4 oua
8 linguri zahar
250 ml. lapte
2 linguri amidon alimentar
200 grame unt
1 pastaie de vanilie
fructe de padure proaspete <br/><br/> SeparÄm ouÄle; batem albuČurile spumÄ, apoi adaugÄm 4 linguri de zahÄr Či batem pânÄ se ĂŽntÄresc.
PregÄtim tava, formÄm 3 mini-blaturi din bezea (14-15 cm) Či o dÄm la cuptor pentru 1 orÄ-1 orÄ jumÄtate, pânÄ când se ĂŽntÄreČte bezeaua, la 120 grade Celsius.
Ăntre timp, punem laptele la fiert ĂŽmpreunÄ cu pÄstaia de vanilie.
Ăntr-o crÄticioarÄ amestecÄm gÄlbenuČurile cu restul de zahÄr Či cu semintele din pÄstaia de vanilie. AdÄugÄm amidonul alimentar.
Când laptele s-a ĂŽncÄlzit bine, scoatem pÄstaia de vanilie Či turnÄm
ĂŽncet peste crema de gÄlbenuČuri. Punem compoziČia pe foc, amestecând continuu,pânÄ se ĂŽngroaČÄ crema Či clocoteČte. LÄsÄm crema la rÄcit, pânÄ ajunge la temperatura camerei. Apoi adÄugÄm untul.
UrmeazÄ asamblarea tortului. Blatul se acoperÄ cu un strat de cremÄ, apoi fructe Či aČa Či cu restul blaturilor. Se orneazÄ Či ultimul blat cu cremÄ, peste care puteČi pune fructe. <br/><br/>
Desert cu fructe
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Desert cu fructe
- Fişiere ataşate
-
- image2.jpg (142.19 KiB) Vizualizat de 882 ori
Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 26 vizitatori