Dulceata de cirese

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
ancutsa
Incepator
Mesaje: 63
Membru din: 18/03/2016 06:00
Contact:

Dulceata de cirese

Mesajde ancutsa » 10/06/2018 04:52

1800 g cireşe (cântărite fără sâmburi)
1200 g zahăr
900 ml apă


Dulceaţa de cireşe este una dintre preferatele mele, aşa că încerc, pe cât posibil, să prepar câteva borcane cu dulceaţă în fiecare vară. Anul acesta am cumpărat 3 kg, iar după operaţiunea de gustare şi de scos sâmburi au rămas aprox 1.8 kg.
De la mama am învăţat că pentru a prepara siropul, pentru 1000 g de zahar să pun 3 pahare cu apă (considerând un pahar de 250ml), de aceea la 1200 g de zahăr am avut nevoie de 900 ml apă.


Mod de preparare:
Se spală fructele şi se scot sâmburii.
Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, se amestecă uşor la început, ca să nu se lipească, apoi se lasă să fiarbă.
Când începe să se formeze siropul, se adaugă fructele. Când se umflă, se face focul mic. Se îndepărtează spuma formată. Se fierbe apoi, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu lichid, este gata). Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.
După ce e răcită, dacă se picură un strop din sirop pe o farfurioară, iar bobul nu se împrăştie, este bine legată. În plus, după ce s-a răcit, formează o peliculă. Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează

Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte. Eu, în condiţii de apartament, le-am ţinut în anii trecuţi, mai ales în verile caniculare, la frigider şi doar un borcan mi s-a zaharisit, dar nu e o problemă pentru că se poate desface la loc.

Timp de pregătire: 15 min
Timp de gătire: aprox 1h
Se obţin: 4 borcane

Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/dulceata-de-cirese-2018.html

Fişiere ataşate
du-cirese-18-1-6-anca.jpg
du-cirese-18-1-6-anca.jpg (747.27 KiB) Vizualizat de 368 ori
du-cirese-18-1-5-anca.jpg
du-cirese-18-1-5-anca.jpg (691.42 KiB) Vizualizat de 368 ori
du-cirese-18-1-4-anca.jpg
du-cirese-18-1-4-anca.jpg (684.99 KiB) Vizualizat de 368 ori
du-cirese-18-1-2-anca.jpg
du-cirese-18-1-2-anca.jpg (791.46 KiB) Vizualizat de 368 ori
du-cirese-18-1-1-anca.jpg
du-cirese-18-1-1-anca.jpg (646.5 KiB) Vizualizat de 368 ori
du-cirese-18-1-3-anca.jpg
du-cirese-18-1-3-anca.jpg (663.08 KiB) Vizualizat de 368 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori