Inghetata cu cirese amare

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Inghetata cu cirese amare

Mesajde abetina » 24/06/2018 08:54

-1 kg cirese amare fara samburi
-5 linguri zahar
-1 esenta de rom
- 1 l frisca lichida

Se scot samburii de la cirese, se adauga peste ele zahar si se pun la frigider peste noapte.
Se mixeaza frisca lichida pret de cateva minute, cam cat sa devina o crema densa.
Se mixeaza 3/4 din cantitatea de cirese impreuna cu esenta de rom si peste ciresele mixate se adauga frisca, se omogenizeaza compozitia cu o spatula de sus in jos, pana la omogenizarea completa si se da bolul la congelator pentru circa doua ore.

Se scoate bolul si se amesteca compozitia pentru a nu se forma aschii de gheata. Se poate amesteca din cand in cand, macar pana la inghetarea completa.

Se serveste alaturi de ciresele ramase cu putin sirop de la cirese.

Sa aveti pofta, dragilor!


Fişiere ataşate
dsc0021.jpg
dsc0021.jpg (1.48 MiB) Vizualizat de 242 ori
dsc0020.jpg
dsc0020.jpg (1 MiB) Vizualizat de 242 ori
dsc0018.jpg
dsc0018.jpg (1.99 MiB) Vizualizat de 242 ori
dsc0017.jpg
dsc0017.jpg (1.23 MiB) Vizualizat de 242 ori
dsc0003.jpg
dsc0003.jpg (1.28 MiB) Vizualizat de 242 ori
fdb-1529862836-dsc0003.jpg
fdb-1529862836-dsc0003.jpg (1.5 MiB) Vizualizat de 242 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori