Gem de gutui

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Gem de gutui

Mesajde anisoara67 » 06/11/2018 03:48

5 kg de gutui foarte coapte
2 kg de zahar
sucul de la 2 lamai sau
1 lingurita de sare de lamaie
Spalam gutuile bine, le stergem si apoi le dam prin razatoarea mare, cu tot cu coaja, pana la cotor. Se pune razatura de gutui in cratita de tuci si se pun la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba , cca. 45-60 minute, la foc mic, amestecand continuu si, inainte de a opri focul, adaugam sucul de lamaie sau sarea de lamaie pentru a capata o culoare frumoasa, rosiatica. Se pune fierbinte in borcane si numai dupa ce s-a racit bine, strangem capacele etans.

Se lasa borcanele descoperite sa se raceasca in voie, pentru a face o crusta deasupra care nu va da voie sa mucegaiasca peste iarna, abia apoi strangem capacele.
Fişiere ataşate
dsc06879.jpg
dsc06879.jpg (661.35 KiB) Vizualizat de 294 ori
dsc06881.jpg
dsc06881.jpg (712.34 KiB) Vizualizat de 294 ori
dsc06878.jpg
dsc06878.jpg (926.31 KiB) Vizualizat de 294 ori
dsc06873.jpg
dsc06873.jpg (751.83 KiB) Vizualizat de 294 ori
dsc06877.jpg
dsc06877.jpg (794.5 KiB) Vizualizat de 294 ori
dsc06892.jpg
dsc06892.jpg (686.42 KiB) Vizualizat de 294 ori
dsc06887.jpg
dsc06887.jpg (579.75 KiB) Vizualizat de 294 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori