Cum se curata arpagicul

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/04/2014 10:09

Lucia, un subiect tare util, interesant, instructiv. Sant sigura ca foarte multa lume nu stie metoda asta. Eu nu am folosit la mancare niciodata....doar in gradina :P :P si folosesc forma lor mare, cu gust mai pronuntat si rapid de curatat. Sant sigura ca cepele micute sant super bune la tocanitele de ceapa( bunica pregatea ceva de genul asta dar parca avea si ceva carnita ).
Cand am vazut poza finala, castronul acela cu cepe mici, gandul m-a dus la bunica mea si la un castron de tabla in care avea ea cepele mici si gata curatate.....imi placea mancarea aia dar, asa cum am spus, nu am facut niciodata nimic cu arpagicul decat l-am folosit in gradina....dar am sa incerc de proba tocana de ceapa :P .....realitatea este ca nu prea am gasit retete cu arpagic sau poate am gasit dar am trecut cu vederea arpagicul si instinctiv am inlocuit cu ceapa :? :? :P :P , habar nu am ....oricum, imi place idea asta, e tare bine venita pe forum informatia asta :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/04/2014 12:56

antoniah scrie:Multumesc pentru idee. Nu stiam ca se poate face toata munca aceasta atat de usor. Nu am mai mancat de foarte mult timp arpagic. Imi amintesc ca strabunicii mei foloseau arpagic pentru mancare (productie proprie :) ) si avea un gust foarte bun, putin dulceag... :vis:


Da, asa este...gustul putin dulceag si muuuult mai delicat decat ceapa sau prazul :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/04/2014 06:49

pupi scrie:Lucia, un subiect tare util, interesant, instructiv. Sant sigura ca foarte multa lume nu stie metoda asta. Eu nu am folosit la mancare niciodata....doar in gradina :P :P si folosesc forma lor mare, cu gust mai pronuntat si rapid de curatat. Sant sigura ca cepele micute sant super bune la tocanitele de ceapa( bunica pregatea ceva de genul asta dar parca avea si ceva carnita ).
Cand am vazut poza finala, castronul acela cu cepe mici, gandul m-a dus la bunica mea si la un castron de tabla in care avea ea cepele mici si gata curatate.....imi placea mancarea aia dar, asa cum am spus, nu am facut niciodata nimic cu arpagicul decat l-am folosit in gradina....dar am sa incerc de proba tocana de ceapa :P .....realitatea este ca nu prea am gasit retete cu arpagic sau poate am gasit dar am trecut cu vederea arpagicul si instinctiv am inlocuit cu ceapa :? :? :P :P , habar nu am ....oricum, imi place idea asta, e tare bine venita pe forum informatia asta :hug: :hug: :pup: :pup:


Iti multumesc pentru tot ce ai scris in postarea ta :master: :master: :master:

Incercam sa impartasim din ceea ce stim si sa invatam cat mai multe de la altii :peace:


:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator