Creme de tort/prajitura

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

salut

Mesajde elenaddd » 18/12/2009 06:33

va impartasesc o crema simpla pe care eu o fac la torturi si pandispanul cu crema si glazura

0,250l lapte
3 oua
3linguri faina
3 linguri cacao
1 pahar de 100g cu zahar
50 g unt sau margarina
esenta de rom



se pune laptele la fiert pe baie de aburi ,iar separat intr-un castronel se amesteca restul de ingrediente fara unt si rom
cand laptele incepe sa firba se pune compozitia din castron si se amesteca continuu pana se ingroasa.se da jos,se mesteca si cand este racoriita se pune rom-ul si unt-ul amestecand mereu.



sper sa va fie pe plac!

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

salut

Mesajde elenaddd » 18/12/2009 06:34

va impartasesc o crema simpla pe care eu o fac la torturi si pandispanul cu crema si glazura

0,250l lapte
3 oua
3linguri faina
3 linguri cacao
1 pahar de 100g cu zahar
50 g unt sau margarina
esenta de rom



se pune laptele la fiert pe baie de aburi ,iar separat intr-un castronel se amesteca restul de ingrediente fara unt si rom
cand laptele incepe sa firba se pune compozitia din castron si se amesteca continuu pana se ingroasa.se da jos,se mesteca si cand este racoriita se pune rom-ul si unt-ul amestecand mereu.



sper sa va fie pe plac!

Avatar utilizator
mika1802
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 30/12/2009 03:41
Localitate: Curtea de Arges
Contact:

crema cu mascarpone

Mesajde mika1802 » 31/12/2009 11:28

crema cu mascarpone

250 g mascarpone
200 ml frisca lichida / smantana pentru frisca
3 oua
4 linguri zahar
1 fiola esenta rom
1 plic gelatina (Dr. Oetker - 10 g)

- se bate frisca tare
- albusurile se bat spuma
- galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste
- se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si se pune peste compozitia de galbenusuri
- peste crema de galbenusuri se adauga crema de mascarpone, frisca si esenta de rom, dupa care se adauga albusurile spuma
Ultima oară modificat 31/12/2009 11:39 de către mika1802, modificat 1 dată în total.
Imagine

Avatar utilizator
mika1802
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 30/12/2009 03:41
Localitate: Curtea de Arges
Contact:

crema cu sampanie

Mesajde mika1802 » 31/12/2009 11:39

crema cu sampanie

2 galbenusuri
50 g zahar
125 ml sampanie
6 foi gelatina alba
2 albusuri
200 ml frisca

- galbenusurile si zaharul se bat spuma
- se adauga sampania
- se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic si se adauga peste galbenusuri si sampanie
- albusurile se bat spuma
- se bat 200 ml frisca
- se omogenizeaza pe rand in compozitia cu sampanie albusurile si frisca
Imagine

Avatar utilizator
mika1802
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 30/12/2009 03:41
Localitate: Curtea de Arges
Contact:

mousse de cocos

Mesajde mika1802 » 31/12/2009 11:48

mousse de cocos

250 ml lapte
1 cana de 250 ml cu cocos
200 ml frisca
2-3 linguri zahar
1 plic gelatina

- se pune laptele la fiert impreuna cu cocosul si zaharul
- se pune gelatina la inmuiat timp de 10 minute in 3 linguri de apa rece, apoi se divolva pe baie de aburi
- cand este dizolvata, se adauga in amestecul de lapte si cocos si se lasa la racit
- cand compozitia de cocos este rece se amesteca impreuna cu cele 200 ml frisca batuta bat
Imagine

Avatar utilizator
mika1802
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 30/12/2009 03:41
Localitate: Curtea de Arges
Contact:

crema jeleu de visine

Mesajde mika1802 » 31/12/2009 11:50

crema jeleu de visine

370g visine din compot
20g amidon de cartofi
sucul visinelor
30g zahar
baton de scortisoara
2 linguri visinata

- in 3-4 linguri de suc de compot se dilueaza amidonul
- restul de suc se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara si se pune pe foc pana aproape a fiert
- se adauga amidonul diluat si se mai tine pe foc vreo doua minute, pana se ingroasa
- se indeparteaza de foc si se adauga visinele si visinata, indepartand batonul de scortisoara
- se lasa compozitia sa se raceasca
Imagine

Avatar utilizator
zarana
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 14/12/2009 04:35

Mesajde zarana » 05/01/2010 11:19

super topicul asta! mi-am notat cateva retete! eu is mai bunicuta asa dar nu ma las, ma adaptez la nou pentru nepotii mei.De curand am inceput s afolosesc si eu mascarpone in cremele pentru tort.Pana acum faceam mai mult de vanilie pe foc cu oua si lapte sau de zahar ars sau de ciocolata cu margarina, din cele clasice.Dar aici e o varietate minunata de retete de creme! o sa rasfoiesc caietelul meu si revin si eu cu reteta veche!

Avatar utilizator
desirina
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 25/01/2010 02:13
Localitate: Chişinău
Contact:

Crema cu lapte condensat

Mesajde desirina » 27/01/2010 11:39

Salutare tuturor!!! Retete de creme ma intereseaza si pe mine. Cea mai usoara reteta pe care o cunosc, e reteta cremei pe care o au 80% din torturile rusesti.
-un borcanas de lapte condensat (400 ml.)
-200 gr de unt moale
se bat impreuna pina obtinem o crema omogena,
o bomba calorica!!! dar atit de buna... :blushing:

sircu_diana
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 30/06/2009 09:49

heeelp!!

Mesajde sircu_diana » 13/02/2010 02:06

Buna ziua...dupa cum se vede sunt incepatoare pe acest forum..si am nevoie urgenta de ajutor...vreau sa pregatesc un tort...si pt asta am cumparat finetti..si am tot cautat pe diferite site-uri..si am vazut um ca s'ar amesteca crema de ciocolata cu frisca..cum ar trebui sa procedez?
Multumesc anticipat! :D :D :D

tsilly
Incepator
Mesaje: 55
Membru din: 23/02/2010 02:56

Mesajde tsilly » 23/02/2010 04:55

am sa incerc si eu crema pentru tort :)


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori