
Sant foarte multe persoane care prefera sa manance nautul care este foarte sanatos, deci de ce nu , sa poate face si unele dulciuri din faina asta ( se poate folosi si la gatit cu acelasi succes)
Boabe de naut dupa cantitatea de faina care o doriti
rasnita de macinat cafea
sita de cernut, foarte fina
Se aleg boabe uscate, sanatoase, se curata de impuritati si se trec prin masina de macinat cafea( asta in cazul in care nu aveti moara micuta de bucatarie) . Trebuie avut mare grija la macinat pentru ca boabele uscate sant foarte tari si pot sparge capacul de plastic la masinii. Se pune in masina doar o lingura de boabe odata, se macina, se pune praful grunjos rezultat , intr-o farfurie . Se procedeaza in felul cu restul de boabe.
Dupa macinarea completa,se trece la cernerea fainii. Se ia o sita foarte fina si se cerne. Ce ramane dur in sita ,se pune deoparte si la sfarsit se mai macina inca odata dupa care se repeta cernerea. Trebuie avut grija ca sita sa fie foarte fina, ca sa iasa faina fina la pipait , altfel nu vor iesi bine preparatele ,la care vom folosi faina.
Se pune in borcan sau in punga de hartie si se pastreaza la congelator sau la frigider.