Drob de pui in aluat de foietaj

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
mirela0911
Incepator
Mesaje: 25
Membru din: 29/11/2015 05:36
Localitate: Tg-Mures

Drob de pui in aluat de foietaj

Mesajde mirela0911 » 22/04/2018 02:11

800 g pipote si inimi
250 g ficat de pui
500 g carne tocata de pui
1 ceapa alba medie
100 ml ulei
2 lgt pasta de ardei
1 legatura patrunjel
1 legatura ceapa verde
6 oua crude
sare, piper
6 oua fierte
1 foaie aluat foietaj
un ou pt uns
seminte de susan
Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit se dau prin masina de tocat.
Ceapa alba se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei cu un praf de sare. Se adauga si carnea tocata si se lasa impreuna la calit pana ce carnea se albeste. Se pune pasta de ardei, se mai amesteca putin si se lasa la racit.
Intr-un vas incapator se pun pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde si patrunjelul taiate marunt. Se pun cele 6 oua. Se amesteca cu mana sa se omogenizeze bine, adaugand sare si piper cat este necesar si dupa gustul fiecaruia.
Se ia foaia de aluat de foietaj (dupa ce s-a lasat la dezghetat la temperatura camerei) si se intinde pe masa infainata putin sau chiar direct pe foaia de copt, cu ajutorul unui sucitor. Cu grija se ia aluatul si se asaza intr-o tava de chec astfel incat sa atarne putin si peste marginile tavii in lungime. Se pune un strat de umplutura dupa care se aseaza cele 6 oua fierte unul langa celalalt in sir indian. Se acopera cu alt strat de umplutura, apasand bine, apoi se iau marginile aluatului si se acopera umplutura. Se bate oul cu putina sare, se unge aluatul si se presara seminte de susan.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 2 ore iar spre sfarsit se mareste putin temperatura pentru a se rumeni frumos aluatul deasupra.
Este foarte bun atat rece, cat si caldut.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
656x440-375519.jpg
656x440-375519.jpg (63.53 KiB) Vizualizat de 243 ori
656x410-375518.jpg
656x410-375518.jpg (68.94 KiB) Vizualizat de 243 ori
656x369-375514.jpg
656x369-375514.jpg (43.33 KiB) Vizualizat de 243 ori
656x369-375513.jpg
656x369-375513.jpg (36.96 KiB) Vizualizat de 243 ori
656x404-375512.jpg
656x404-375512.jpg (23.94 KiB) Vizualizat de 243 ori
656x432-375511.jpg
656x432-375511.jpg (75.87 KiB) Vizualizat de 243 ori
656x410-375510.jpg
656x410-375510.jpg (59.75 KiB) Vizualizat de 243 ori
mirela0911

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori