Deliciu cu crema de dovleac copt

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 552
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Deliciu cu crema de dovleac copt

Mesajde anisoara67 » 05/01/2018 09:37

Deliciu cu crema de dovleac copt
DSC00350.JPG
DSC00350.JPG (878.83 KiB) Vizualizat de 76 ori

Ingrediente;
blat(forma circulara cu diametrul de 22 cm;5 oua,5 linguri de zahar,3 linguri faina,o lingura pudra de roscove,o lingura varfuita de faina de migdale,un praf de sare,o lingura de ulei
crema de dovleac;2 felii de dovleac copt cu cate o lingura de zahar,un praf de zahar,2 stelute de anason,100 ml frisca lichida,un plic de gelatina
crema 2;200 ml frisca lichida,2 linguri de pudra de roscove,o lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie,un plic de gelatina(10 g)
decor;dulceata de dovleac si migdale prajite si maruntite
Preparare;
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intareste ca bezeaua,galbenusurile se mixeaza cu lingura de ulei si se incorporeaza in bezea.Se adauga in ploaie,faina amestecata cu faina de migdale si pudra de roscove.Se rastoarna aluatul in forma cu inel detasabil,tapetata cu hartie de copt si se da la copt primele 5 minute la foc iute,apoi reglam la foc potrivit si coacem inca 20 minute,pana ce blatul se coace uniform.Se dasface forma si se lasa sa se raceasca bine blatul.
Dupa ce s-a racit blatul se taie pe orizontala in 3 discuri egal de groase.
Primul disc se aseaza in forma in care am copt blatul.Se curata miezul de pe felii de dovleac copt .Se opreste o mana de miez taiat cubulete mici,restul se da la blender pana obinem un piure fin si aromat.Se mixeaza frisca pana se intareste,se amesteca cu piureul de dovleac copt si se adauga un plic de gelatina(10 g)hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna piureul peste primul disc de blat asezat in forma apoi se presara cubuletele de dovleac copt oprite.Se aseaza deasupra al 2 lea disc de blat si se preseaza usor cu mana.
Se mixeaza cele 200 ml de frisca pana se intareste bine apoi se adauga zaharul pudra aromat si pudra de roscove.In tot amestecul se incorporeaza plicul de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna deasupra celui de al 2 lea disc di forma apoi se aseaza deasupra ultimul disc,presam cu mana usor si intindem un strat uniform de dulceata de dovleac(se fierb 2 maini de cubulete de dovleac cu o cana de zahar,un praf de scortisoara si la ultimele clocote se adauga o steluta de anason),se presara deasupra migdalele prajite si zdrobite.Se lasa in forma cateva ore.la frigider,de preferat de seara pana a 2 a zi,apoi se poate taia.
DSC00202.JPG
DSC00202.JPG (524.17 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00205.JPG
DSC00205.JPG (953.59 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00212.JPG
DSC00212.JPG (807.39 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00213.JPG
DSC00213.JPG (819.47 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00214.JPG
DSC00214.JPG (697.3 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00219.JPG
DSC00219.JPG (1.19 MiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00229.JPG
DSC00229.JPG (676.67 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00234.JPG
DSC00234.JPG (765.01 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00237.JPG
DSC00237.JPG (962.36 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00244.JPG
DSC00244.JPG (607.7 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00252.JPG
DSC00252.JPG (671.08 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00264.JPG
DSC00264.JPG (709.97 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00266.JPG
DSC00266.JPG (704.72 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00297.JPG
DSC00297.JPG (837.3 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00336.JPG
DSC00336.JPG (860.8 KiB) Vizualizat de 76 ori
DSC00378.JPG
DSC00378.JPG (770.43 KiB) Vizualizat de 76 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori