Gulii umplute

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Gulii umplute

Mesajde iuliajewel » 26/05/2012 02:22

Simplu, gustos si de primavara...

3 gulii maricele si frunzele lor
500 gr carne de vita
2 linguri de orez
1 ceapa alba
condimente - piper alb, chimen macinat, coriandru macinat
vin alb
sare, zahar
zeama de lamaie
smantana
amidon sau faina

E foarte usor de preparat gulia umpluta. Dupa ce le spalam bine, separam frunzele de bulb, aruncam tulpinile lemnoase, pastram pe cele fragede si blansam in apa fiarta cu sare pentru cateva minute, frunzele mari - cele care vor fi umplute.

Scobim guliile si le umplem cu compozitia de carne de vita + orez + ceapa si condimente. Umplem si frunzele blansate, scurse bine de apa. Le asezam intr-un vas care se poate pune in cuptor, acoperim cu apa si vin alb in proportie de juma-juma, sare si o lingurita de zahar.

Se pune in cuptor pentru o ora, poate o ora si jumatate - depinde de cuptor - initial acoperit si descoperit de la jumatatea timpului de gatire.

Dupa ce sunt gata facem ingrosala din smantana, zeama de lamaie si amidon alifiate cu zeama ramasa in vasul cu gulii.

Servim cu marar verde si proaspat, smantana cea vesnica si multa pofta.
Fişiere ataşate
Gulii umplute 030.jpg
Gulii umplute 030.jpg (66.67 KiB) Vizualizat de 2423 ori
Gulii umplute 025.jpg
Gulii umplute 025.jpg (82.44 KiB) Vizualizat de 2423 ori
Gulii umplute 020.jpg
Gulii umplute 020.jpg (85.42 KiB) Vizualizat de 2423 ori
Gulii umplute 013.jpg
Gulii umplute 013.jpg (75.85 KiB) Vizualizat de 2423 ori
Gulii umplute 011.jpg
Gulii umplute 011.jpg (86.17 KiB) Vizualizat de 2423 ori
Gulii umplute 007.jpg
Gulii umplute 007.jpg (71.77 KiB) Vizualizat de 2423 ori
Gulii umplute 005.jpg
Gulii umplute 005.jpg (90.33 KiB) Vizualizat de 2423 ori
Gulii umplute 002.jpg
Gulii umplute 002.jpg (78.52 KiB) Vizualizat de 2423 ori
Gulii umplute 103.jpg
Gulii umplute 103.jpg (88.11 KiB) Vizualizat de 2423 ori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 27/05/2012 08:49

Juliaaaaa...nota o suta !!!!
La Sotul meu ii plac mult guliile umplute , ce bine arata...smecheria cu frunzele nu o stiam ! :pup: cred ca le voi prepara saptamana aceasta .
Super arata ! super super ! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/05/2012 11:54

Ce bunatate ... :buuun: Si mama mea facea gulii umplute .

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/05/2012 07:52

In afara de zahar, vin si zeama de lamaie , la fel le pregatesc si eu....sant un deliciu. Abia astept sa se faca la mine in gradina, mancam cat mancam peste vara si cele mai micute si mai fragede le umplu si le pun in pungute la congelator....iarna e lunga si poftele vin si iar vin :wink: :P :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 28/05/2012 09:09

Iulia, minunate guliile tale si foarte frumoase fotografiile. =D> =D> =D>

Crezi ca as putea sa inlocuiesc carnica de vita cu piept de curcan sau de pui ? Lui C ii plac guliile si cu siguranta se va bucura de ele.

:hug: :flower: :pup:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 29/05/2012 03:27

thea scrie:Juliaaaaa...nota o suta !!!!
La Sotul meu ii plac mult guliile umplute , ce bine arata...smecheria cu frunzele nu o stiam ! :pup: cred ca le voi prepara saptamana aceasta .
Super arata ! super super ! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>


Ehe thea, nota asta n-am auzit-o inca: o sutaaaaa ? Suna bine pe timp de criza, multumesc :master:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 29/05/2012 03:29

crista scrie:Ce bunatate ... :buuun: Si mama mea facea gulii umplute .


Crista, cine nu face in romanica - ardealul care este - gulii in toate formele? Da-s si bune, fara doar si poate :clipocit:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 29/05/2012 11:52

pupi scrie:In afara de zahar, vin si zeama de lamaie , la fel le pregatesc si eu....sant un deliciu. Abia astept sa se faca la mine in gradina, mancam cat mancam peste vara si cele mai micute si mai fragede le umplu si le pun in pungute la congelator....iarna e lunga si poftele vin si iar vin :wink: :P :hug:


Pai tu pupi, eu, cu zahar, vin si zeama de lamaie - ca daca n-ar fi nu s-ar povesti, nu?

Lasand gluma la o parte, sa stii ca aceste "adausuri" dau acestui fel de preparare un gust aparte (Pastorel Teodoreanu citire, desi nu intocmai...)

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 29/05/2012 11:57

antoniah scrie:Iulia, minunate guliile tale si foarte frumoase fotografiile. =D> =D> =D>

Crezi ca as putea sa inlocuiesc carnica de vita cu piept de curcan sau de pui ? Lui C ii plac guliile si cu siguranta se va bucura de ele.

:hug: :flower: :pup:


Sigur ca merge cu orice fel de carne, antonia draga :hug: Partea de gust totusi are un cuvant de spus aici: gulia, cu personalitatea ei cere o carne cu tot atata personalitate; daca alegi carne mai cuminte, trebuie sa-i gasesti combinatia corecta de condimente - aici doar experienta ta va spune ultimul cuvant. Astept sa aud cum ai condimentat-o ca sa ma inspir si eu, bine?

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/05/2012 07:55

Sunt printre preferatele mele :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori