Cum se curata usturoiul

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cum se curata usturoiul

Mesajde lucia_bp » 19/05/2013 05:40

Ingrediente

-capatana sau catei de usturoi

Cum se procedeaza

Desprindeti rapid cateii de usturoi: fixati lama cutitului deasupra capatanei de usturoi si exercitati o apasare ferma cu mana.
Puneti cate un catel de usturoi pe un tacator.
Asezati peste el un cutit cu lama mai lata.
Apasati cu mana partea plata a cutitului ca si cand ati dori sa striviti usturoiul sau loviti cu podul palmei peste lama cutitului; in felul acesta se rupe si se slabeste putin pielita ce inveleste fiecare catel de usturoi. Coaja catelului de usturoi se va desface aproape singura si va fi foarte usor de curatat.
Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o.

Folositi cateii de usturoi curatati dupa cum cere reteta.

Daca aveti mai mult timp la dispozitie si nu va trebuie usturoiul imediat la gatit, atunci il puteti lasa in apa calda cateva minute. Pielita se va desprinde de usturoi.
Fişiere ataşate
CIMG3068.JPG
CIMG3068.JPG (115.36 KiB) Vizualizat de 1412 ori
CIMG3067.JPG
CIMG3067.JPG (90.68 KiB) Vizualizat de 1412 ori
CIMG3062.JPG
CIMG3062.JPG (110.34 KiB) Vizualizat de 1412 ori
0003.JPG
0003.JPG (112.6 KiB) Vizualizat de 1412 ori
CIMG3070.JPG
CIMG3070.JPG (72.43 KiB) Vizualizat de 1412 ori
CIMG3061.JPG
CIMG3061.JPG (103.32 KiB) Vizualizat de 1412 ori
00026.JPG
00026.JPG (109.79 KiB) Vizualizat de 1412 ori
CIMG3057.JPG
CIMG3057.JPG (63.25 KiB) Vizualizat de 1412 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator