Interviu cu 5august, Bucatarul lunii Ianuarie!

In aceasta zona sunt publicate articole realizate de catre membrii clubului editorial, si reprezinta si o modalitate de a sugera teme idei pentru newsletter.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, Moderatori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Interviu cu 5august, Bucatarul lunii Ianuarie!

Mesajde adi » 25/02/2010 05:52

Conform traditiei, Alina, alias 5august, a avut bunavointa de a ne acorda un interviu in calitate de castigatoare a concursului Bucatarul Lunii Ianuarie. Cordiala, comunicativa, pozitiva, Alina este o inspiratie pentru toti cei ce nu-si imagineaza cum se pot combina, intr-o maniera "castigatoare", statutul de mama model si cel de profesionist in domeniul de activitate.

Alina draga, pentru inceput, spune-ne cateva lucruri despre tine si familia ta, tot ce doresti tu sa impartasesti.
Sunt o leoaica bistriteanca, ajunsa pe meleagurile turdene din momentul in care am devenit sotie. Au trecut ani buni de atunci si intre timp am devenit mamica unei fetite de 5 ani si a unui baietel de 2,5 ani. Ei sunt centrul Universului meu, sunt cei care imi aduc bucurii; ei sunt cei pentru care imi fac griji.

Cum te-ai caracteriza in cateva cuvinte?
De obicei prefer sa fiu caracterizata de altii. As spune ca sunt o insumare a ceea ce inseamna blandete, dar in acelasi timp hotarare, calm, dar o mare furtuna atunci cand simt ca cineva se foloseste de mine. Sunt perfectionista si asta face ca de multe ori sa fiu nemultumita. Imi place sa ma comport cu oamenii in asa fel in care as vrea ca si ei sa o faca cu mine. Urasc minciuna si fatarnicia. Incerc sa ma tin intotdeauna de promisiunile facute.

Cum arata o zi obisnuita din viata ta si cum ar fi o zi perfecta?
Imi impart timpul intre grija fata de cei dragi mie, grija fata de bolnavi (sunt asistenta medicala la UPU), gatit si uneori imi mai rezerv timp pentru placerile mele personale, cand citesc, cant la pian, imi ingrijesc florile care imi sunt tare dragi .

O zi perfecta ar fi aceea in care sa am timp sa fac din toate cate putin, fara sa traiesc sentimentul ca sunt tot timpul contra cronometru.

Te-a surprins in mod placut castigarea Polonicului? Care crezi ca au fost atuurile tale in fata celorlalte retete?
Am fost foarte fericita cand am aflat ca reteta prezentata de mine a iesit castigatoare. M-am bucurat cand am primit si felicitarile, mai ales ca au venit din partea unor gospodine talentate. Sincer, nu credeam ca am prea multe sanse avand in vedere ca este o reteta vegetariana. Intalnesc des oameni care sunt reticenti cand vine vorba despre astfel de mancaruri, de aceea ma bucur ca membrii RC sunt deschisi si apreciaza atat retete traditionale, cat si retete mai neconventionale.

Sper ca cei ce m-au votat sa fi apreciat faptul ca se poate manca sanatos si in acelasi timp si gustos.

Sper ca am fost o sursa de inspiratie pentru cei care au dorit o schimbare, chiar si de curioazitate, in felul obisnuit de a gati.

De la cine ai invatat sa gatesti?
Modelul meu a fost si este mama mea. Inclinatia mea spre bucatarit o am de la ea. Gateam adesea impreuna. De mic copil eram pe langa ea prin bucatarie, ii placea sa spuna ca sunt mana ei dreapta. Asta mi-a dat incredere si m-a motivat sa incerc singura sa gatesc.

Care este mancarea ta preferata si ce reteta o gatesti cel mai des ?
Daca ciocolata s-ar numi mancare nu as ezita la raspuns. N-as spune ca am o anume reteta preferata. Sunt o gurmanda si mananc in general orice imi incanta privirea si mirosul. Incerc sa gatesc cat mai variat. Sarmalutele cu ciuperci sunt preferatele mele si le gatesc relativ des.

In afara de cea romaneasca, ce alta bucatarie internationala te atrage si ce retete gatesti din aceasta?
Sunt vegetariana (ovo-lacto vegetariana) si incerc sa gatesc cat mai sanatos. Mancarurile mele se bazeaza foarte mult pe legume si cereale. Retete din bucataria araba prepar uneori. Fructele prefer sa le consum in starea lor naturala.

De ce ai ales sa nu mananci carne?
Niciodata nu am agreat carnea,o evitam inca de copil. Crescand, am realizat ca a manca din carnea unui animal presupune sa il ucid mai inainte. Nu mi s-a parut etic sa imi satisfac apetitul incalcand o porunca divina, aceea de a nu ucide. Stramosii nostrii au consumat doar verdeturi si seminte si au trait sute de ani; din momentul in care au trecut la o dieta carnata nivelul de viata a scazut simtitor.

In plus, carnea din comert este plina de hormoni si antibiotice, care pot provoca numeroase boli (de la tulburari hormonale, dislipidemii, pana la cancer). Realizand toate acestea, am considerat ca este mai sanatos sa evit consumul carnii. Acestea sunt motivele majore care m-au determinat sa iau hotararea de a fi vegetariana (s-a intamplat in urma cu aprox.14 ani)

Care este cea mai mare reusita culinara a ta?
Eram pe clasa a X-a cand am pregatit singura, da capo al fine, prajitura Alcazar, o prajitura migaloasa. A fost foarte reusita si apreciata pe masura de toti cei care s-au bucurat de gustul ei fin. De atunci am mai avut multe reusite si esecuri culinare, dar prima mea realizare va ramane in mintea mea ca o mare reusita.

Care sunt pasiunile tale si cum le materializezi?
Gatitul, una dintre pasiunile careia ii acord mult din timpul meu; il fac atat de placere, cat si de nevoie. Deoarece preparatele vegetariene sunt bune proaspete, e necesar sa pregatesc zilnic cate ceva.

Iubesc florile si le ingrijesc cu drag. Daca inca in curte nu am reusit sa pun mare lucru, compensez cu plantele de camera.

Pianul este o pasiune cu care cochetez, doar ca in ultima vreme nu prea am timp de cantat. Sper ca cel putin unul dintre copiii mei sa indrageasca acest instrument si sa il utilizeze mai eficient decat reusesc eu sa o fac.

Ce muzica asculti?
Folk, gospel si clasica in general (Mozart si Vivaldi ma binedispun, Beethoven ma atrage in momentele mai tensionate).

Daca ai putea alege, unde ti-ar place sa traiesti in lumea asta mare?
Intr-un loc unde sa fie vesnic vara. Poate in Miami. Deocamdata ma multumesc cu tara noastra frumoasa si uneori prea putin apreciata.

O intrebare clasica: daca ai fi pe o insula pustie, care sunt cele 3 lucruri pe care ai vrea sa le ai?
Crema de maini, servetele umede si camera foto.

Esti o veche membra a comunitatii RC. Poti sa ne spui ce iti place si ce nu iti place la comunitatea noastra? Ce ai schimba?
M-a cucerit atmosfera calda si primitoare care are la baza respectul celuilalt, chiar daca e o comunitate virtuala. Ma bucur ca RC are propria bara de cautare, ma tine la curent cu activitatea de pe site. Nu sunt lucruri pe care as dori sa le schimb, imi place asa cum e, altfel nu as fi ramas aici.

Un gand de final pentru membrii RC…
Mai intai vreu sa le multumesc ca m-au primit in marea famile. Zilnic urmaresc noutatile de pe forum chiar daca nu postez raspunsuri sau prea multe retete.

Multumiri si celor care isi rup din timpul lor pretios pentru a ne imbogati cu noi retete si nu in ultimul rand celor care coordoneaza site-ul. Mult succes in continuare si cat mai multe retete delicioase.

Autor:Elena.elena
Fişiere ataşate
O parte din florile mele.JPG
O parte din florile mele.JPG (119.63 KiB) Vizualizat de 4926 ori
Patricia si David.JPG
Patricia si David.JPG (124.03 KiB) Vizualizat de 4926 ori
DSC01859.JPG
DSC01859.JPG (55.55 KiB) Vizualizat de 4926 ori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 25/02/2010 07:56

Un interviu foarte reusit =D> =D>
Felicitari Alina!sa-ti traiasca copii,sunt doi frumosi.. nu mai spun de mamica :flower: :flower: :pup: :pup:

Felicitari Elena!:pup: ai facut o treaba buna :flower: :flower: :hug:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 25/02/2010 08:21

Multumesc si eu Alina pentru raspunsurile deosebite, ma bucur ca ti-am luat eu interviul! :hug: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 25/02/2010 09:32

Felicitari Alina =D> =D> =D> un interviu foarte frumos, iar ingerasii tai sunt foarte dragalasi :hug: :pup: :flower:
Elena.Elena :master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 26/02/2010 08:50

Lory,Elena,Dana, va multumesc :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 26/02/2010 09:18

Felicitari 5august (Alina) si elena.elena! Un interviu foarte reusit! =D> =D> =D> :flower:
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 26/02/2010 10:53

Frumos interviu Alina, mi-a facut placere sa te cunosc in cateva randuri si la cat mai multe polonice :pup: :flower:

Felicitari Elena :hug: :pup: , reusit botezul tau la editori :wink:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 26/02/2010 11:01

Tu nu te mai schimbi? tot la fel ramai..tanara si frumoasa...copii au crescut, sant frumosi....Alina felicitari , din inima, imi place ciorbita facuta de tine :buuun: ....interviul e reusit =D> .....pupici si sa ramaii la fel de calda si dulce cum ai fost si pana acuma :pup: :hug:

Elena.elena , felicitari pentru interviu

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 26/02/2010 11:06

Multumesc pentru aprecieri :flower:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 26/02/2010 04:30

Alina - incantata de cunostinta :) :flower:
Ai preocupari minunate - felicitari! :master:
Felicitari pentru ceea ce faci :master:
Interviul acesta ne-a dezvaluit un caracter aparte. Inca odata, felicitari!!! :flower: :flower: :flower:

Elena - esti un bun reporter :wink:
Ai stiut sa pui in evidenta caracterul aparte al Alinei.
Felicitari pentru interviu :flower: :flower: :flower:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com


Înapoi la “Articole Club Editorial”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori