Cum se pastreaza albusurile si la ce le folosim

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cum se pastreaza albusurile si la ce le folosim

Mesajde lucia_bp » 04/05/2015 05:20

Daca nu stiti ce puteti face cu albusurile ramase dupa pregatirea maionezei, a cozonacilor, etc si nu v-ati hotarat ce sa pregatiti imediat din ele, dar nici nu va doriti sa le aruncati, va propun cateva idei de pastrare si utilizare.

Ingrediente

-albusuri

Pastrare

1/ In frigider

De retinut este faptul ca albusurile nu rezista foarte mult la rece, din cauza ca se pot usca daca sunt depozitate in frigider mai mult de 1 zi.
Daca sunt amestecate cu putina apa inainte de depozitare si acoperite inainte de a fi puse in frigider, pot rezista pana la 3 zile.

2/ In congelator

Albusurile se pot pastra in congelator pana la 6 luni.

Albusurile se pot congela individual sau mai multe in acelasi loc.

Cea mai la indemana metoda este congelarea, bucata cu bucata, in tavitele pentru cuburi de gheata pentru ca puteti astfel sa decongelati mai tarziu, doar cate aveti nevoie.

La fel de bine, puteti pune mai multe albusuri intr-o caserola / cutiuta / container care se inchide ermetic ( recomandat este recipientul dintr-un material elastic).
Recipientul nu trebuie umplut integral, deoarece, prin congelare, lichidul se dilata.

Puteti pune albusurile si intr-o punga ziplock; in acest caz, puneti-le intai in congelator, timp de 3-4 ore, in suportul pentru cuburi de gheata, apoi transferati-le in punga.

Un albus proaspat se poate congela impreuna cu alte albusuri congelate anterior, adaugandu-se peste acestea.

Notati pe capacul caserolei / cutiei / sau pe punga folosita, numarul de albusuri si data.

* Daca nu ati facut acest lucru sau ati uitat, numarul de albusuri aflate intr-un recipient poate fi stabilit prin cantarire, stiind ca greutatea aproximativa a unui albus ( de marime medie) este de 32 g.

Pentru a putea fi intrebuintate, lasati albusurile la dezghetat, in recipientul folosit, fie in frigider ( timp de 10-12 ore), fie la temperatura camerei ( timp de 2-3 ore), functie de cantitate.

* Daca alegeti sa decongelati albusurile la temperatura camerei, puneti recipientul in care le-ati depozitat intr-un vas cu apa rece si lasati-l acolo scufundat, pana ajungeti la rezultatul dorit.

Recomandat este sa le folositi imediat dupa decongelare tinand cont de urmatoarea proportie:
-2 linguri de albus congelat in loc de 1 albus crud

Daca nu le utilizati imediat ce s-au decongelat, albusurile pot fi pastrate cateva ore in frigider.

Nu puneti albusurile pe surse de caldura sau in cuptorul cu microunde.

Albusurile congelate si apoi decongelate le puteti intrebuinta la fel ca cele proaspete si cu aceleasi rezultate ( ele isi pastreaza toate calitatile).

La ce le putem folosi

Albusurile pastrate la congelator pot fi folosite, atat la preparate dulci, cat si sarate; de exemplu: bezele, pavlova, macarons, mousse-uri, creme de unt cu bezea, creme pentru cupcakes, martipan, glazuri din bezea, sufleuri, budinci, picromigdale, prajituri, blaturi de tort fara galbenus, checuri, muffins, la prepararea diferitelor umpluturi, royal icing pentru decoruri, spuma de fructe, omlete, masca nutritiva pentru fata ( impreuna cu miere si lapte sau argila ori ulei de migdale / avocado), masca hidratatnta pentru par ( amestecati albusurile pana devin cremoase, aplicati pe parul curat si umed, lasati sa actioneze cca 20 min, apoi clatiti parul), etc.
Fişiere ataşate
cimg4496.jpg
cimg4496.jpg (48.78 KiB) Vizualizat de 7571 ori
cimg4497.jpg
cimg4497.jpg (52.55 KiB) Vizualizat de 7571 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori