Feliute de vita la gratar

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

fatduck
Incepator
Mesaje: 52
Membru din: 17/02/2010 01:21
Localitate: Budapesta, Ungaria - in deplasare
Contact:

Feliute de vita la gratar

Mesajde fatduck » 24/02/2010 10:28

Bun, cum faci cind nu gasesti vacuta Wagyu la macelarie, dar nici nu vrei sa iasa carnea talpa? Folosesti reteta urmatoare:

Ia jumate de kil de pulpa de vita (muschiuletul ar fi divin), scoate cit poti din grasime si pielite, apoi tai-o in feliute subtirele. Amesteca feliutele cu o risipa de cimbru, paprika si usturoi (plus ghimbir si rozmarin, daca ai chef de joaca). Mai pune o lingura de ulei de masline si un picut de vin rosu.
Lasa vacuta sa pasca mirodeniile vreo zece minute, apoi zvinta feliile pe un prosop de hirtie. Incalzeste o tigaie-gratar sau una obisnuita si rinduieste frumos fisiile inantru. Dupa doua minute (mai putin, daca vrei sa fie si mai mustoase), intoarce-le pe cealalta parte. Inca unu-doua minute, apoi scalda vita cu doua-trei linguri de vin rosu.
Cind s-a evaporat tot lichidul, pui fisiile in farfurie cu niste bulgur fiert la aburi. De nu-i bulgur, merg si cartofi, la fel aburiti si presarati cu piper si paprika. Daca e si niste wasabi (desi nici cu neaosul hrean ras nu te faci de ris), ai gatit in 20 de minute o masa cit se poate de gustoasa si sanatoasa.
Fişiere ataşate
Felii-de-vita-la-gratar.jpg
Felii-de-vita-la-gratar.jpg (44.56 KiB) Vizualizat de 5601 ori
www.retete-istete.ro
Distractie in bucatarie!

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 24/02/2010 10:55

nu orice vita se preteaza la tratamentul asta..
unele il refuza cu obstinatie 8)

fatduck
Incepator
Mesaje: 52
Membru din: 17/02/2010 01:21
Localitate: Budapesta, Ungaria - in deplasare
Contact:

Mesajde fatduck » 24/02/2010 11:00

adicalea?
www.retete-istete.ro

Distractie in bucatarie!

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 24/02/2010 12:22

Felicitari din nou pentru prezentarea comica :peace: , reteta este simpla si buna :hug: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 24/02/2010 01:28

fatduck scrie:adicalea?


nu merge cu orice carne de vita si nici cu carne din orice parte a animalului

fatduck
Incepator
Mesaje: 52
Membru din: 17/02/2010 01:21
Localitate: Budapesta, Ungaria - in deplasare
Contact:

Mesajde fatduck » 24/02/2010 01:51

pai spusei, pulpa sau muschi... ca nu era sa feliez oase :P :P :P
www.retete-istete.ro

Distractie in bucatarie!

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 24/02/2010 02:13

fatduck scrie:pai spusei, pulpa sau muschi... ca nu era sa feliez oase :P :P :P


pot sa invoc varsta in cazul asta? 8) cat de frageda crezi ca iese pulpa de vita..daca vita are varsta pensionarii? intreb si eu, nu dau cu parul :D :peace: 8)

n-ar avea nevoie de 10 minute dintr-un an-lumina ca sa se fragezeasca?

fatduck
Incepator
Mesaje: 52
Membru din: 17/02/2010 01:21
Localitate: Budapesta, Ungaria - in deplasare
Contact:

Mesajde fatduck » 24/02/2010 02:55

daca o tai foarte subtire, ca hirtia, o poti minca si carpaccio... bineinteles, nu trebuie sa fie mama lui matusalem... ca atunci ai nevoie de sabia lui Darth Vader sa o tai.

ideea cu mirodeniile alea era s-o aromeze, nu s-o fragezeasca... pentru asta, daca stau sa ma gindesc, as folosi o tehnica din bucataria neozeelandeza - astia fac fisii de peste crud, le tin in zeama de lamiie si dupa aia le baga asa, nefacute. smecheria e ca acizii din lamiie ataca pestele si incepe sa-l descompuna - eu am incercat asta cu ton rosu, dupa ce a stat in lamiie, se facuse rozaliu.
www.retete-istete.ro

Distractie in bucatarie!

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 24/02/2010 03:22

eu nu prea stiu sa fac diferenta intre vita tanara si cea mai putin tanara.. asta e...
pulpa nu cred ca e ok de carpaccio..
cred ca o sa ma documentez si apoi vin sa polemizez pe aici :wink: :hug:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 24/02/2010 07:01

eu nu prea stiu sa fac diferenta intre vita tanara si cea mai putin tanara.. asta e...
pulpa nu cred ca e ok de carpaccio..
cred ca o sa ma documentez si apoi vin sa polemizez pe aici :wink: :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori