Guguluf de toamna cu dovleac si pere

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Mesajde pampkin » 15/10/2018 06:38

5 oua
8 linguri zahar brut
1/2 dovlec placintar copt (marime medie intreg)
120 gr ciocolata cu lapte
100 ml ulei de floarea soarelui
100 ml lapte
1 praf de copt
5 linguri mari si pline cu faina alba
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare
3-4 pere tari, de toamna
pentru glazura:
80 gr ciocolata cu lapte
50 ml smantana pentru frisca
pentru uns forma: unt si faina

Perele se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase...

Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf mic de sare, se adauga 4 linguri de zahar brut si se continua mixarea pana zaharul s-a topit. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu restul de zahar pana se albesc, zaharul s-a topit si a capatat consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, apoi dovleacul copt facut piure, laptele tot deodata, si se mai amesteca putin cu telul dupa ce ati pus laptele. Se adauga ciocolata topita pe baie de aburi si se amesteca pana la incorporare. Se amesteca faina cu scortisoara, praful de copt si se adauga la ingredientele umede. Se adauga treptata spuma de albusuri si se amesteca usor, cu un tel tip para, de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri.


In forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina se pune un strat de aluat, apoi felii de pere, alt strat de aluat, alte felii de pere si un ultim strat de aluat si un ultim strat de pere. Se da forma la cuptorul incins la 160 grade C, se lasa la copt 45-50 minute, se mareste flacara la 170 grade C si se mai lasa inca 10 minute. Se lasa guguluful sa se raceasca pana devine caldut, se pune deasupra un platou, se rastoarna cu o miscare ferma si se scoate din forma. Se glazureaza cu ciocolata si smantana pentru frisca topite pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca complet, se portioneaza si se serveste.

Sa va fie de folos!!


1. se unge foarte bine forma de guguluf cu unt si se tapeteaza la fel de bine cu faina pentru a nu se lipi si a iesi cu usurinta din forma
2. se folosesc pere tari, parfumate, de toamna
Fişiere ataşate
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400350.jpg
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400350.jpg (261.84 KiB) Vizualizat de 137 ori
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400349.jpg
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400349.jpg (301.33 KiB) Vizualizat de 137 ori
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400347.jpg
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400347.jpg (261.82 KiB) Vizualizat de 137 ori
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400346.jpg
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400346.jpg (268.57 KiB) Vizualizat de 137 ori
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400344.jpg
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400344.jpg (267.62 KiB) Vizualizat de 137 ori
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400343.jpg
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400343.jpg (182.33 KiB) Vizualizat de 137 ori
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400356.jpg
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400356.jpg (345.94 KiB) Vizualizat de 137 ori
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400354.jpg
guguluf-de-toamna-cu-dovleac-si-pere-400354.jpg (381.64 KiB) Vizualizat de 137 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori