Fursecuri cu crema de zahar ars

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 23/10/2009 08:34

la cum arata sigur au fost delicioase :roll: le-as incerca dar in cealalta varianta :wink: ...nu muncesc mult :D
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 25/10/2009 09:27

Meli multumesc :hug: :pup: :hug: :flower:

Pupi :flower: acuma, tot or sa fie destule prilejuri pentru prajiturit :clipocit: mai ales ca pe la voi sunt ceva mai multe sarbatori ... Ziua Recunostintei... Halloween-ul...
... si din cate am vazut, ai si ajutoare de nadejde :wink:
:hug: :pup: :hug:

Adry, Lory de fapt, cel mai des fac prajitura cu foi...
dar acuma n-am stiut cum sa-mi consum energia :P
Numai sa lasati prajitura cu un blat deasupra, pana a doua zi, sa fie bine racita si sa o taiati cu un cutit cu lama subtire si foarte bine ascutit :wink:
:hug: :pup: :hug: :pup:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 26/10/2009 10:04

:roll: :roll: Foarte apetisante fursecurile, =D> =D> , Multumesc Alina_I acum am vazut si eu cum se face crema caramel,demult vroiam s-o fac dar mi-era teama de zaharul ars care se intareste urgent.Crema aceasta se pune si la foile de napolitane? :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 27/10/2009 08:26

Alina,misto dulce,cel mai mult imi place crema,mama facea ceva de genul,dar carameliza zaharul cu unt,parca..stiu ca era mereu atenta sa nu se taie,si cand se racea amesteca cu frisca batuta,o minunatie pt tort.am sa incerc si eu crema asta pt tort si sa o amestec cu frisca.Multumesc :hug:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 28/10/2009 08:39

dana67 scrie::roll: :roll: Foarte apetisante fursecurile, =D> =D> , Multumesc Alina_I acum am vazut si eu cum se face crema caramel,demult vroiam s-o fac dar mi-era teama de zaharul ars care se intareste urgent.Crema aceasta se pune si la foile de napolitane? :hug: :hug: :hug:


Dana crema aceasta merge la foi cu amoniac sau la cele de tip pandispan.
Pentru foile crocante (tip vafe sau napolitan sau cum le-o mai zice) trebuie altfel de crema - tot cu zahar ars dar nu aceasta!!!
Parca era o crema pentru foile de napolitane pe la retete de creme... :vis: am sa caut si am sa pun link-ul :wink:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 28/10/2009 08:43

black_sweet_crush scrie:Alina,misto dulce,cel mai mult imi place crema,mama facea ceva de genul,dar carameliza zaharul cu unt,parca..stiu ca era mereu atenta sa nu se taie,si cand se racea amesteca cu frisca batuta,o minunatie pt tort.am sa incerc si eu crema asta pt tort si sa o amestec cu frisca.Multumesc :hug:


Poate cand ai timp, o rogi pe mami sa ne spuna si noua cum face crema??? :buuun:
Eu stiam ceva cu unt si galbenus de ou :wink:
Daca vrei sa o pui la tort, va trebui sa pui ceva intaritor la frisca sau niste gelatina... ca este cam moale si nu va sta in strat gros... oricum, daca faci vre-un experiment, da de veste sa vedem si noi rezultatul :wink:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 29/10/2009 12:43

alina_i scrie:
dana67 scrie::roll: :roll: Foarte apetisante fursecurile, =D> =D> , Multumesc Alina_I acum am vazut si eu cum se face crema caramel,demult vroiam s-o fac dar mi-era teama de zaharul ars care se intareste urgent.Crema aceasta se pune si la foile de napolitane? :hug: :hug: :hug:


Dana crema aceasta merge la foi cu amoniac sau la cele de tip pandispan.
Pentru foile crocante (tip vafe sau napolitan sau cum le-o mai zice) trebuie altfel de crema - tot cu zahar ars dar nu aceasta!!!
Parca era o crema pentru foile de napolitane pe la retete de creme... :vis: am sa caut si am sa pun link-ul :wink:




:flower: :flower: Multumesc :hug:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 29/10/2009 10:42

Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori