Cum se taie pulpa citricelor in cubulete

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cum se taie pulpa citricelor in cubulete

Mesajde lucia_bp » 04/03/2013 08:58

1/ Taiati extremitatile fructului
Taiati cate o felie subtire din partea de sus si din cea de jos a fructului, in asa fel incat pulpa sa fie expusa.

2/ Curatati coaja si pielita alba
Puneti fructul pe un blat drept. Urmati curburile fructului si curatati atat coaja, cat si pielita alba, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Continuati in acest mod de jur- imprejurul fructului.

3/ Indepartati orice urma de pielita alba
In general, este dificil sa se inlature toata pielita alba in acelasi timp cu decojirea. Pentru a curata bine fructul, desprindeti si indepartati fiecare bucatica de pielita alba printr-o miscare fina de fierastrau a cutitului de bucatarie.

4/ Separati segmentele
Deasupra unui castron, taiati fiecare segment din fruct pentru a-l elibera din membrana, lasand bucata si sucul sa se scurga in castron.
Folositi-le ca atare sau taiati in bucatele.

5/ Taiati transversal fiecare segment, cu ajutorul unui cutit de bucatarie, astfel incat sa obtineti bucatele de pulpa de latimea dorita. Folositi cubuletele de citrice conform retetei.
Fişiere ataşate
CIMG6293.JPG
CIMG6293.JPG (77.07 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG6291.JPG
CIMG6291.JPG (81.55 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG6287.JPG
CIMG6287.JPG (63.45 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG6286.JPG
CIMG6286.JPG (70.26 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG6284.JPG
CIMG6284.JPG (64.18 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG6279.JPG
CIMG6279.JPG (59.5 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG6275.JPG
CIMG6275.JPG (52.22 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG5890.JPG
CIMG5890.JPG (67.38 KiB) Vizualizat de 999 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 04/03/2013 05:05

Draga mea, pana la urma vei ajunge tot ”la vorbele mele”... La o carte cu ”tehnici”... :hug: Eu ma inscriu de pe acum... :) voi fi o cititoare fidela.

Am o asemenea carte cu tehnici culinare si a ramas in timp una dintre cartile mele de suflet.

Te pup. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 04/03/2013 05:57

...are dreptate Antonia! :peace:

Ai rabdare si esti f.f. priceputa :master: :hug: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 04/03/2013 07:01

Lucia, exact asta am vrut si eu sa spun....tu si Antonia, aveti o rabdare de invidiat. Eu niciodata nu tai segmentii de citrice in bucatele mici din comoditate. Mai tai uneori dar numai in doua asa marunt ca si tine :vis: :vis: :) ..Sper ca tii la indemana toate tehnicile astea pentru eventuala carte care o ( sper ) vom avea. E utila si bine venita.
De cate ori fac tort diplomat cumpar gata taiat ananasul tocmai pentru ca imi e urat sa tai asa marunt portocala :P :P ....promit ca am sa le tai de acuma inainte, e doar chestie de lene :wink: :P :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/03/2013 08:44

Multumesc pentru comentarii si aprecieri :master:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori