Gnocchi din vinete cu sos de rosii

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Gnocchi din vinete cu sos de rosii

Mesajde crista » 08/08/2013 04:06

ingrediente :

1 vinata mica
faina alba cit este nevoie
sare, piper


pentru sos:
2 rosii foarte mature ( curatate de pielita si seminte) si tocate marunt
1 pahar cu pulpa de rosii aromata cu ceapa si usturoi *


parmezan ras optional sau un cascaval afumat sau picant , mozzarella cuburi ...

* daca nu aveti acest fel de bulion folositi pulpa de rosii la care adaugati 1/2 de lingurita de ceapa rasa si cind a fiert si este gata sosul adaugati citeva frunze de busuioc


Vinata curatata de coaja si apoi taiata in cuburi cit unghia o punem intr-o cratita cu putina apa, un praf de sare si acoperim cu capacul sa fiarba inabusit. In 5 minute cca amestecind din cind in cind si-a schimbat culoarea si este moale ca poate fi strivita usor cu furculita. Acum stingem flacara si scurgem vinata de apa in care s-a copt.
Puteti foarte bine sa folositi miez de vinata coapta ( pe jar, in cuptor, pe aragaz) si scursa bine de zeama.

In timp ce vinata fierbe/ se inabuse separat intr-o cratita amestecam pulpa de rosie proaspata taiata cuburi fpoarte mici cu pulpa de rosie cu ceapa si busuioc si lasam sa fiarba totul pe foc mediu acoperit, sosul trebuie sa scada.

Cind vinata e scursa bine ( o ajutam noi strivind cu lingura pulpa de vinata in strecuratoare) o rasturnam intr-un acstron si o strivim bine cu o furculita. Aduagam sare si faina cit este nevoie ca sa obtinem un aluat caruia sa ii dam cu usurinta forma de sul dar fara sa fie nici prea moale dar nici prea tare.

Formam un sul si taiem bucati din el, fiecarei bucati ii dam forma de sfera si apoi o strivim usor cu virful degetului ca sa se formeze o mica groapa, cu forma asta sosul se aseza mai bine.

Aruncam aceste galusti intr-o cratita cu apa care clocoteste, adaugam un praf de sare si cu o lingura amestecam usor pe fundul vasului ca nu cumva sa se lipeasca gnocchi. Ei vor pluti putin si in citeva minute se vor ridica la suprafata . In acest moment sunt gata. Daca insa nu va plac al dente puteti sa-i mai lasati sa fiarba cu focul dat la minim. In niciun caz nu trebuie sa va inchipuiti ca vor avea aceeasi consistenta cu cei din cartof care snt foarte pufosi ci vor fi asemanatoare cu galustele de faina care se pun in papricas.

Cind sunt gata gnocchi e gata si sosul ( sau chiar mai repede ). Recuperati cu paleta gaurita gnocchi fierti si ii aruncati in cratita cu sosul de rosii. Amestecati bine si serviti .
Cine vrea poate sa presare parmezan ras ..
Fişiere ataşate
Immagine 1132.jpg
Immagine 1132.jpg (142.92 KiB) Vizualizat de 1392 ori
Immagine 1134.jpg
Immagine 1134.jpg (94.99 KiB) Vizualizat de 1392 ori
Immagine 1130.jpg
Immagine 1130.jpg (58.21 KiB) Vizualizat de 1392 ori
Immagine 1129.jpg
Immagine 1129.jpg (98.86 KiB) Vizualizat de 1392 ori
Immagine 1128.jpg
Immagine 1128.jpg (108.3 KiB) Vizualizat de 1392 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 08/08/2013 04:45

Ce idee interesanta, eu tare iubesc salata de vinete si cam tot ce tine de leguma asta, numai ca actual nu prea am voie sa o consum si ii duc dorul. Ma intreb daca este mai digesta asa?!

As incerca, mai ales ca adepti de paste avem in casa cat lumea....
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 08/08/2013 06:13

Crista, maine pregatesc si eu, aceste gnocchi de vinete, ca tare bine mai arata. :wink: :hug: :hug: :hug:
Multumesc pt idee :pup: :pup: :hug:
Tina Chl

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 08/08/2013 06:28

Imi place mult ce ai pregatit! Am sa incerc si eu acesta reteta...pare simpla si delicioasa!


:buuun:

:flower: :flower: :flower:

:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/08/2013 07:14

Yafa, da, e mult mai buna ca o vinata coapta pe flacara, e mult mai usoara. Vinata folosita de mine era una uitata in frigider de peste o saptamina si deci cam stafidita, daca as fi facut-o in alt mod precis era mai iute la gust insa asa fiarta sub capac nici nu simteai gustul de vinata ( am aruncat toate semintele ce-i drept :lol: desi avea foarte putine).


Mikirafaela si Tina incercati ca precis va plac dar cum am zis nu sunt moi si pufoase ca cele de cartof ci ca galustile din papricas. Eu am mai facut si cu alte legume, imi plac gnocchi din faina, recunosc... imi plac si de cartof dar cum lenea e cucoana mare le fac foarte rar.


Am mai gasit o reteta in care se amesteca vinata fiarta, scursa si strivita bine cu 1 ou , citeva linguri de parmezan ras si abia pe urma faina cit era nevoie ... Nu stiu daca reteta asta e mai buna, cine stie poate de la parmezan sa fie mai pufoase??

Cert e ca se pregateste foarte rapid. :party:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 08/08/2013 10:32

Imi place ideea de vanata in compozitia de la gnochi, desi tin sa recunosc ca eu nu i-am pregatit niciodata. Pentru zilele de post de acum e o reteta excelenta! O sa i-o transmit mamei negresit!
=D> =D> =D> :peace:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/08/2013 07:31

Roxi :hug:


si eu vreau sa le mai fac insa in varianta aia cu parmezan si ou in compozitie

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 09/08/2013 08:29

Astazi, vreau sa fac reteta, aceasta simpla de gnocchi si te anunt dupa :wink: :wink: :hug: :hug:

Multumesc. :pup: :pup:
Tina Chl

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/08/2013 09:43

sa imi pun perna la fund =)) =)) =)) =))


Forma poti sa le dai cum vrei nu-i musai ca in poza asta.. daca ai unealta de lemn cu dungi le rostogolesti pe ea, daca vrei poti sa le rostogolesti pe razatoarea aia cu tepi sau sa le dai forma lunguiata sau chiar bilute mici

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 09/08/2013 10:02

Mama, ce idee buna mi ai dat cu bubitele...poate le fac pe alea ca s ai placa forma lui R..multumesc :hug: :hug: :hug: :pup: :pup:
Tina Chl


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori