Empanadillas de espinaca y queso (spanac si branza)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Empanadillas de espinaca y queso (spanac si branza)

Mesajde roxy14 » 17/03/2010 03:24

Empanadilla nu am gasit inca traducerea sau ceva similar ca sa va explic ce este.Din fotografiile care o sa le postez o sa va dati seama ce este si poate imi spuneti si mie cum sa le numesc :lol:
Empanadillas se pot face cu legume,carne ,peste,ce doriti...
Ingrediente;:
Un pachet de foi ptr empanadillas
250 gr spanac (eu am avut congelat)
150 gr branza rasa
2 ou
2 usturoi
ulei de masline
sare

Mod de preparare:
Prima data eu am pus cubul de spanac congelat in microunde timp de 6 min,cand s-.a descongelat....l_am scurs bine si l_am pastrat de o parte de moment.
Intr_o tigaie cu putin ulei de masline am taiat usuroii in feliute si i_am prajit putin,nu prea mult (ca da gust amar la mancare) apoi am adaugat spanacul bine scurs si am batut un ou peste.
Il amestecam bine pana cand se face oual..iar cand acesta este gata,inainte de a-l lua de pe foc ii punem branza rasa deasupra si cu caldura care inca o mai are spanacul ,aceasta se topeste .
Luam feliutele ptr a le umple ,care au stat la temp mediului 10 min inaite,si le umplenm cu spanacul.
Punem cu o lingurita umplutura sa nu fie prea multa sa se poata inchide bine .
indoim o jumatate peste cealalta si apasam cu dinti la o furculitei pe margine ptr a o inchide bine.
Aparte batem un ou si ungem empanadillas ,inainte de a le baga la cuptor.
Cuptorul in prealabil incalzit la 200ÂşC,introducem empanadillasa si le coacem timp de 10 -12 min.
Pofta mare!!! :flower:
Fişiere ataşate
IMG_6801copy.jpg
IMG_6801copy.jpg (50.76 KiB) Vizualizat de 8065 ori
IMG_6794opy.jpg
IMG_6794opy.jpg (39.04 KiB) Vizualizat de 8065 ori
IMG_6798opy.jpg
IMG_6798opy.jpg (50.75 KiB) Vizualizat de 8065 ori
IMG_6797copy.jpg
IMG_6797copy.jpg (38.5 KiB) Vizualizat de 8065 ori
IMG_6793opy.jpg
IMG_6793opy.jpg (38.63 KiB) Vizualizat de 8065 ori
IMG_6791copy.jpg
IMG_6791copy.jpg (61.04 KiB) Vizualizat de 8065 ori
IMG_6788copy.jpg
IMG_6788copy.jpg (29.08 KiB) Vizualizat de 8065 ori
IMG_6784copy.jpg
IMG_6784copy.jpg (50.11 KiB) Vizualizat de 8065 ori
IMG_6781copy.jpg
IMG_6781copy.jpg (51.9 KiB) Vizualizat de 8065 ori
IMG_6803opy.jpg
IMG_6803opy.jpg (48.74 KiB) Vizualizat de 8066 ori
IMG_6808copy.jpg
hmm ce buneee
IMG_6808copy.jpg (48.54 KiB) Vizualizat de 8067 ori

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 17/03/2010 03:44

Roxy astia seamana cu coltunasii zic eu,sau cu pateurile mai degraba dar nu cred ca in Ro se fasesc astfel de foi, oricum sunt sigura ca sunt deliciosi! :flower:

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 17/03/2010 06:23

elena.elena scrie:Roxy astia seamana cu coltunasii zic eu,sau cu pateurile mai degraba dar nu cred ca in Ro se fasesc astfel de foi, oricum sunt sigura ca sunt deliciosi! :flower:

Elena,sincer nu stiu cum sa le traduc,dar nici ca pateurile,ptr ca sunt facute dintr-o masa diferita.
La compozitie este din faina ,apa ,drojdie,margarina(grasa alimentara)...
dar de delicioso sunt foarteeee :buuun:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/03/2010 12:24

Bravo Roxy. Ti-au iesit foarte frumoase. Ca sunt sigura ca delicioase... au fost :wink:
Imagine

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 18/03/2010 01:04

maria MIHULESCU scrie:Bravo Roxy. Ti-au iesit foarte frumoase. Ca sunt sigura ca delicioase... au fost :wink:

Foarte delicioase Maria,...ms frumos
P:S: cum pot traduce pe intelesul tuturor,empanadillas?Âż
ms anticipat :flower:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/03/2010 01:46

Hai sa spunem ca sunt ceva de genul pateurilor, doar ca nu se foloseste un foietaj , ci cu aluat ca de gogosi, dar fara zahar.
Am vazut cva prin unele parti se fac prajite, nu numai la cuptor.
Sunt sarate, dar pot fi si dulci. In functie de umplutura.
Imagine

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 18/03/2010 08:24

maria MIHULESCU scrie:Hai sa spunem ca sunt ceva de genul pateurilor, doar ca nu se foloseste un foietaj , ci cu aluat ca de gogosi, dar fara zahar.
Am vazut cva prin unele parti se fac prajite, nu numai la cuptor.
Sunt sarate, dar pot fi si dulci. In functie de umplutura.

Da,se pot pune la cuptor sau prajite ,in functie de cu ce le umpli,aici nu convine sa le prajesc cu spanac si branza....
Si desigur si ptr dulce se pot folosi...o sa incerc intr_o zi cu ceva dulce sa vedem cum e....pup :pup: :hug: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 18/03/2010 02:34

Mmmmm...ce bine arata :buuun:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 18/03/2010 03:24

minunate, :hug: :flower:

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 18/03/2010 03:25

d_dana_a scrie:Mmmmm...ce bine arata :buuun:
=D> =D> =D>

Ms Dana :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator