Humus cu ardei copt

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Humus cu ardei copt

Mesajde admin » 02/09/2015 04:09

(pentru 8 portii)

Naut fiert (fierbinte) – 1 kg
Curry verde – 1/2 lingurita
Usturoi copt – 1 capatana
Zeama de lamaie – 80 ml
Pasta de susan (tahini) – 150 ml
Piper alb – 1/4 lingurita
Chimion – 1 varf de cutit
Ardei gras rosu – 2 buc
Ardei gras portocaliu – 2 buc
Ardei gras galben – 1 buc
Gheata – 10 cuburi mari
Ulei de masline extravirgin – 80 ml
Sare – dupa gust<br/><br/> Fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;€
Strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, intr-un blender performant;
Coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita;
Coaceti ardeii grasi in cuptor;
Scoateti-i si puneti deasupra cateva straturi de folie de plastic, pentru a putea crea un condens si pentru a putea curata ardeii cu mai mare usurinta, fara a pierde aroma acestora;
Odata curatati taiati-i in bucati mai mici;
Adaugati gheata, curry verde, chimionul, ardeii copti, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si blendati;
Odata facuta pasta compozitia, adaugati gheata si blendati pana aceasta s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos;
Serviti cu lipie de casa.

Pofta buna ! <br/><br/>
Fişiere ataşate
Humus cu ardei copt (3).jpg
Humus cu ardei copt (3).jpg (953.62 KiB) Vizualizat de 1693 ori
Humus cu ardei copt (2).jpg
Humus cu ardei copt (2).jpg (890.02 KiB) Vizualizat de 1693 ori

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 02/09/2015 06:09

Arata f tentant!
Eu fac un fel de "fasole batuta" (noua nu ne prea place nautul si nici pasta de susan) cu ardei copti blenduiti (pe care citeodata nici nu-i coc eu, ci cumpar din aceia la borcan, copti si decojiti, in marinata de otet), usturoi copt (sau afumat) si kimion (=Kumin = cuminum cyminum) macinat.

Oare daca sta de pe o zi pe alta nu lasa prea multa apa de la gheata?


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori