Curry de naut cu pilaf din conopida

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Curry de naut cu pilaf din conopida

Mesajde biaskitchen » 29/06/2014 03:04

Va propun o reteta de curry vegetarian cu pilaf din conopida, o reteta delicioasa si fara gluten:

Ingrediente pentru curry de naut:
8 linguri ulei nerafinat de floarea soarelui
1 lingurita seminte de mustar
2 buc. ceapa alba tocata marunt
400 g. Rosii decojite tocate cubulete
1 lingurita pasta de ghimbir proaspat
Pasta de usturoi din 2 capatani
1 lingura pasta de ardei iute verde
½ lingurita de boia iute afumata
1 lingurita turmeric
1 lingurita coriandru uscat si macinat
1 lingurita chimion uscat si macinat
400 g naut
1 cub (11 g.) legume Alnatura
Pentru servire: 1 legatura coriandru proaspat si 1 lingurita garam masala
Ingrediente pentru pilaful din conopida:
1 kg. Conopida
10 frunze de curry
1 cub (11 g.) legume Alnatura

Reteta de curry de naut este din revista Jamie Magazine (http://www.jamieoliver.com/magazine/rec ... kpea-curry)
Si este o reteta foarte simpla de curry vegan.
Preparare curry din naut:
Pentru ca nu imi place sa folosesc nautul gata fiert din conserva, am folosit naut uscat in aceasta reteta.
Fierbem 400 g. naut in oala sub presiune.
Incalzim uleiul intr-o cratita la temperatura medie si adaugam semintele de mustar. Cand auzim niste mici pocnituri adaugam ceapa tocata si o prajim pana devine aurie.
Adaugam rosiile si fierbem timp de 5 minute.
Adaugam ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde si celelalte condimente:turmeric, boia iute, coriandru si chimion si continuam fierberea timp de 5 minute.
Adaugam 250 ml din zeama in care a fiert nautul, 1cub de legume si nautul fiert si lasam sa mai fiarba inca 5 minute in cratita acoperita cu capac.
Pentru ca in bucataria indiana curry-ul se serveste deobicei cu orez basmati, va propun sa folositi in loc de orez conopida,care poate si gatita in asa fel incat sa arate ca orezul si sa aiba un gust delicios.
Procesam conopida intr-un robot de bucatarie, pana ajunge la marimea si textura orezului.
Punem la fiert zeama ramasa de la fierberea nautului, mai adaugam apa daca este necesar, adaugam cubul de legume si fierbem. Cand apa a dat in clocot adaugam conopida si frunzele de curry si fierbem la temperatura medie timp de minute. Strecuram zeama si pilaful din conopida este gata.
Punem pe o farfurie cateva linguri de pilaf din conopida, punem deasupra cateva linguri de curry de naut, presaram Âź lingurita de garam masala si coriadru proaspat tocat. Putem sa mai garnisim cu un ardei iute verde.
Va doresc Pofta Buna!
Fişiere ataşate
naut_uscat.jpg
naut_uscat.jpg (89.48 KiB) Vizualizat de 1326 ori
adaugam_ceapa_peste_semintele_demustar.jpg
adaugam_ceapa_peste_semintele_demustar.jpg (65.7 KiB) Vizualizat de 1326 ori
adaugam_rosiile_tocate.jpg
adaugam_rosiile_tocate.jpg (76.65 KiB) Vizualizat de 1326 ori
adaugam_condimentele.jpg
adaugam_condimentele.jpg (84.92 KiB) Vizualizat de 1326 ori
turnam_zeama_de_la_naut_peste_legumele_calite.jpg
turnam_zeama_de_la_naut_peste_legumele_calite.jpg (76.45 KiB) Vizualizat de 1326 ori
adaugam_nautul.jpg
adaugam_nautul.jpg (77.94 KiB) Vizualizat de 1326 ori
conopida_are_textura_si_marimea_bobului_de_orez.jpg
conopida_are_textura_si_marimea_bobului_de_orez.jpg (75.05 KiB) Vizualizat de 1326 ori
fierbem_zeama_de_la_naut_cu_un_cub_de_legume.jpg
fierbem_zeama_de_la_naut_cu_un_cub_de_legume.jpg (64.53 KiB) Vizualizat de 1326 ori
punem_frunzele_de_curry_peste_conopida.jpg
punem_frunzele_de_curry_peste_conopida.jpg (77.24 KiB) Vizualizat de 1326 ori
asa_arata_conoida_fiarta.jpg
asa_arata_conoida_fiarta.jpg (71.49 KiB) Vizualizat de 1326 ori
punem_cateva_linguri_de_conopida_intr_o_farfurie.jpg
punem_cateva_linguri_de_conopida_intr_o_farfurie.jpg (61.85 KiB) Vizualizat de 1326 ori
adaugam_cateva_linguri_de_curry_de_naut_si_garnisim_cu_un_ardei_iute.jpg
adaugam_cateva_linguri_de_curry_de_naut_si_garnisim_cu_un_ardei_iute.jpg (73.83 KiB) Vizualizat de 1326 ori

Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori