Inghetata Malaga ( in doua variante )

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Inghetata Malaga ( in doua variante )

Mesajde crista » 16/07/2015 02:47

varianta 1 ( reteta doar cu galbenusuri ):

4 galbenusuri
200 ml frisca lichida
150-160 lapte proaspat
100-150 zahar
2 lingurite de zahar vanilat
2 lingurite de rom pentru prajituri ( nu esenta)
100 gr ( sau mai mult ) stafide

varianta 2 ( cu galbenuse si albuse )


3 galbenuse
100 gr zahar
3 albuse batute spuma
200 frisca lichida
100-150 ml ( cca) lapte
vanilie ( optional)
2 lingurite de rom pentru prajituri
stafide cca 100 gr<br/><br/> varianta 1 ( reteta doar cu galbenusuri ):

- lasati stafidele in rom in timp ce pregatiti compozitia pentru inghetata
- daca hotariti sa folositi masina de inghetata puneti vasul in congelator asa cum scrie in cartea tehnica cu cel putin 8 ore inainte, eu l-am lasat 24 ore, vara 8 ore nu sunt suficiente.
- amestecati galbenusurile cu zaharul pina cind obtineti o crema umflata, eu am folosit totul crud dar daca vreti puteti sa faceti aceasta operatiune la bain marie eventual folosind un termometru de bucatarie verificind pina cind crema ajunge la cca 80°C
- adaugati frisca lichida ( nu trebuie sa o bateti) si laptele, stafidele si romul
- varsati compozitia in masina de inghetata si urmariti indicatiile din carte
- varsati inghetata chiar daca nu e foarte solida ( daca compozitia nu a fost suficient de rece sau in casa e prea cald nu reuseste sa se inchege bine) intr-un vas pe care il puneti citeva ore sau mai putin in congelator pina cind obtineti o inghetata la consistenta dorita

varianta 2 ( cu galbenuse si albuse )
- puneti vasul masinii in congelator cu 8-24 ore inainte
- puneti stafidele la inmuiat in rom
- amestecati cu mixerul galbenusurile cu zaharul ( daca vreti puteti sa o faceti la bain marie )
- adaugati frisca, laptele, vanilia si albusele
- amestecati si adaugati romul si stafidele
- versati totul in masina si lasati-o sa lucreze 30 minute
- varsati compozitia obtinuta intr-un vas si mai lasati un timp in congelator <br/><br/>
Fişiere ataşate
malaga.jpg
malaga.jpg (47.25 KiB) Vizualizat de 3329 ori
Immagine 326pic.jpg
Immagine 326pic.jpg (94.26 KiB) Vizualizat de 3329 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 17/07/2015 08:43

Daca ai sti ca multi ani inghetata asta a fost pe locul intai execo cu cea de cartofi, dar acasa nu am pregatit-o niciodata. Era placerea cea mai cea in plimbarile cu gasca pe malul lacului.
Acum ca ai postat reteta ar cam trebui sa ma apuc de treaba si sa nu mai gasesc motive, chiar anul asta nu prea am facut inghetata, caldura covarsitoare m-a cam alungat de prin bucatarie.

Week-end frumos draga mea :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/07/2015 09:24

Yafa multumesc si voua la fel :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:



la gust cea doar cu galbenusuri e identica cu cea de la magazin, cealalta are o aroma mai diluata
o sa o mai fac si eu si voi pasteuriza ouale


mai am niste retete in minte, le pun in aplicare cit tine caldura sta oribila [/i]

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 20/07/2015 05:11

Crista ce bine arata pe caldura asta e binevenita o inghetata :buuun: :buuun: :master: =D> :hug:
claudia

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 22/07/2015 12:20

:buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: =D> =D> =D> =D> =D> Felicitari Crista pentru retete! Arata foarte bine!!! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/07/2015 07:35

Mersi fetelor :hug: :hug: trebuie sa o mai fac ca e tare buna si in plus vreau o poza mai frumoasa si pt prima varianta, e cea clasica , cu gust ff bun doar ca nu am pozat- o cind era intarita cum trebuiue. Are un avantaj ca nu devine caramida in congelator cum s-a intimplat cu cele pe baza de iaurt. ( am facut si frozen yogurt cu miere si un frozen yogurt stracciatella , si un frozen yogurt cu pepene galben ... ) .


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori