Cum se face pudra de sparanghel

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Cum se face pudra de sparanghel

Mesajde pupi » 25/04/2014 08:15

Am urmat-o si eu pe Lucia si postez aici la sfaturi utile diferite metode practice intr-o gospodarie.In urma cu ceva timp am facut niste paste colorate si am cautat pudra de legume naturala dar , cum era de asteptat, nu am gasit asa ceva....tot ce era avea in compozitie o gramada de chimicale pentru a pastra pudra la culoarea aproape originala a produsului si a o mentine uin timp cat mai indelungat ....deci am decurs la prepararea pudrelor in casa.
Imi pare rau ca nu am poze intermediare dar nu m-am gandit sa postez modul de obtinere a pudrei , la vremea cand am facut -o...



Sparanghel( cantitate dupa dorinta)
aparat de uscat fructe( sau aragaz)
masina de macinat cafea( sau moara mica)


Eu am folosit uscatorul de fructe dar la fel de bine se poate usca si in cuptorul aragazului orice fel de leguma sau fruct.
Temperatura trebuie sa fie xcea mai mica posibil( 150 F~80 C) dar daca este un cuptor cu treapta mica mai ridicata atunci se tine usa cuptorului deschisa pentru a nu se arde legumele sau fructele.
Deci, sparanghelul se spala, se curata de eventualele ochiuri si partea lemnoasa, se despica in doua daca este mai gros sau se lasa cum este in cazul in care avem firele subtiri.
Se aseaza pe servetel absorbant, se usuca bine prin tamponare dupa care se aseaza pe tavile aparatului de uscat.
SE porneste aparatul si se lasa sa functioneze pentru o zi si o noapte sau poate chiar doua zile, asta depinde de cantitatea de sparanghel avuta.
Sparanghelul uscat se pune in masina de macinat cafea si se macina pana devine pulbere.
Produsul rezultat se foloseste cu succes la sosuri si la prepararea pastelor colorate
Fişiere ataşate
069_pudra_de_sparanghel.jpg
069_pudra_de_sparanghel.jpg (67.89 KiB) Vizualizat de 1720 ori
070_pudra_de_sparanghel.jpg
070_pudra_de_sparanghel.jpg (47.54 KiB) Vizualizat de 1720 ori
072_pudra_de_sparanghel.jpg
072_pudra_de_sparanghel.jpg (40.33 KiB) Vizualizat de 1720 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/04/2014 02:55

Draga mea, ma bucur ca mai am un aliat in acest proiect :pup: Sfaturile si metodele acestea prind tare bine, mai ales ca ele ne usureaza munca.

Chiar le incurajez pe fete sa procedeze la fel...adica daca stiu si au probat o metoda ce ne face viata mai usoara si ne scurteaza timpul de stat in bucatarie...daca au gasit sfaturi utile si interesante in carti sau reviste...sa ni le faca cunoscute :rugaciune: Consider ca toate avem de castigat :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/04/2014 11:41

Ideea este excelenta (mie imi place sparanghelul). Iti multumesc! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Cum se face pudra de sparanghel

Mesajde biaskitchen » 26/04/2014 09:31

Minunat! Si mie imi place mult spatanghelul dar nu m-am gandit sa-l usuc, te-ai gandit foarte bine sa postezi aceste articole cu pudra si vegeta, foarte utile!
:master: :master: :master:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/04/2014 01:34

Lucia ai perfecta dreptate....imiamintesc de mine cand am pornit pe drumul asta si nu am stiut nimic, cat de gtreu mi-a fost sa citesc o reteta si sa ii dau de capat. Nici unde nu scria cu lux de amanunte cum sa procedezi ca sa iti iasa o mancare ok....de sfaturi practice sa nu mai vorbesc , nici pomeneala de asa ceva :) ....stau la acelasi rand cu tine :D :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/04/2014 08:16

Anto, daca ai uscator de fructe sa nu il ocolesti,produsele obtinute sant atre bune si pentru mamele cu copii mici sant o sursa inepuizabila de sanatate. Daca ai si legume si fructe din gradina sau bio rezultatul este pe masura ingredientelor. Imi place sa folosesc pudrele la fel de fel de aluaturi de paste, se lucreaza mai usor cu ele decat cu legumele fierte si pasate( pasta de legume) ....multumesc draga mea :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 28/04/2014 10:48

Nu aveam idee ca se usuca sparanghelul , trebiue sa ma uit si eu dupa o masina de uscat legume -fructe . PUPI =D> :master: :hug:
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/04/2014 08:46

Bia, eu susc multe fructe si legume....le incerc pe toate sa vad cum se usuca si cum se pastreaza.....imi place pudra rezultata si se lucreaza tare bine in aluaturile de paste plus ca le da un gust si aspect deosebit .....multumesc :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/05/2014 03:39

Claudia, se usuca aproape orice fruct sau leguma....desigur ca sant unele care nu se preteaza la uscarea acasa dar marea majoritate sant ok...pe vremuri am cumparat un uscator de fructe , l-am folosit odata si l-am dus inapoi la magazin...facea o galagie, mai mult un zumzet enervant...am renuntat la aparat pentru cativa ani pana mi-a instalat sotul o priza pe terasa....acuma folosesc aparatul la foc continuu ( galagie face oricare aparat dar fiind in curte nu il mai aud , deci perioada de 2-3 zile cat dureaza procesul de uscare nu mai e deranjanta)...pupici si spor la treaba...multumesc :hug: :hug: :pup:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator