Hachis parmentier de toamna cu rata

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Hachis parmentier de toamna cu rata

Mesajde yafa » 23/10/2013 08:16

Am pregatit acest preparat pentru masa din familie, dar timpul nu mi-a permis sa-l postez. Este un pic diferit de un hachis original dar dupa mine deosebit de gustos.
sper sa va placa si voua.

Ingrediente

12 cartofi medii

400g de dovleac

2 cepe

200g de ciuperci

2 catei de usturoi

800g de carne de rata( preferabil pulpe)

80g de unt

2 lingurite de grasime de rata

1l de supa de pui

sare, piper

nucusoara

1/4 lingurita de scortisoara

pesmet



Prepararea

Carnea de rata se spala si se aseaza intr-o olita pe foc repede cat sa lase din grasime si sa prinda o crusta aurie. Adaugam peste ea 2 lingurite de grasime de rata si 2 catei de usturoi necuratati. Saram, piperam, varsam deasupra supa de pui. Lasam sa fiarba timp de 2 ore acoperita, adaugand apa daca necesar. La final carnita trebuie sa se desprinda usor de pe oase si sa fie un pic rumenita.

Cartofii si dovleacul se curata si se pun la fiert cu apa si sare in vase separate.

Taiam ceapa si ciupercile felii. Intr-o tigaie depunem 20g de unt, lasam sa se topeasca si adaugam ceapa si cupercile. Cand ceapa este transparenta si ciupercutele patrunse, saram piperam si varsam peste zeama ramasa de la carne. Mai lasam 3 minute pe foc.

Pregatim un piure de cartofi si unul de dovleac, cu lapte si untul ramas. Piureul de cartofi il asezonam cu sare, piper, nucusoara. Piureul de dovleac il asezonam cu sare, piper si scortisoara.

Montam hachi-ul. Daca folosim vase individuale impartim cantitatile in parti egale si asezam dupa modelul, un rand piure de cartofi, un rand piure de dovleac, un rand ceapa cu ciuperci si cu zeama, deasupra carnea de rata si iar un rand de piure de cartofi( acest strat mai subtire decat primul).

Peste ultimul strat de cartof presaram putin pesmet si decoram dupa placere.

Dam vasele la cuptor la 200°C cam 10 de minute inainte de a fi servite.

Pofta buna!
Fişiere ataşate
masa_in_familie.jpg
masa_in_familie.jpg (79.46 KiB) Vizualizat de 2057 ori
109_pana.jpg
109_pana.jpg (115.14 KiB) Vizualizat de 2057 ori
page.jpg
page.jpg (99.16 KiB) Vizualizat de 2057 ori
p1090711c11.jpg
p1090711c11.jpg (83.9 KiB) Vizualizat de 2057 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/10/2013 08:25

Tu gasesti bunatati din astea pe la voi, aici nu am vazut asa ceva( canard)....poate sa fie pe la alimentarele alea de fitze unde platesti un sac de bani pe o cutiuta micuta de tot. Cred ca am sa dau intr-o zi o tura prin una din alimentarele astea sa vad ce si cum, daca am sa gasesc am sa prepar si eu hachis pentru ca imi place mult.
Doamna mea felicitari pentru reteta asta :master: :master: :hug: :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 23/10/2013 08:32

Cat de bine arata =D> :flower: :flower: :flower: :flower:
Iubesc carnea de rata ,dar nu am mai mancat de mai bine de 10 ani :cry:
Mancam numai rate tinere,de la tara :buuun: ,dar acum nu mai am voie :cry:
Felicitari pentru reteta!! :flower: :flower:
anisoara

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 23/10/2013 08:51

ce bine arata , fenomenala Yafa :master: de mult nu am mai mancat rata :buuun: :buuun:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/10/2013 08:52

Yafa,imi place ce-ai pregatit! :master: =D> :flower:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 23/10/2013 09:02

Yafa, imi place reteta ta!!! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
Tina Chl

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 24/10/2013 12:34

pupi scrie:Tu gasesti bunatati din astea pe la voi, aici nu am vazut asa ceva( canard)....poate sa fie pe la alimentarele alea de fitze unde platesti un sac de bani pe o cutiuta micuta de tot. Cred ca am sa dau intr-o zi o tura prin una din alimentarele astea sa vad ce si cum, daca am sa gasesc am sa prepar si eu hachis pentru ca imi place mult.
Doamna mea felicitari pentru reteta asta :master: :master: :hug: :hug: :pup: :flower:


Multumesc draga mea, este unul din preparatele de toamna care imi este foarte drag.

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 24/10/2013 12:36

anisoara67 scrie:Cat de bine arata =D> :flower: :flower: :flower: :flower:
Iubesc carnea de rata ,dar nu am mai mancat de mai bine de 10 ani :cry:
Mancam numai rate tinere,de la tara :buuun: ,dar acum nu mai am voie :cry:
Felicitari pentru reteta!! :flower: :flower:


Multumesc Anisoara, carnea de rata este cu adevarat delicioasa. Noi nu mancam foarte des, dar din cand in cand ne place.

:flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 24/10/2013 12:38

alejoe scrie:ce bine arata , fenomenala Yafa :master: de mult nu am mai mancat rata :buuun: :buuun:


Claudia, multumesc, pe langa bunatatile tale, hachi-ul meu nu e mare lucru :hug:

:pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 24/10/2013 12:39

Danieluta scrie:Yafa,imi place ce-ai pregatit! :master: =D> :flower:


Danieluta, multumesc, ce zici punem la pachet? :wink:

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori