Galeta cu dovleac

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Galeta cu dovleac

Mesajde lucia_bp » 19/11/2014 05:25

Galeta este o varianta mai moderna a placintelor…cea cu dovleac placintar este simplu de facut, rapida, frageda, aromata- cu " miros " de toamna…


Ingrediente

Umplutura
-500 g dovleac, ras
-1 pahar zahar sau dupa gust
-scortisoara pudra, optional

Aluat
-½ pahar cu apa, fierbinte
-½ pahar ulei
-1 varf cutit de sare
-2 pahare faina
-1 lingurita praf de copt

Altele
-3 linguri gris
-zahar alb / zahar brun, pentru ornat, optional

* folositi un pahar cu o capacitate de 250 ml la toate ingredientele

Preparare

Umplutura
Dati prin razatoare sau maruntiti la robot dovleacul curatat de coaja. Dati deoparte.
Separat, amestecati intr-un bol zaharul cu scortisoara si lasati in asteptare.

Aluat
Turnati apa clocotita peste uleiul si sarea puse intr-un bol.
Adaugati faina amestecata cu praf de copt si omogenizati, folosindu-va de o lingura.

* Va rezulta un aluat moale ca plastilina si deloc lipicios.

Lasati-l sa se odihneasca in bol, 20- 30 min, la temperatura camerei.
Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda, de cca 1,5 ori mai mare decat dimensiunea tavii, direct pe hartia de copt.

* Este de preferat ca foaia de aluat sa fie putin mai groasa pe mijloc si mai subtire pe margini.

Presarati grisul peste mijlocul aluatului, avand grija sa nu puneti si pe margini.
Distribuiti dovleacul ras intr-un strat generos, de minim 1 cm grosime ( pentru ca dupa coacere scade in volum), lasand marginile libere.
Puneti deasupra zaharul amestecat cu scortisoara.
Indoiti o latura a foii de aluat peste umplutura, in asa fel incat sa ramana mijlocul de umplutura neacoperit.
Aduceti la fel coltul primei laturi formate, peste umplutura. Continuati in acelasi fel ( sa aduceti colturile marginilor) pana inchideti galeta.
Presati aluatul suprapus cu degetele ca sa se lipeasca.
Transferati intr-o tava cu hartia de copt cu tot.
Optional, pentru o crusta crocanta si glazurata, ungeti deasupra placinta cu putina apa si presarati cu putin zahar alb / brun.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce galeta este coapta si incepe sa se auresca frumos.
Lasati minim 10- 20 min sa se racoreasca inainte sa o feliati.

* Taiati cu grija deoarece aluatul este foarte fraged.

Este buna si calda si rece, dar mai ales rece.
Fişiere ataşate
cimg3514.jpg
cimg3514.jpg (87.6 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3515.jpg
cimg3515.jpg (56.28 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3516.jpg
cimg3516.jpg (57.87 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3517.jpg
cimg3517.jpg (57.69 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3518.jpg
cimg3518.jpg (54.23 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3519.jpg
cimg3519.jpg (79.82 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3520.jpg
cimg3520.jpg (67.56 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3521.jpg
cimg3521.jpg (80.28 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3522.jpg
cimg3522.jpg (79.92 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3523.jpg
cimg3523.jpg (84.44 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3524.jpg
cimg3524.jpg (79.41 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3525.jpg
cimg3525.jpg (81.14 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3526.jpg
cimg3526.jpg (96.94 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3527.jpg
cimg3527.jpg (81.09 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3528.jpg
cimg3528.jpg (105.35 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3529.jpg
cimg3529.jpg (75.27 KiB) Vizualizat de 2854 ori
cimg3530.jpg
cimg3530.jpg (80.87 KiB) Vizualizat de 2854 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 19/11/2014 08:58

Imi place foarte mult dovleacul,iar reteta aceasta este minunata si in plus este si de post...cu siguranta am sa o incerc :wink:
Mersi de reteta :hug: :pup: :love: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 20/11/2014 04:36

Imi place mult retet asta ,as salva o dar vad ca nimeni nu se mai ocupa pe aici de punerea retetelor unde trebuie :vis: :vis: :vis: .
hi

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/11/2014 06:53

ooo ce frumos arata si ce usor se face =D> =D> =D>

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/11/2014 08:21

d_dana_a scrie:Imi place foarte mult dovleacul,iar reteta aceasta este minunata si in plus este si de post...cu siguranta am sa o incerc :wink:
Mersi de reteta :hug: :pup: :love: :flower:


Cu placere :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 21/11/2014 06:46

maraarad scrie:Imi place mult retet asta ,as salva o dar vad ca nimeni nu se mai ocupa pe aici de punerea retetelor unde trebuie :vis: :vis: :vis: .


Mara, o gasesti in lista de asteptare...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/11/2014 09:12

Imi place mult....am dovleac :D ....eu fac in fiecare an placinet cu dovleac ...super faine =D> =D> :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 21/11/2014 04:22

super fain ador dovleacul :buuun: :buuun: =D> =D> am sa o incerc saptamana asta pentru ziua recunostintei :) :)
claudia

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/11/2014 04:48

Ce bine arata! De mult am in plan o placinta cu dovleac ...fur reteta!!! :roll: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 22/11/2014 01:29

crista scrie:ooo ce frumos arata si ce usor se face =D> =D> =D>


:hug: :hug: :hug: Cristina

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 0 vizitatori