Humus cu vinete si rosii coapte

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 11/01/2017 01:23

Humus cu vinete si rosii coapte

Mesajde Ema Hurdugaci » 20/02/2018 09:56

Ingrediente:
1 cană de naut hidratat de pe o zi pe alta
2 vinete coapte
250 de grame roșii cherry
1 linguriță zahăr brun
Mix de condimente picante
Mix de condimente pentru paste
1 ceapă
Frunze de coriandru uscate/ sau proaspete
Boabe de piper
Foi de dafin
5 căței de usturoi
Sare, piper
Ulei de măsline
150 de ml iaurt
Boia dulce
Ketchup, 2 linguri
Un fir rozmarin
Un fir mentă
O lingura tahini sau pastă de susan
Semințe de susan
Lipie
De humus mă leagă multe, cred că e printre primele rețete pe care le-am pregătit, mereu altfel, în stilul meu puțin diferit de originalul prezent peste tot( se pare că a devenit un trend...) , așa cum e aceasta...
Mai întâi punem la fiert nautul cu o ceapă, rozmarin, mentă, usturoiul, foile de dafin, câteva boabe de piper, cca. o oră, până se înmoaie.
Îl strecuram, păstrând ierburile, fără tulpină, usturoiul.
Roșiile le feliem în două, le masam cu ulei de măsline, condimente pentru paste( sau oregano, salvie, busuioc uscate),zahăr brun.
Le coacem 30 de minute la 200 de grade Celsius.
Mixam toate ingredientele , păstrând câteva roșii pentru decor, semințe de susan, ulei de măsline , boia și frunze de coriandru.
Îl servim cu lipii și cu mare poftă!Se poate pregăti și de post, renunțând la iaurt sau inlocuindu-l cu iaurt de soia!



Fişiere ataşate
1519155079079.jpg
1519155079079.jpg (427.65 KiB) Vizualizat de 431 ori
1519155148809.jpg
1519155148809.jpg (635.47 KiB) Vizualizat de 431 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori