Grau dulce(de post)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Grau dulce(de post)

Mesajde d_dana_a » 19/06/2015 01:45

O reteta sanatoasa si rapida ;)...si de post ;)

Ingrediente:

600 gr arpacas
300 gr stafide
200 gr nuca de cocos
2 pliculete zahar vanilat
miere dupa gust
10 ml esenta de rom
o jumatate de cana nuca

Mod preparare:

Arpacasul se spala bine,dupa care se fierbe pana ce bobul de grau se sparge si infloreste usor.Dupa ce a fiert acesta se strecoara si se trece printr-un jet de apa rece.Nuca se macina cu ajutorul masinii de macinat nuca si se pune peste arpacasul scurs bine.Peste acestea se adauga si nuca de cocos,stafidele,esenta de rom,zaharul vanilat si mierea dupa gust.
Se amesteca toate ingredientele si se da la rece,dupa care se serveste.
Pofta buna!!!
Fişiere ataşate
grau_dulce1.jpg
grau_dulce1.jpg (84.74 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce2.jpg
grau_dulce2.jpg (45.95 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce3.jpg
grau_dulce3.jpg (90.26 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce4.jpg
grau_dulce4.jpg (76.96 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce5.jpg
grau_dulce5.jpg (87.16 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce6.jpg
grau_dulce6.jpg (80.07 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce7.jpg
grau_dulce7.jpg (96.96 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce8.jpg
grau_dulce8.jpg (68.59 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce9.jpg
grau_dulce9.jpg (61.27 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce10.jpg
grau_dulce10.jpg (65.57 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce11.jpg
grau_dulce11.jpg (56.54 KiB) Vizualizat de 7448 ori
grau_dulce12.jpg
grau_dulce12.jpg (50.74 KiB) Vizualizat de 7448 ori
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/06/2015 02:10

super bun si sanatos !!


=D> =D> =D> =D>

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 19/06/2015 02:26

Pe mine m-ai uns pe suflet cu reteta asta. Eu pana acuma mancam graul doar in coliva, si eram innebunita dupa el.

Acum am un motiv sa-l incerc si altfel :)

:flower: :flower: :flower:
Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 19/06/2015 05:46

crista scrie:super bun si sanatos !!



=D> =D> =D> =D>

Intradevar foarte gustos si sanatos ;)
:love: :love: :love:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 19/06/2015 05:52

cla scrie:Pe mine m-ai uns pe suflet cu reteta asta. Eu pana acuma mancam graul doar in coliva, si eram innebunita dupa el.

Acum am un motiv sa-l incerc si altfel :)

:flower: :flower: :flower:

Si eu tot in coliva am mancat grau ,dar de un an am descoperit aceasta reteta si imi place foarte mult...mai ales cand vreau ceva dulce rapid ;)
...am vazut ca se prepara arpacasul si cu legume,un fel de garnitura ...inca nu am incercat .
Sunt sigura ca o sa iti placa acest grau dulce,sotul meu prefera sa inlocuiesc de exemplu mierea cu zaharul,deoarece zaharul topindu-se se face asemenea unui sirop,pe cand mierea formeaza o pasta mai tare putin.
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/06/2015 07:36

Dana arpacasul merge foarte bine si in salata sau garnitura in retete cum am facut si eu si Nico si Danieluta cu farro (alac cica pe romaneste). Iese ff bun, nu o sa iti para rau daca incerci.


Si daca aveti must si va lasa inima sa fierbeti o parte din el pina scade si se face ca un sirop gros ( la italieni se numeste mosto cotto) poti sa pui siropul asta, asa se face in sudul italiei.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/06/2015 06:30

Ce reteta interesanta...chiar imi place...o specie de coliva cu cocos si stafide !!! =D> :buuun: :roll:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/06/2015 06:34

d_dana_a scrie:...am vazut ca se prepara arpacasul si cu legume,un fel de garnitura ...inca nu am incercat .

:hug: :pup: :flower:



Eu chiar zilele trecute am facut o salata cu alac fiert (poti face si cu arpacas); am pus un ton ,rosii proaspete ,ardei gras ,ceapa si alacul fiert ,putin ulei de la ton, sare si piper ...
Rapida si satioasa, se poate face cu ce legume iti plac tie, chiar si fara ton sau in loc de ton sunca ...cu ce vrei.

Am pus o reteta timp in urma pe RC de budinca de alac (grau spelta) cu dovlecei http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... cei-12113/


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori