Flori din `piftie`

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

Flori din `piftie`

Mesajde elenaddd » 10/03/2009 11:34

incep prin a va spune buna seara!apoi vreau sa va spun cum am reusit sa depasesc o,,criza''si totodata am dat nastere unei retete culinara. :P fiind la inceputl casniciei ,ca orice om care o ia de la zero,nu aveam toate cele necesare intr-o bucatarie.adica veti descoperi ca nu aveam nici macar unele chestiuni elementare.dar sa nu va plictisesc cu vorbe multe si sa trec la ,,fapte,,.stand la tara m-am hotarat sa am animalele mele ,,de companie,,(porc,iepuri,vitica,etc)si bineinteles,hotararea am luat-o in momentul in care soacra mea s-a uitat urat cand am hotarat sa iau o bucatica de sunca din porcul ei.ok!gata cu vorba.am crescut porcul l-am taiat ,l-am preparat(dupa putinele mele cunostinte de gospodina) si m-am hotarat sa fac piftii de revelion.am luat un picior,l-am spalat,apoi l-am pus la fiert .am luat spuma(si totodata grasimea)de pe deasupra apei si am fiert pana cand a cazut carnea de pe os.aproape de final am pus o lingura de vegeta,,knor'' si am curatat 6-7 catei de usturoi.am pus vasul l-a racit si am scos carnea din el.dar aici e aici.......am descoperit ca nu aveam destule boluri sau castronase pentru a pune zeama de piftie si eram disperata.atunci am rotit ochii prin debara si am vazut pet-urile goale de suc.le-am taiat partea de jos formand niste castronase ,,bulbucate'',iar dupa incva 5 minute mi-a venit o alta idee.am fiert 5-6 oua le-am fiert tari,le-am dat pe jumatate si le-am asezat in mijlocul ,,castronasului'' ,iar din albusul tare am facut cateva felii in forma de raza si le-am asezat in jurul oalui tait,formandu-se astfel o floricica.apoi am pus zeama(dupa ce am vanturat-o de 9 ori cu un polonic) si le-am pus in debara la rece.in seara de revelion am incalzit un ibric cu apa si pe rand am tinut 1 minut ,,castronasele'' deasupra lui apoi am rasturnt piftia pe un platou.in acea perioada toti invitatii s-au minunat de ideea mea,dar sata se intampla in anul ........1998.de atunci mi-am facut o bucatarie dotata ,doi copii si o familie minunata.insa,nu am reusit sa -mi cumpar un aparat foto pentru a putea posta si fotografii.va multumesc din suflet si va doresc ,noapte buna!

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 10/03/2009 11:58

Elena, bine ai venit in familia RC!!! Chiar daca in '98 erai o tanara sotie la inceput de drum se vede ca ai stofa de gospodina! Si multa fantezie!
Imagine

silvia13
Incepator
Mesaje: 279
Membru din: 05/02/2008 03:20
Localitate: Brasov

Mesajde silvia13 » 11/03/2009 08:36

Bine ai venit Elena printre noi.Super tare ideea! Felicitari! Si te asteptam cu cat mai multe retete si idei :flower: :love:
Imagine

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Mesajde galateea » 11/03/2009 01:03

Bun venit Elena!
Povestea ta dovedeste ca esti o gospodina inventiva care nu se lasa pana nu obtine rezultate remarcabile in bucatarie ,uimindu-si familia si prietenii si as mai adauga talent de povestitor, cu haz ....poate ar trebui sa si scrii ,cred ca ai avea succes :hug: :pup:
galateea

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 11/03/2009 05:46

chiar ai fost inventiva :P =)) :hug: :love: mie nu-mi trecea prin cap sa tai peturile (cred ca multi dintre noi am trecut prin momente de criza de genul asta.. :hug: e normal, mai ales daca esti la inceput de drum :wink: )..
bine ai venit pe forum si abia astept sa vad poze cu mancaruri! (am impresia ca esti foarte inventiva si cred ca o sa avem parte de multe surprize) :hug:
:cafea:

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

fori din ,,piftie''

Mesajde elenaddd » 11/03/2009 10:58

bunaseara tuturor.nu-mi ramane decat sa va multumesc din suflet si sa va promit ca voi reveni ori decate ori voi avea ocazia si inspiratia necesara.mesajele d-tra mi-au stors o lacrima in coltul ochilor(de fericire,bineinteles,)si m-au facut sa am si mai multa incredere in mine.va multumesc mult!a.........si inca ceva nu asteptati sa postez fotografii(chiar daca mi-as dori),deoarece in,,umila mea gospodarie'' nu exista un aparat foto digital.,dar RETETE CULINARE EXISTA CU SIGURANTA! :pup: :peace: PE CURAND!!!!!!!!!

Avatar utilizator
adriana_stefan
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 09/12/2008 12:26
Localitate: calarasi romania

Re: Flori din `piftie`

Mesajde adriana_stefan » 12/03/2009 07:17

Elena iti spun si eu bine :flower: ai venit si te felicit pt inventivitatea ta :peace: ,prin asta denota ca esti o buna gospodina.Eu una deabia astept sa ti vad si celelalte inventii.Succes!!
Poti avea tot ce-ti doresti,trebuie doar sa vrei cu adevarat
MICHAEL NEIL

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 12/03/2009 01:03

In primul rand bine ai venit pe RC si felicitari pentru inventivitate :flower: :flower: :flower: :hug:

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

am revenit

Mesajde elenaddd » 17/03/2009 11:34

buna seara la toti(toate). :vis: .ca sa nu va mai plictisesc cu anecdotele mele va propun o reteta pe care o fac de obicei ,,la criza''(de...nervi ?!).Este o reteta pentru 5 persoane,costa putin(in jur de 12 lei)si se prepara in aproximativ 70 de minute.eu am denumit-o ,,Mancare de inimioare cu ciperci''.ingrediente:1kg inimioare+pipote de pui;200g ciuperci;2 linguri bulion;o ceapa mica;100ml vin;delikat gust de legume;2 foi de dafin;ulei.Acum va spun cum se pegateste:cureti inimioarele si pipotele,le pui la fiert in apa cu o lingurita de otet(pt albire si fragezire),pana fierb pe jumatate.Intre timp rumenesti in ulei ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile.Amesteci continuu cu o lingura de lemn circa 15 minute.Adaugi inimiorele si pipotele scurse de apa ,pui delicat(dupa gust)bulion foile de dafin si vinul.Lasi sa fiarba 15 minutepana se obtine o mancare cu sos mai scazut.Se serveste cu piure de cartofi,dar eu o servesc pentru copii mei cu o garnitura de cartofi prajiti.Va doresc;pofta buna!Sper ca nu v-am rapit prea mult timp din timpul d-tra liber si mai sper ca vom mai comunica .PE CURAND! ELENA.

Avatar utilizator
adriana_stefan
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 09/12/2008 12:26
Localitate: calarasi romania

Re: am revenit

Mesajde adriana_stefan » 18/03/2009 08:09

Elena,este foarte buna mancarica,si eu o pregatesc la asa zisa,,criza de nervi"si nu numai.Este delicioasa!! :buuun: :buuun:
Poti avea tot ce-ti doresti,trebuie doar sa vrei cu adevarat

MICHAEL NEIL


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator