tale semana cu cele de la mine de acasa :hug: :pup: :love: suntem din aceeasi zona :party:
mi-a placut interviul :flower: felicitari amandurora!:cafea: :cafea:
Ultima oară modificat 11/01/2010 03:32 de către cara, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 11/01/2010 03:03

Multumesc pt felicitari, dar meritele sunt ale Anisoarei si ale echipei noastre editoriale :) eu doar am prezentat rezultatul! :hug: :flower:

Inca o data felicitari Anisoara si la cat mai mai multe Polonice de aur :D =D>
Ultima oară modificat 11/01/2010 03:22 de către adi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/01/2010 03:11

Anisoara,
Ma bucura faptul ca esti castigatoarea unui mare premiu si astfel ne-ai dat ocazia sa te cunoastem mai bine.
Esti un om deosebit, cu multe pasiuni si un suflet mare.
Sunt onorata sa pot fi alaturi de tine, pe acest site.
Iti multumim pentru retetele postate.

Adi, Anisoara,
Felicitari pentru interviu !
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

salut

Mesajde elenaddd » 11/01/2010 10:07

nu vreau sa ma las mai prejos decat celelalte fete si sa raman in urma cu felicitarile.le meriti din inima si asa cum au spus toate am reusit sa te cunoastem mai bine.
eu ,personal vreau sa te mai felicit inca o data pentru mesria pe care o ai.nu toti sunt capabili sa iubeasca cu adevarat copiii,care sunt puri si nevinovati.
:hug: :hug: :hug: :flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Articole Club Editorial”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori