Anisoara â castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Noiembrie ne vorbeste in acest interviu despre familie, pasiuni si bucatarie. Citind aceste randuri veti descoperi o familista convinsa ce pune pret atat pe traditie, cat si pe inovatie atunci cand gateste pentru cei apropiati, o persoana ambitioasa care refuza sa se plafoneze si cauta mereu sa invete ceva nou si, nu in ultimul rand, veti descoperi o mama care intelege ca âfamilieâ e un concept ce nu e neaparat definit de legaturile de sange.
Pentru inceput, spune-ne cateva lucruri despre tine (tot ce consideri tu important).
Ma numesc Ursan Anisoara, am 42 ani. Am doua fete superbe de 23 si respectiv 24 de ani, realizate profesional, un sot minunat, bland si iubitor si nu in ultimul rand, un baietel de 7 anisori, superb (el este visul implinit de a avea un baietel), in plasament familiar, eu avand cea mai frumoasa meserie de pe Pamant - aceea de mama, fiind asistent maternal profesionist. Tot despre mine pot spune ca sunt o incepatoare in tainele calculatorului, avand ambitia sa invat cat mai multe lucruri posibile despre acest instrument de comunicare si socializare.
Cum te impaci cu bucataritul?
Bucataritul este cea mai mare pasiune a mea, capatata de cand eram foarte mica (aveam vreo 7 anisori) si, de cele mai multe ori, pregateam ceva bun celor doi fratiori mai mici decat mine, de care aveam grija atunci cand parintii nostri erau la munca.
Povesteste-ne o isprava amuzanta din bucataria ta.
In bucataria mea este mare amuzament, atunci cand incerc sa prepar o reteta noua si ai mei se amuza cu vesnica intrebare âcine va fi primul care gusta?â, asta in ciuda faptului ca intotdeauna imi reusesc noutatile culinare.
Descrie-ne cea mai mare reusita si cel mai mare esec culinare.
Cea mai mare reusita a fost reteta unui preparat pe care l-am pregatit pentru prima data, avand invitati la masa pe cei de la Practic in Bucatarie si a fost reteta unei ,,stiuci umplute" care mi-a iesit absolut delicioasa si âesecul" a fost tot atunci la prepararea ,,Sarailielor", care mi-au iesit cu un gust amar din cauza uleiului folosit, pe care eu nu l-am verificat si era de proasta calitate sau mai bine zis, nu era dublu rafinat.
Am remarcat la tine o usoara tendinta spre bucataria traditionala romaneasca. De la cine ai invatat aceste retete?
Intr-adevar imi place sa pregatesc retete traditionale, mai ales din zona unde locuiesc - Dobrogea, unde bucataria este foarte diversificata, avand multe natii conlocuitoare. In aceasta zona traiesc multi turci, romi, dar si lipoveni, iar preparatele sunt transmise din generatie in generatie, de la mama la fiica.
Care e reteta ta preferata cu care nu poti da gres niciodata?
Reteta preferata este cea a eclerelor, care intotdeauna imi ies absolut delicioase!
Care e cea mai apreciata reteta pe care o faci? (de catre familie, de catre prieteni etc.)
Reteta cea mai apreciata de familie este aceea a tortului, preparata in orice ocazie festiva, dar nu numai, atat familiei, cat si unor prietene de suflet.
Care sunt traditiile culinare de sarbatori din zona ta? (Exista mancaruri specifice ce se fac in aceasta perioada a Craciunului?)
Mancarurile specifice Craciunului: preparatele din porc, pe care ii sacrificam in gospodarie si pe care ii crestem sau cumparam de la satele din imprejurimi. Nu lipsesc sarmalele, friptura de porc la cuptor, facuta cu vin, raciturile si toate mezelurile preparate in casa. In afara acestor preparate, nu lipsesc cele din peste proaspat de Dunare si preparate din pui.
Sa vorbim despre interese: ce te pasioneaza?
Tot ce este provocare, ma pasioneaza. De la citit, scris, lucrul de mana, tot ce tine de animalute de companie (am foarte multe: caini, pisici, papagal, de putin timp am renuntat la pestisorii de acvariu), de flori, (de care, la fel, am foarte multe), deci, pe scurt, ma pasioneaza tot ce este frumos.
Ai fost declarata Bucatarul Lunii Noiembrie in urma castigarii concursului. Cum te-a facut asta sa te simti?
Obtinand titlul de Bucatarul Lunii m-am simtit foarte mandra si bucuroasa, in primul rand pentru ca este una din putinele victorii obtinute in scurtul timp de cand particip la aceste provocari culinare, pe calculator (am net din luna septembrie, sunt incepatoare) si apoi mandra de faptul ca toti acei ce au votat reteta placintei, au votat traditionalismul si ma bucur tare mult, ca retetele noastre traditionale inca au mare cautare.
Cand si cum ai descoperit acest forum? Ce ai vrea sa schimbi la el?
Din intamplare si nu as vrea sa schimb nimic, imi place asa cum este, cu membrii primitori si rabdatori cu cei ca mine - incepatori.
Un mesaj de incheiere adresat comunitatii RC:
As vrea sa inchei acest mic interviu, dorind tuturor membrilor comunitatii forumului Retete Culinare, Sarbatori fericite si un an nou cu sanatate si prosperitate!
Interviu cu Anisoara, Bucatarul lunii Noiembrie!
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, Moderatori
- maria MIHULESCU
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2404
- Membru din: 03/09/2006 01:53
- Localitate: Valencia
Felicitari Anisoara, la cat mai multe polonice si multumim pentru tot ce ne-ai adus pe forum.
Adi felicitari, super interviu!





Adi felicitari, super interviu!


Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
ahaaaaa, acum inteleg eu de ce mancarurile tale semana cu cele de la mine de acasa
suntem din aceeasi zona
mi-a placut interviul
felicitari amandurora!:cafea: 




mi-a placut interviul


Ultima oară modificat 11/01/2010 03:32 de către cara, modificat 1 dată în total.
Multumesc pt felicitari, dar meritele sunt ale Anisoarei si ale echipei noastre editoriale
eu doar am prezentat rezultatul!
Inca o data felicitari Anisoara si la cat mai mai multe Polonice de aur




Inca o data felicitari Anisoara si la cat mai mai multe Polonice de aur


Ultima oară modificat 11/01/2010 03:22 de către adi, modificat 1 dată în total.
Anisoara,
Ma bucura faptul ca esti castigatoarea unui mare premiu si astfel ne-ai dat ocazia sa te cunoastem mai bine.
Esti un om deosebit, cu multe pasiuni si un suflet mare.
Sunt onorata sa pot fi alaturi de tine, pe acest site.
Iti multumim pentru retetele postate.
Adi, Anisoara,
Felicitari pentru interviu !

Ma bucura faptul ca esti castigatoarea unui mare premiu si astfel ne-ai dat ocazia sa te cunoastem mai bine.
Esti un om deosebit, cu multe pasiuni si un suflet mare.
Sunt onorata sa pot fi alaturi de tine, pe acest site.
Iti multumim pentru retetele postate.
Adi, Anisoara,
Felicitari pentru interviu !





"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
salut
nu vreau sa ma las mai prejos decat celelalte fete si sa raman in urma cu felicitarile.le meriti din inima si asa cum au spus toate am reusit sa te cunoastem mai bine.
eu ,personal vreau sa te mai felicit inca o data pentru mesria pe care o ai.nu toti sunt capabili sa iubeasca cu adevarat copiii,care sunt puri si nevinovati.

eu ,personal vreau sa te mai felicit inca o data pentru mesria pe care o ai.nu toti sunt capabili sa iubeasca cu adevarat copiii,care sunt puri si nevinovati.






Înapoi la “Articole Club Editorial”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori