Entremet cu ricotta si zmeura

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
momo121
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 28/05/2013 12:23
Localitate: Iasi
Contact:

Entremet cu ricotta si zmeura

Mesajde momo121 » 20/02/2018 06:50

Blat de vanilie - in forma de 26 cm
4 oua
80g zahar
120g faina
50g unt topit si racit
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
sare
Blat de cacao - in forma de 18 cm
2 oua
40g zahar
60g faina
20g unt topit si racit
1 varf de lingirita praf de copt
15g cacao
sare
esenta de rom
Crema de Ricotta cu zmeura
350g ricotta
200ml frisca lichida indulcita
300g zmeura
110g zahar (60g in ricotta si 50g in piureul de zmeura)
1 plic gelatina + 100ml apa
Crema de iaurt cu vanilie
400g iaurt gras
90g zahar
200g frisca lichida indulcita
semintele de la o pastaie de vanilie
2 pliculete de gelatina + 200ml apa
Jeleu de zmeura
200g zmeura
80g zahar
1 plic gelatina + 100ml apa
Decor
200g ciocolata alba
2 lingurite piure de zmeura (pastrat de la piureul de zmeura)
Pentru Blatul de vanilie:
Separam ouale, albusurile de batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam unutul topit si rece, putina esenta de vanilie si mixam pana le incorporam si pe acestea in aluat. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt, cernute, omogenizam bine totul si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cca.15-20 minute sau pana trece testul scobitorii.
Blatul trebuie sa ramana galben deschis la culoare!!!

Pentru Blatul de cacao:
Separam ouale, albusurile de batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam unutul topit si rece, putina esenta de rom si mixam pana le incorporam si pe acestea in aluat. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt si cacaoa, cernute, omogenizam bine totul si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cca.15-20 minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blaturile la racit!!!

Pentru crema de ricotta si zmeura:
Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-un blender pentru a obtine un piure, trecem pasta obtinuta printr-o sita pentru a elimina semintele de la zmeura, apoi punem piureul obtinut intr-un ibric si ii dam cateva clocote, atat cat sa se lege putin.
Lasam la racit. (Aici puteti sa luati 2-3 lingurite de piure pentru decor)!!!!!

Punem gelatina la hidratat in 100ml apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj.
Batem frisca lichida, spuma, iar separat, amestecam branza ricotta cu zaharul atat cat sa se desfaca.
Gelatina o incalzim la microunda sau pe bain marie, dar sa nu o fierbem, doar sa fie calduta si o lasam la racit.
Incorporam frisca batuta cu piureul de zmeura, iar inainte de a adauga branza ricottain frisca turnam gelatina si la final amestecam usor toate ingredientele pana la omogenizare, pana obtinem o crema.
In tava in care am copt blatul de vanilie, scoatem inelul si il asezam pe un platou, eu am asezat si o hartie frumoasa pentru tort.
Aseam primul blat, pe urma crema obtinuta, iar in interiorul inelului punem al doilea blat, mai mic si il apesam putin, pentru a intra in crema, pana la nivelul acesteia.
Dam tortul la rece pana ne ocupam de restul.

Pentru crema de iaurt:
Punem gelatina la hidratat in 200ml apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o incalzim la microunda sau pe bain marie si o lasam la racit.
Batem frisca lichida spuma impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie.
Amestecam iaurtul cu zaharul.
La final incorporam frisca batuta si gelatina in iaurt. Crema obtinuta o turnam peste tort, nivelam si dam din nou la rece.

Jeleul de zmeura:
Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-un blender pentru a obtine un piure, trecem pasta obtinuta printr-o sita pentru a elimina semintele de la zmeura, apoi punem piureul obtinut intr-un ibric si ii dam cateva clocote, atat cat sa se lege putin.
Lasam la racit.
Punem gelatina la hidratat in 100ml apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o incalzim la microunda sau pe bain marie si o lasam sa se racoreasca.
Incorporam gelatina putin cate putin in piureul de zmeura, amestecand usor pentru a nu face spuma, deaoarece spuma odata facuta nu vom mai obtine un jeleu clar.
Turnam jeleul obtinut peste crema de iaurt, nivelam frumos si dam din nou la frigider pana a doua zi.

Pentru decor:
Topim ciocolata pe bain marie, apoi o intindem pe o hartie de copt de cca.2-3 mm si cat mai uniform.
Cand ciocolata este inca calda, punem din loc in loc piureul de zmeura pe care l-am dat deoparte la prima crema si cu ajutorul unei scobitori amestecam cele 2 culori pana obtinem efectul dorit.
Lasam ciocolata sa se intareasca cateva minute, apoi cat inca nu este foarte tare o taiem dreptunghiuri cat mai egale si putin mai inalte ca marimea tortului.
Lasam ciocolata sa se intareasca complet, apoi luam cate un dreptunghi si il asezam pe marginea tortului din loc in loc.
Legam tortul cu o banda si-l dam la rece pana in momentul servirii.

Fişiere ataşate
28080123-1854422931243211-1625146738-o.jpg
28080123-1854422931243211-1625146738-o.jpg (1.1 MiB) Vizualizat de 430 ori
28032962-1854422767909894-949802012-o.jpg
28032962-1854422767909894-949802012-o.jpg (733.65 KiB) Vizualizat de 430 ori
27999946-1854423174576520-312822773-o.jpg
27999946-1854423174576520-312822773-o.jpg (657.19 KiB) Vizualizat de 430 ori
27999756-1854422417909929-1424633540-o.jpg
27999756-1854422417909929-1424633540-o.jpg (932.37 KiB) Vizualizat de 430 ori
27999638-1854423001243204-2109976780-o.jpg
27999638-1854423001243204-2109976780-o.jpg (769.92 KiB) Vizualizat de 430 ori
27990170-1854422484576589-1625318001-o.jpg
27990170-1854422484576589-1625318001-o.jpg (794.37 KiB) Vizualizat de 430 ori
27990152-1854423164576521-1068286922-o.jpg
27990152-1854423164576521-1068286922-o.jpg (1.08 MiB) Vizualizat de 430 ori
27990082-1854422481243256-1366167110-o.jpg
27990082-1854422481243256-1366167110-o.jpg (879.26 KiB) Vizualizat de 430 ori
27989844-1854423487909822-566322580-o.jpg
27989844-1854423487909822-566322580-o.jpg (882.61 KiB) Vizualizat de 430 ori
27989656-1854422844576553-829003769-o.jpg
27989656-1854422844576553-829003769-o.jpg (1015.4 KiB) Vizualizat de 430 ori
27951537-1854423081243196-1651395723-o.jpg
27951537-1854423081243196-1651395723-o.jpg (761.02 KiB) Vizualizat de 430 ori
27951298-1854423067909864-1755219486-o.jpg
27951298-1854423067909864-1755219486-o.jpg (1.04 MiB) Vizualizat de 430 ori
27951057-1854422891243215-1428530992-o.jpg
27951057-1854422891243215-1428530992-o.jpg (1.03 MiB) Vizualizat de 430 ori
27950969-1854422557909915-107172736-o.jpg
27950969-1854422557909915-107172736-o.jpg (872.53 KiB) Vizualizat de 430 ori
27950800-1854422364576601-464387206-o.jpg
27950800-1854422364576601-464387206-o.jpg (851.69 KiB) Vizualizat de 430 ori
27950690-1854422981243206-1750070762-o.jpg
27950690-1854422981243206-1750070762-o.jpg (930.14 KiB) Vizualizat de 430 ori
27950566-1854422434576594-150785767-o.jpg
27950566-1854422434576594-150785767-o.jpg (874.04 KiB) Vizualizat de 430 ori
27950373-1854422807909890-1504821411-o.jpg
27950373-1854422807909890-1504821411-o.jpg (805.54 KiB) Vizualizat de 430 ori
27907027-1852916548060516-1687059201-o.jpg
27907027-1852916548060516-1687059201-o.jpg (1.07 MiB) Vizualizat de 430 ori
Dana

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator