Inghetata de cafea cu cardamom

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Inghetata de cafea cu cardamom

Mesajde crista » 16/07/2015 02:43

200ml frisca lichida
100 ml lapte
100 gr sugar
3 galbenusuri
1 ceasca mica de cafea tare
20 pastai de cardamom <br/><br/> - puneti frisca si laptele la incalzit
- scoateti din pastaile de cardamom semintele negre si le striviti putin in piulita sau si mai bine le macinati impreuna cu cafeaua boabe
- pregatiti o cafea puternica cu cardamom si cafea ( evident)
- amestecati galbenusurile cu zaharul si cafeaua ( dupa ce o treceti prin sita )
- amestecati crema aceasta cu laptele si smintina si puneti totul pe foc, amestecati cu mixerul sau telul pina cind comnpozitia ajunge la cca 80°C
- lasati sa se raceasca apoi tineti citeva ore in frigider si varsati compozitia in masina de inghetata apoi pregatiti inghetatadupa instructiunile masinii
- varsati inghetata obtinuta intr-un vas si o tineti la congelator inainte sa o serviti . <br/><br/>
Fişiere ataşate
Immagine 344pic.jpg
Immagine 344pic.jpg (55.47 KiB) Vizualizat de 2148 ori
Immagine 347pic.jpg
Immagine 347pic.jpg (101.79 KiB) Vizualizat de 2148 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 17/07/2015 08:38

Ce reteta faina, am sa incerc si eu. Deobicei sunt adepta inghetatei facute cu masina, vorba ceea cica e mai usor, insa pe plaiuri romanesti nu mi-am cumparat una, oare daca o fac fara merge?

:hug: :flower: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/07/2015 09:19

asta e cu masina dar nu s-a intepenit in timpul cit a mers masina deci tot lichida ( in fine nu chiar ca apa ) am pus-o in vas la congi si o mai scoteam sa o amestec cu lingura .

Important e sa o bati cu mixerul bine inainte ( cind o amesteci pe foc sau doar cind amesteci ingredientele ca sa intre aerul in compozitie), adica cind nu ai masina la indemina amesteci cu mixerul, cind ai masina merge si cu lingura

sau daca ai un robot mai puternic sa o congelezi apoi o spargi, rastorni in robot si o dai o tura sau doua, se sparge gheata si se cremuieste

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 20/07/2015 05:12

:buuun: :buuun: acum am apa in gura :wink: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 22/07/2015 12:23

Wow, ce bine arata! As servi vreo doua portii, asa, mai marisoare!!! :buuun: :roll: :lol: :master: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/07/2015 07:31

Da fetelor tare buna a mai fost ....cred ca o sa mai fac .


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator