Crenvursti in aluat

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Crenvursti in aluat

Mesajde madi_marin » 07/07/2017 08:32

Pentru 12 mini batoane:
6 crenvurÅŸti mici
250 gr făină
1/2 pliculeţ drojdie uscată
1 linguriţă rasă sare
1 praf de zahăr
30 g unt
150 ml apă călduţă
Pentru fiert :
1,5 l apă
2 linguri bicarbonat de sodiu
Pentru uns :
1 ou
sare
seminţe diferite (floarea soarelui, susan, mac,in)
Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se frământă un aluat care se lasă la crescut cam 30 de minute.

Pe masa pudrată cu făină, se întinde aluatul cu sucitorul în foaie grosuţă. Se taie fâşii late de un deget (pe lung….:))). Crenvurştii tăiaţi pe jumătate şi fierţi şi curăţaţi de piele în prealabil, se înfăşoară pe rând, în câte o fâşie de aluat.

În apa care fierbe , în care am pus bicarbonatul de sodiu, se pun crenvurştii. Se lasă să fiarbă maxim 1 minut, chiar mai puţin…în jur de 40 de secunde. Se scot cu spumiera direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu oul bătut cu puţină sare şi se presară deasupra seminţe.

Se coc cam 30 de minute, la foc mic.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
ca1.jpg
ca1.jpg (233.37 KiB) Vizualizat de 660 ori

Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori