Cupcakes decorate cu buttercream

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Andreea Giurgea
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 24/02/2019 04:17

Cupcakes decorate cu buttercream

Mesajde Andreea Giurgea » 24/02/2019 04:19

Pentru briose:
Am folosit mixul pentru briose cu vanilie de la Dr. Oetker la care se mai adauga 75ml de lapte si 125ml de ulei
Pentru buttercream:
200g unt nesarat la temperatura camerei
360g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare
2 linguri de frisca lichida
Ustensile
tava de briose
o spatula pentru buttercream
punga pentru ornat
varfuri pentru ornat (alegerea voastra, eu am folosit unul in forma de floare)
decoratiuni
colorant alimentar
Se pregatesc mai intai briosele. Se amesteca mixul de briose cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o lingura.

Mixul format se imparte in cele 12 forme de briose cu ajutorul unei linguri si a unei lingurite, pentru usurinta. Aveti grija sa impartiti egal cantitatea, pe cat posibil. Eu prefer sa pun mai putin, si ce ramane sa completez unde este nevoie. Am folosit o tava de briose in care am pus formele.

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade si se lasa briosele pentru 20-25 de minute. Se verifica daca acestea trec testul scobitorii!

Dupa ce sunt gata, se scot si se lasa la racit complet.

In timp ce briosele sunt la cuptor, va puteti apuca de buttercream:

Untul la temperatura camerei (solid, dar putin inmuiat) se bate cu mixerul timp de 5 minute la viteza medie. Incepeti cu viteza mica, iar dupa viteza medie. Se bate pana cand acesta isi mareste volumul, devine cremos ai mai albicios la culoare.

Dupa ce untul are consistenta asemanatoare unei spume, se adauga zaharul pudra cernut in prealabil. Se mixeaza pe treapta mica timp de cateva minute pana cand se inglobeaza bine cu untul. Se adauga esenta de vanilie si cele 2 linguri de frisca lichida si se mixeaza la viteza medie.

Se imparte compozitia in mai multe castroane in functie de culorile pe care vreti sa le faceti si se coloreaza cu ajutorul colorantului alimentar. Amestecati bine!

Se introduce compozitia in punga de decorat in care s-a fixat varful si se decoreaza dupa preferinte briosele. Si gata! Sa aveti pofta!
Fişiere ataşate
cupcakes-decorate-cu-buttercream-557157.jpg
cupcakes-decorate-cu-buttercream-557157.jpg (57.95 KiB) Vizualizat de 370 ori
cupcakes-decorate-cu-buttercream-557156.jpg
cupcakes-decorate-cu-buttercream-557156.jpg (79.62 KiB) Vizualizat de 370 ori
cupcakes-decorate-cu-buttercream-557155.jpg
cupcakes-decorate-cu-buttercream-557155.jpg (76.43 KiB) Vizualizat de 370 ori
cupcakes-decorate-cu-buttercream-557154.jpg
cupcakes-decorate-cu-buttercream-557154.jpg (133.02 KiB) Vizualizat de 370 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori