Curcan in crusta de miere si chilli

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Curcan in crusta de miere si chilli

Mesajde flaviadaiana » 09/10/2013 02:10

Ingrediente: -1 piept de curcan
-2 linguri de miere
-1 lingurita de chilli
-ulei de porumb pentru uns tava
-alte condimente (sare, rozmarin, piper alb, ienibahar)

Daca vreti o mancare foarte picanta si exotica, va recomand curcanul acesta la cuptor in crusta de miere si chilli. Este diferit de orice altceva am mai incercat pana acum. Chiar daca nu sunteti adeptii mancarurilor dulci, merita incercat macar o data :)
Am folosit un piept de curcan pe care l-am sectionat in bucati cam cat palma. Am facut un amestec din cateva linguri de miere – eu am avut de rapita – si chilli cat cuprinde. Am dat fiecare bucatica de curcan prin acest amestec pe ambele parti.
Am uns tava in care urma sa asez bucatile de curcan cu putin ulei de porumb care mie imi place in mod deosebit, am asezat carnea si pe fiecare bucata in parte am presarat un praf de sare, piper alb, ienibahar si rozmarin dupa gust. In ceea ce priveste condimentele, puneti dupa gust, insa recomandat este sa puneti o cantitate destul de mare de chilli. Datorita mierii, carnea va fi dulce, iar chilli tocmai pentru a atenua gustul oarecum gretos al carnii indulcite se foloseste. Ideal este sa fie obtinem combinatia optima de dulce cu foarte picant.
Am dat la cuptor la foc mic pentru o ora, pana a scazut cea mai mare parte din zeama pe care si-o lasase carnea. Din cand in cand am mai scos tava din cuptor si am stropit bucatile de carne cu sos din tava.
Este gata cand carnea capata o crusta frumoasa maronie si cand si-a redus volumul aproape la jumatate.
Poate fi servita cu garnituri picante cum ar fi orez picant si aromat, paste sau cartofi la cuptor.
Noi am servit alaturi de "Budinca de dovleac cu ciuperci".
Fişiere ataşate
092.jpg
092.jpg (91.8 KiB) Vizualizat de 1600 ori
075.jpg
075.jpg (96.18 KiB) Vizualizat de 1600 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/10/2013 04:45

Imi place combinatia dulce- picant si sunt convinsa ca se potriveste la pieptul de curcan...Ma incanta si garnitura folosita :peace: ...Numai noutati pentru mine :!:

Multumesc pentru reteta / retete :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 10/10/2013 08:32

Cu multa placere oricand, Lucia. Si mie mi-a placut tare mult, e foarte exotica si...altfel :P :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 11/10/2013 07:59

Carnea de curcan este preferata mea :peace: ...felicitari pentru reteteta =D> =D> =D> sunt sigura ca este delocioasa :hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 12/10/2013 11:50

Arata foarte bine curcanul tau. Si e chiar o reteta sanatoasa (ca mai toate cele pe care le postezi tu). :)

E trecut pe lista. :)

:flower: :flower: :flower:
Imagine

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 12/10/2013 01:27

Multumesc, fetelor :hug: :hug:
Ce gatiti azi? Mie mi-e cam lene :cascat:
Ma primiti la voi la masa? :hug: :flower: :flower: :pup:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 12/10/2013 02:00

flaviadaiana scrie:Multumesc, fetelor :hug: :hug:
Ce gatiti azi? Mie mi-e cam lene :cascat:
Ma primiti la voi la masa? :hug: :flower: :flower: :pup:


Flavia, te primesc eu. Azi e zi fara glucide. Te bagi? :P :P :P


Aaa, si am uitat sa mentionez... ar trebui sa incepi sa zbori deja sa ajungi la timp pentru cina. :P :P
Imagine

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 12/10/2013 09:40

Ma bag, ma bag, acum ce sa fac? Zic saru'mana si pentru farfuria goala daca lenea e cucoana mare :P

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/10/2013 03:07

Imi place ca ai folosit piept de curcan iar combinatia dulce - picant de asemenea. Sunt sigura ca a fost foarte gustos. :hug: :flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori