Foi de placinta cu carne si bere, la cuptor

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Foi de placinta cu carne si bere, la cuptor

Mesajde lucia_bp » 01/07/2009 11:22

Va propun o reteta care sper ca va reusi sa satisfaca toate gusturile si exigentele.
Este nemaipomenit de gustoasa, frageda si consistenta . Se pastreaza in forma aceasta mai multe zile.

Ingredient ;

-500 g carne tocata amestec
-1 plic praf de copt
-6 oua
-2-3 linguri ulei
-2-4 catei de usturoi
-2 cepe mai mari
-1 pachet foi de placinta
-500 ml bere blonda
-sare
-piper
-ulei pentru uns foile

Preparare :

Caliti in 2-3 linguri de ulei incins ceapa tocata, usturoiul pisat, apoi carnea, pana se evapora lichidul lasat.
Condimentati cu sare si piper,lasati la racit si omogenizati cu praful de copt.
Asezati intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, 3-4 foi de placinta, unse fiecare pe o fata cu ulei, avand grija sa imbracati si marginile tavii.
Puneti repartizand uniform, ½ din cantitatea de amestec cu carne si acoperiti cu alte 2-4 foi, unse cu ulei, imbracand si de data aceasta marginile.
Puneti restul de amestec cu carne, acoperiti cu foile de placinta ramase, unse fiecare cu ulei si faceti o bordura, de jur-imprejurul tavii, cu foile ce au imbracat marginile.
Taiati foitajul, pana aproape de fundul tavii, cu un cutit ascutit, cum doriti sa fie servita (patrate, dreptunghiuri, romburi,etc.).

Separat, bateti spuma tare albusurile si adaugati pe rand galbenusurile si berea, batand continuu, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Pentru albusuri, alegeti un vas mai mare, deoarece berea le mareste mult volumul.
Turnati peste foitajul cu carne, in tava si lasati asa , pe masa de lucru, 20 min.
Preancalziti cuptorul si dati tava la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic, pentru 35-45 min, pana este rumenita frumos.

POFTA BUNA !
Fişiere ataşate
CIMG0271.JPG
CIMG0271.JPG (55.35 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0269.JPG
CIMG0269.JPG (48.45 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0274.JPG
CIMG0274.JPG (55.61 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0260.JPG
CIMG0260.JPG (62.5 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0257.JPG
CIMG0257.JPG (60.13 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0256.JPG
CIMG0256.JPG (57.16 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0203.JPG
CIMG0203.JPG (60.59 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0201.JPG
CIMG0201.JPG (59.13 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0200.JPG
CIMG0200.JPG (57.75 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0161.JPG
CIMG0161.JPG (22.39 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0152.JPG
CIMG0152.JPG (18.35 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0155.JPG
CIMG0155.JPG (30.71 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0149.JPG
CIMG0149.JPG (24.72 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0147.JPG
CIMG0147.JPG (28.46 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0145.JPG
CIMG0145.JPG (27.36 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0141.JPG
CIMG0141.JPG (28.87 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0139.JPG
CIMG0139.JPG (52.61 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0134.JPG
CIMG0134.JPG (32.13 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0130.JPG
CIMG0130.JPG (52.14 KiB) Vizualizat de 6748 ori
CIMG0120.JPG
CIMG0120.JPG (41.33 KiB) Vizualizat de 6748 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 01/07/2009 04:57

Ce buna placinta cu carne ...de mult nu am facut! :buuun:
Eu nu pun praf de copt in carne.
Interesanta reteta ta cu bere ...merita incercata! :) :flower:

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 01/07/2009 05:14

Da' o bere langa nu se da? :P Tare buna trebuie sa fie, ca sa nu mai zic de calorii, dar pe alea nu le numaram :lol:
Forever Young

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 01/07/2009 05:34

nemaipomenit,reteta salvata :flower: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/07/2009 07:06

Nicoleta64,
Iti garantez ca merita incercata reteta !
Praful de copt, pus in amestecul de carne are rolul de a ajuta carnea sa se ridice si sa lase foile de placinta sa se coaca si sa creasca.
Vei vedea ce inalta se face placinta aceasta.
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 01/07/2009 09:18

cum arata :buuun:
eu aduc berea (piatralunii),numai sa vina lucia cu placinta...
mariana

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 01/07/2009 11:02

mery scrie:cum arata :buuun:
eu aduc berea (piatralunii),numai sa vina lucia cu placinta...


Da, undeva intre Madrid si New York :P .
Forever Young

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/07/2009 12:01

Si credeti ca nu ar merita sa vin pana la voi...ca sa va pregatesc o placintica ?
Si sa bem o bere langa si , bineanteles sa fim impreuna ?
Cu placere !
Nu se stie niciodata !
Va doresc o seara frumoasa langa o bere !
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/07/2009 12:52

Lucia, daca promiti ca vii cu placinta dupa tine , eu te primesc cu bratele deschise aici si te tin cat iti face placere :hug: :hug:

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 02/07/2009 03:29

lucia_bp scrie:Si credeti ca nu ar merita sa vin pana la voi...ca sa va pregatesc o placintica ?
Si sa bem o bere langa si , bineanteles sa fim impreuna ?
Cu placere !
Nu se stie niciodata !
Va doresc o seara frumoasa langa o bere !
:flower: :flower: :flower:


Lucia, eu vin la sfarsitul lui august chiar la tine (in oras). Atunci sa te vad :P .
Forever Young


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 34 vizitatori