Cum se face topping-ul Streusel

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cum se face topping-ul Streusel

Mesajde lucia_bp » 23/04/2014 02:01

Cuvantul provine din limba germana- Streusel inseamna " ceva risipit sau stropit ", de la verbul streuen, inruditul cu verbul a risipi din engleza.

Streusel este un topping sfaramicioas din faina, unt, zahar si folosit presarat pe produsele de patiserie inainte de a fi coapte.

Ingrediente pentru 1 set de briose / 1 placinta sau tarta cu diametru de 20 cm

-70 g zahar tos
-40 g faina
-40 g unt, la temperatura camerei
-1 praf de sara, optional

Preparare

Puneti intr-un bol zaharul tos, faina, untul ( la temperatura camerei) si sarea ( optional). Amestecati cu o furculita sa se omogenizeze.

* Prepararea lui poate dura doar cateva secunde, daca este pregatit intr-un procesor de alimente.

Topping-ul trebuie sa aiba un aspect ca de firimituri / aluat sfaramicios.
Presarati peste aluatul prajiturilor, brioselor, peste produsele de panificatie / patiserie, unse cu galbenus, chiar inainte de a le introduce la cuptor.
Odata copt, topping-ul Streusel devine usor crocant.

* Topping-ul Streusel adauga prajiturilor, produselor de panificatie / patiserie o nota dulce si un aspect de crusta, astfel ca folosindu-l, preparatele vor fi gata finisate.

Topping-ului i se pot adauga diferite arome, cel mai adesea de scortisoara ( ½ lingurita).
Daca nu va place scortisoara, inlocuit-o cu alune, nuca, migdale ( taiate grosier) sau chiar nuca de cocos ori seminte de mac, fulgi de ovaz, etc.
Pentru o culoare inchisa ( neagra) poate fi adaugata cacao sau ciocolata, iar pentru o nota vesela puteti adauga colorant alimentar.

Topping-ul Streusel poate fi congelat intr-un container etans, pastrat pana la 6 luni si folosit la nevoie.
Fişiere ataşate
cimg0002.jpg
cimg0002.jpg (81.93 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0072.jpg
cimg0072.jpg (58.99 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0074.jpg
cimg0074.jpg (86.79 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0092.jpg
cimg0092.jpg (89.29 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0132.jpg
cimg0132.jpg (101.76 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0134.jpg
cimg0134.jpg (87.88 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0135.jpg
cimg0135.jpg (119.15 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0136.jpg
cimg0136.jpg (162.67 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0137.jpg
cimg0137.jpg (159.4 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0138.jpg
cimg0138.jpg (119.22 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0139.jpg
cimg0139.jpg (89.8 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0140.jpg
cimg0140.jpg (172.9 KiB) Vizualizat de 1467 ori
cimg0141.jpg
cimg0141.jpg (74.67 KiB) Vizualizat de 1467 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/04/2014 11:41

Imi plac foarte mult postarile tale (din fiecare postare a ta invat ceva). Iti multumesc! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 24/04/2014 07:04

De salvat , multumesc Lucia :master: :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/04/2014 10:11

Lucia, Lucia, ce praji faina ai facut tu aici....imi vine sa intind mana si sa iau bucatica din farfurie :P :roll: ....imi place si mie sa folosesc struesel la prajituri :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/04/2014 02:01

antoniah scrie:Imi plac foarte mult postarile tale (din fiecare postare a ta invat ceva). Iti multumesc! :hug: :pup: :flower:


Si eu iti multumesc :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/04/2014 06:50

alejoe scrie:De salvat , multumesc Lucia :master: :master: :master:


:pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 05/05/2014 07:22

pupi scrie:Lucia, Lucia, ce praji faina ai facut tu aici....imi vine sa intind mana si sa iau bucatica din farfurie :P :roll: ....imi place si mie sa folosesc struesel la prajituri :hug: :hug: :pup: :pup:


Ai dreptate :peace: ...confera dulciurilor un gust tare bun :buuun: ...nu mai vorbesc de aspect...

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori