Friptura de porc, la cuptor

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
test
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 25/09/2007 12:45

Friptura de porc, la cuptor

Mesajde test » 21/12/2016 05:22

Ceafa de porc – 1 kg
Cimbru proaspat – 3-4 crengute
Salvie proaspata – 4 frunze
Catei de usturoi – 4 buc
Morcovi – 2 buc
Salote – 2 buc
Pastarnac – 1 buc
Praz – 1 buc
Telina – 1/4 buc
Rosii cherry – 5-6 buc
Ulei de masline – 2-3 linguri
Vin rosu demisec – 100 ml
Amidon de porumb – 1 lingurita
Smantana de gatit – 200 ml
Apa – 200-300 ml
sare, piper – dupa gust

Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb.

Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si usturoiul si freaca bine carnea cu ele pe ambele parti, pentru a op aromatiza bine.

Incinge bine o cratita din fonta si pune in ea o lingura de ulei de masline, dupa care adauga carnea. Ii dai culoare pe fiecare parte, intorcand-o. Intre timp taie legumele: morcovii, pastarnacul, telina si salotele, toate in bucati mai mari.

Cand carnea a prins culoare, scoate-o deoparte, si in sucul lasat adauga legumele si inca un strop de ulei de masline. Legumele trebuie sa se gateasca de tot, sa fie moi, si nicidecum al dente, pentru ca vrei sa scoti si ultima faramita de aroma din ele, pentru a face un sos bun. Cand s-au calit, stinge cu vinul rosu, ca sa aduni toata aroma de la baza vasului.

Cand s-a evaporat alcoolul, pune putina apa, cam 150 ml si adauga carnea, si implicit capacul. Incingeti cuptorul la 160 de grade Celsius si-o lasi 2 ore. O verifici din cand in cand, si daca lichidul dinauntru scade considerabil, atunci mai completeaza cu putina apa.

Cand friptura este gata, scoate-o pe un tocator iar sucul lasat in cratita strecoara-l. Paseaza bine legumele sa iasa din ele tot sosul si pune-l inapoi pe foc si adaug o lingurita de amidon si smantana de gatit. Si amesteca pana se ingrosa.

Toarna sosul peste o felie de friptura si este gata.


Pofta buna!



Fişiere ataşate
dsc-5607.jpg
dsc-5607.jpg (1.21 MiB) Vizualizat de 1114 ori

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori