Dovlecelul meu umplut

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Dovlecelul meu umplut

Mesajde pupi » 19/08/2010 11:16

Tot in Romania am fost cand l-am comis :wink: ...a fost bun ,l-am servit fara sos....dar e mai bun cu un sos de marar :buuun: ....va dau reteta fara sos ( asta este optional)

4-5 dovlecei ( sau zucchini)
1 piept de pui dezosat
slaninuta cu carnita pe ea( Kaiser)
patrunjel si marar
1 ceapa
cascaval ras ( dupa preferinta)
sare si piper dupa gust
1 lingura ulei
1 ardei colorat ( rosu)
feliute de rosii pentru decor
vegeta de casa( sau de care aveti)
pesmet


Dovleacul se taie in doua pe lungime, se scobeste,pulpa se tine separat ( se foloseste la supa). Carnea de pui se feliaza subtire, slaninuta se taie bucatele. Ceapa se curata, se spala ,se toaca marunt, patrunjelul si mararul , spalate , se toaca si ele, cascavalul ( daca este cazul) se rade pe razatoarea de mere. .
Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa , se prajeste 2-3 minute dupa care se adauga carnea de pui si slaninuta. Se lasa la prajit , pana iese ceva grasime din slanina si puiul este pe 85% facut. Se adauga , piper, sare ( aveti grija sa nu fie mult pentru ca si vegeta este sarata) , vegeta, se mai tine pe foc 1 minut apoi se pune deoparte.
Ardeiul se spala , se taie cubulete, se adauga peste amestecul de carne ( nu pe foc) . Cu umplutura asta se umplu dovleceii care inainte se sareaza putin si se lasa asa, apoi se spala de sare si se scurg. .
Din cratita cu umplutura puneti cate un strop de ulei in fiecare dovelcel , adaugati umplutura,apoi se presara pesmet peste carnita, cascaval , patrunjelul tocat si mararul, se aseaza o felie de rosie deasupra ( pentru decor) si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate , se presara un strop de cascaval peste rosie si se pune din nou la cuptor pentru 1 -2 minute ( sa se topeasca cascavalul). Se serveste cu sos de marar sau fara , dupa preferinta....parerea mea este ca e mai bun cu sos :wink:
Fişiere ataşate
1108 dovlecei umpluti.jpg
1108 dovlecei umpluti.jpg (38.58 KiB) Vizualizat de 2264 ori
1105 dovlecei umpluti.jpg
1105 dovlecei umpluti.jpg (39.26 KiB) Vizualizat de 2264 ori
1104 dovlecei umpluti.jpg
1104 dovlecei umpluti.jpg (41.81 KiB) Vizualizat de 2264 ori
1103 dovlecei umpluti.jpg
1103 dovlecei umpluti.jpg (41.28 KiB) Vizualizat de 2264 ori
1101 dovlecei umpluti.jpg
1101 dovlecei umpluti.jpg (36.31 KiB) Vizualizat de 2264 ori
1099 dovlecei umpluti.jpg
1099 dovlecei umpluti.jpg (35.7 KiB) Vizualizat de 2264 ori
1098 dovlecei umpluti.jpg
1098 dovlecei umpluti.jpg (30.21 KiB) Vizualizat de 2264 ori
1105 dovlecei umpluti.jpg
1105 dovlecei umpluti.jpg (39.26 KiB) Vizualizat de 2264 ori
Ultima oară modificat 20/08/2010 12:18 de către pupi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 19/08/2010 11:49

Pupi :pup: , se poate modifica o reteta odata ce e propusa in lista de asteptare?

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 20/08/2010 12:12

Uite ca m-am uitat din nou peste reteta si am vazut ca nu m-am inselat: ai picurat ulei in ardei si nu in barcutzele de dovlecel; e o simpla greseala de focus, dar poate ca e bine sa se poata corecta, dupa ce e propusa spre aprobare (de aceea te-am intrebat daca se poate modifica o greseala - si eu am gresit dar nu am gasit metoda de-a ma corecta dupa ce am propus reteta :( )

Se poate??? Chiar astept cu nerabdare raspunsul - nu sunt defel obisnuita cu site-ul, ma chinui inca si ma voi chinui mult timp sa postez pozele invers decat mi le am in fisier, ce sa mai spun ca daca gresesc in exprimare, nu stiu cum sa corectez, odata ce am propus reteta :( )

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/08/2010 12:30

Iulia, mersi , am modificat la reteta si am trimis un mesaj la Adi sa modifice si in cartea de bucate in lista de asteptare.....mersi pentru observatie :wink: :hug: bine ca am putut modifica la timp :pup:


Daca vrei sa modifici si tu ceva trimite mesaj la " sugestii si reclamatii " la "carte de bucate- retete adaugate" :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/08/2010 12:35

In reteta postata poti singura sa modifici ( ai optiunea la sfarsitul postarii)....daca trebuie de modificat in lista atunci strigi tare " ajutor Adi" si el modifica :wink: ...

La " sugestii si reclamatii" cand se deschide pagina " carte de bucate-retete adaugate" este a sasea de sus in jos :pup:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 20/08/2010 12:36

pupi scrie:Iulia, mersi , am modificat la reteta si am trimis un mesaj la Adi sa modifice si in cartea de bucate in lista de asteptare.....mersi pentru observatie :wink: :hug: bine ca am putut modifica la timp :pup:


Daca vrei sa modifici si tu ceva trimite mesaj la " sugestii si reclamatii " la "carte de bucate- retete adaugate" :hug:

Multumesc Pupi, urmeaza sa-i multumesc lui Adi, daca indraznesc sa-l mai incarc cu alte sarcini pe langa cele pe care le are deja... :lol:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/08/2010 01:15

Cu placere :hug:

Avatar utilizator
liana10
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 09/01/2010 02:21
Contact:

Mesajde liana10 » 20/08/2010 02:46

Tare apetisanti sunt dovleceii tai, Pupi :buuun: =D> :master:
Bafta la concurs! :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/08/2010 02:55

Mersi , dar nu particip la concurs:)

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/08/2010 07:44

buna dimineata, dovlecel umput! :cascat: :cafea:
aaaaaaaaa, ........sunt dezamagita!!ma asteptam la un "monster-dovlecel" umplut (unul mai mutant) si descopar niste dovlecei clasici, palizi, romanesti, la care europa de vest nu prea are acces :x :lol:

sa iti spun, pupi, cat bat eu drumurile sa ajung la turci (in magazinele de profil adica) si sa iau dovlecei din astia? ca eu ca italienii foarte verzi nu ma impac la umplut..
:? :( chin mare..
m-am bucurat si eu, ca tot omu`, tot in ro, de bunatatile astea..de dovlecei romanesti :vis: :love:

in legatura cu reteta:
la ce temperatura ai copt? 190°C-200°C? 220°?
(banuiesc ca fara ventilatie)

crezi ca e mai bine sa calesc o idee pieptul de pui in putin ulei de masline(+/-unt->la asta pot renunta) si apoi sa fac amestecul?

daca scot vegeta, sa suplimentez cu altceva?
(eu nu pot sa folosesc amestecuri din astea :( )


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori