Faina de naut preparata in casa

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Faina de naut preparata in casa

Mesajde pupi » 13/02/2011 10:31

Continui seria fainilor fara gluten pregatite in casa, poate odata si odata o sa fie de folos cuiva :? ...Azi , o sa pun faina de naut. SE poate face in doua feluri- din boabe prajite sau din boabe neprajite. Faina obtinute din boabele prajite se intrebuinteaza destul de rar si, in cazul in care se cere asa ceva, se specifica la reteta. Faina din boabele neprajite , are o intrebuintere mult mai mare, deci pe asta am sa o postez aici.
Sant foarte multe persoane care prefera sa manance nautul care este foarte sanatos, deci de ce nu , sa poate face si unele dulciuri din faina asta ( se poate folosi si la gatit cu acelasi succes)


Boabe de naut dupa cantitatea de faina care o doriti
rasnita de macinat cafea
sita de cernut, foarte fina

Se aleg boabe uscate, sanatoase, se curata de impuritati si se trec prin masina de macinat cafea( asta in cazul in care nu aveti moara micuta de bucatarie) . Trebuie avut mare grija la macinat pentru ca boabele uscate sant foarte tari si pot sparge capacul de plastic la masinii. Se pune in masina doar o lingura de boabe odata, se macina, se pune praful grunjos rezultat , intr-o farfurie . Se procedeaza in felul cu restul de boabe.
Dupa macinarea completa,se trece la cernerea fainii. Se ia o sita foarte fina si se cerne. Ce ramane dur in sita ,se pune deoparte si la sfarsit se mai macina inca odata dupa care se repeta cernerea. Trebuie avut grija ca sita sa fie foarte fina, ca sa iasa faina fina la pipait , altfel nu vor iesi bine preparatele ,la care vom folosi faina.
Se pune in borcan sau in punga de hartie si se pastreaza la congelator sau la frigider.
Fişiere ataşate
023 faina de naut.jpg
023 faina de naut.jpg (37.95 KiB) Vizualizat de 5777 ori
022 faina de naut.jpg
022 faina de naut.jpg (31.76 KiB) Vizualizat de 5777 ori
021 faina de naut.jpg
021 faina de naut.jpg (36.92 KiB) Vizualizat de 5777 ori
018 faina de naut.jpg
018 faina de naut.jpg (31.4 KiB) Vizualizat de 5777 ori
017 faina de naut.jpg
017 faina de naut.jpg (42.13 KiB) Vizualizat de 5777 ori
016 faina de naut.jpg
016 faina de naut.jpg (31.52 KiB) Vizualizat de 5777 ori
015 faina de naut.jpg
015 faina de naut.jpg (61.46 KiB) Vizualizat de 5777 ori
022 faina de naut.jpg
022 faina de naut.jpg (31.76 KiB) Vizualizat de 5777 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/02/2011 02:52

Te-am ruga, daca tot ne inveti atat de multe lucruri folositoare, practice, sa postezi si cateva retete cu faina de naut :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune:

Pe mine chiar ma intereseaza !!!

:pup: :pup: :pup:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/11/2014 11:49

Lucia, imi pare rau ca nu am raspuns mai repede, nu stiu cum de mi-a scapat postarea asta...
Ai aici faina, Crista a postat reteta ei de omleta cu faina de naut, deci nu trebuie sa cauti pe la magazinele naturiste sau la plafar. Sigur ai naut acasa si daca e bine uscat se macina usor ( dar atentie la cantitate ca boabele pot sparge capacul masinii daca sant prea multe macinate odata) ...te pup draga mea ....si imi pare rau ca nimeni nu s-a interesat de modul in care isi poate prepara in casa faina asta atat de buna si de sanatoasa si de fara gluten :D ...puipici draga mea :hug: :hug: :pup: :pup: si sper sa iti fie de folos si sa o pregatesti...se face usor si pe masura ce ai nevoie de ea ca sa o ai mereu proaspata :pup: :pup:


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori