Cum se face crema de unt cu bezea elvetiana

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cum se face crema de unt cu bezea elvetiana

Mesajde lucia_bp » 12/01/2015 06:53

Crema de unt cu bezea elvetiana este o reteta culinara de baza din cofetarie si se foloseste cu precadere pentru prajituri, torturi, glazurare, ornare, etc.
Se pastreaza foarte bine la congelator. Puteti face o portie mai mare si apoi sa o aveti la indemana.
Reteta in sine nu este complicata, tot ce trebuie sa faceti este sa urmati cu atentie pasii si mai ales sa folositi ingrediente de calitate.
Atentie la continutul de grasime al untului folosit ! Untul este ingredientul cheie din acesta crema :!: :!: :!:


Ingrediente ( pentru 1 tort, 26-28 cm diametru)

-80 g ciocolata neagra, taiata bucatele
-3 albusuri
-1 praf de sare, optional
-130 g zahar tos
-200 g unt rece, taiat cubulete, minim 80 % grasime
-1 lingurita extract de vanilie

Preparare

Puneti ciocolata la bain- marie si lasati sa se topeasca in totalitate, amestecand continuu.
Dati deoparte si lasati la racit.

Pregatiti bezeaua elvetiana, ca aici, urmand toti pasii precizati:

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ana-13137/

( Rezumat: Puneti intr-un vas la bain-marie albusurile usor spumate, zaharul, praful de sare ( optional) si bateti incontinuu, la foc mediu pana obtineti o spuma tare si zaharul este complet dizolvat.
Dati deoparte si mixati in continuare, la viteza maxima pana ce se raceste, atat amestecul, cat si bolul si albusurile se transforma intr-o bezea tare si lucioasa.)

Adaugati untul in bezea, cate 1 cub o data, amestecand cu mixerul la viteza mica pana fiecare bucata este perfect incorporata. Continuti pana tot untul este incorporat.

* Atentie la continutul de grasime al untului folosit ! Untul este ingredientul cheie din acesta crema !!!

* Untul trebuie sa fie rece, dar nu chiar atunci scos de la frigider. Taiati untul scos din frigider in cubulete inainte de a incepe sa pregatiti bezeaua elvetiana si lasati-l intr-un loc racoros pana cand il folositi.

* Pe masura ce adaugati untul in compozitie, bezeaua incepe sa se “ desumfle” ( o sa se inmoaie si va capata un aspect de crema taiata), dar pe masura ce continuati sa bateti crema isi va reveni, se va ingrosa la loc si se va transforma intr-o compozitie cremoasa.

La sfarsit, adaugati extractul de vanilie si ciocolata topita ( rece) si inglobati in bezea prin mixare.

Crema de unt cu bezea elvetiana este o crema fina la atingere, dar densa ( sta pe lingura).
O combinatie minunata intre bezea si unt de foarte buna calitate. Fina, spumoasa si delicioasa.
Simpla sau in combinatie cu diferite arome, piure de fructe, sos de caramel, sirop sau dulceata, etc ea poate sa umple orice prajitura sau tort, poate fi folosita ca glazura sau pentru ornat.

Aceasta crema se poate congela si folosi atunci cand aveti nevoie.
Puneti-o intr-o caserola inchisa etans si puteti sa o congelati pana la 2 luni sau o puteti tine la frigider cel mult 1 saptamana.
Ca sa o puteti folosi, scoateti caserola si lasati-o in bucatarie sa ajunga la temperatura camerei.
Daca nu este suficient de cremoasa, luati cateva linguri bune de crema si puneti-le 5-8 secunde la microunde, la temperatura mica, pana crema se incalzeste, fara sa se topeasca.
Adaugati-o la restul de crema si amestecati cu mixerul, la viteza medie pana isi revine.
Fişiere ataşate
cimg3880.jpg
cimg3880.jpg (67.55 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3881.jpg
cimg3881.jpg (103.19 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3882.jpg
cimg3882.jpg (96.52 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3883.jpg
cimg3883.jpg (60.45 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3884.jpg
cimg3884.jpg (47.59 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3885.jpg
cimg3885.jpg (64.66 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3886.jpg
cimg3886.jpg (65.76 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3887.jpg
cimg3887.jpg (50.69 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3888.jpg
cimg3888.jpg (48.5 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3889.jpg
cimg3889.jpg (46.65 KiB) Vizualizat de 28859 ori
c1_bezea.jpg
c1_bezea.jpg (54.45 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3890.jpg
cimg3890.jpg (64.03 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3891.jpg
cimg3891.jpg (52.32 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3892.jpg
cimg3892.jpg (71.51 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3893.jpg
cimg3893.jpg (91.87 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3894.jpg
cimg3894.jpg (88.45 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3895.jpg
cimg3895.jpg (66.47 KiB) Vizualizat de 28859 ori
cimg3896.jpg
cimg3896.jpg (88.54 KiB) Vizualizat de 28859 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 12/01/2015 07:16

Lucia... :o Serios,vreau sa ma mut la tine... :clipocit:

Retete,fotografii si indeminare de exceptie... :master: =D> :hug: :pup:

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 13/01/2015 09:54

Subscriu la cele zise de Danieluta :wink:
Oricum, daca vom reveni in tara, exista 50% sanse sa ne mutam in Cluj =D>

Mii de multumiri inca o data pt toate secretele impartasite si noua!

:master: :hug: :pup: :flower: :peace:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 13/01/2015 01:05

O reteta de tinut minte (nu ca celelalte nu ar fi), dar eu, fan ciocolata, doar la asta :vis: :vis: :vis: !
Foarte reusita! =D> =D> =D>
Felicitari! :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 13/01/2015 07:03

Lucia brava brava reteta de facut negredit :master:
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 14/01/2015 07:04

Danieluta scrie:Lucia... :o Serios,vreau sa ma mut la tine... :clipocit:

Retete,fotografii si indeminare de exceptie... :master: =D> :hug: :pup:

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


Danieluta, :blushing: :blushing: :blushing:

Esti tu o scumpa si mereu ai cuvinte frumoase ce-ti merg direct la suflet...Iti multumesc :pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 15/01/2015 06:19

crema asta pare o crema foarte cremoasa si fina.
hi

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/01/2015 03:37

xanora scrie:Subscriu la cele zise de Danieluta :wink:
Oricum, daca vom reveni in tara, exista 50% sanse sa ne mutam in Cluj =D>

Mii de multumiri inca o data pt toate secretele impartasite si noua!

:master: :hug: :pup: :flower: :peace:


Asta da veste :!: :pup: :hug: :love:

Cu placere :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 18/01/2015 06:03

mikirafaela scrie:O reteta de tinut minte (nu ca celelalte nu ar fi), dar eu, fan ciocolata, doar la asta :vis: :vis: :vis: !
Foarte reusita! =D> =D> =D>
Felicitari! :flower: :flower: :flower:


Multumesc :master: ...sper sa o pregatesti si sa-ti fie pe plac :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/01/2015 08:49

alejoe scrie:Lucia brava brava reteta de facut negredit :master:


Sa o faci cu multa incredere...Abia astept.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori