Creme de tort/prajitura

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 15/12/2007 09:37

Melianda, tu poti pune unt in crema in loc de margarina, asta la orice crema...si cu indulcitorul nu stiu ce sa zic. Crema nu are consistenta asa buna cu indulcitor ca si cu zahar. :flower:

stefanuta
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 25/04/2007 04:10
Localitate: MILANO

Mesajde stefanuta » 21/12/2007 10:33

pun si eu cateva creme pt torturi:


crema bavareze:
100g zahar,un pic de sare,un pachetel de gelatina,5 galbenusuri,370ml de lapte,o lingurita jumate de zahar vanilat,250ml frisca lichida
punem zaharul,sarea,galbenusurilesi gelatina intr_un castronsi amestecam pana a obtine o compozitie omogena.Punem la fiert laptele si zaharul vanilat.Luam de pe foc laptele si punem 3-4- linguri in compozitie de zahar si gelatina,amestecand bine,dupa care varsam cate un pic de lapte ramas amestecand mereu.Punem din nou compozitia pe foc (mediu)continund sa amestecam.Luam de pe foc cand da sa dea in clocot,lasand sa se raceasca(amestecand din cand in cand).Batem smantana pana se face frisca si amestecam cu crema rece.O punem in frigider pt 4 ore

stefanuta
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 25/04/2007 04:10
Localitate: MILANO

Mesajde stefanuta » 21/12/2007 10:44

CREMA FALSA:

120g d unt,100gzahar,125ml apa fierbinte,o lingurita zahar vanilat.
Amestecam facand o crema din unt si zahar,apa si zahar vanilat.Daca compozitia nu iese continuam a amestecam pana obtinem o compozitie fina

SPUMA DE CIOCOLATA :

400g de frisca,3albusuri batute,300ml lapte ,9 g gelatina,6 linguri zahar(cu care e bat albusurile),20g ciocolata.
Albusurile se bat cu zaharul,frisca se bate.Topim ciocolata si gelatina(dupa instructiunile de pe pachet).Amestecam toate ingredientele.
Pt a schimba culoarea spumei de ciocolata inlocuim ciocolata maro cu cea alba

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 22/12/2007 04:07

Szamcsek scrie:Melianda, tu poti pune unt in crema in loc de margarina, asta la orice crema...si cu indulcitorul nu stiu ce sa zic. Crema nu are consistenta asa buna cu indulcitor ca si cu zahar. :flower:

asa e Veronica dar nu pot face altfel pentru ca sotul nu are voie zahar si el e gurmand si pofticios si trebuie sa manance si el mai ales ca sunt sarbatori.

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Crema de ciocolata

Mesajde iasmina » 10/01/2008 08:59

1/4 l frisca lichida si 250 gr de ciocolata amaruie se incalzeste la foc potrivit, amestecand continuu pana da 3-4 clocote.luam de pe foc si lasam sa se raceasca, iar apoi incorporam frisca batuta din 1/4 l frisca lichida.
crema este super gustoasa.
cateodata amestec cu visine, imi place foarte mult combinatia de ciocolata cu visine.
iasmina

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 29/01/2008 02:33

Crema simpla si super gustoasa:

1 cutie si jumatate de FINETI
500 ml de frisca

Se bate bine frisca si se amesteca bine cu fineti iar apoi se umple 2 randuri de blaturi

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 29/01/2008 02:42

Crema pentru tort si prajituri:

Avem nevoie de:

½ l lapte, 250 g zahar, 2 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 pachet de unt

Cum procedam:

Âź l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama. Separat se freaca untul, apoi se pune putin cate putin din compozitia racita si se amesteca usor pana la omogenizarea completa.
Este la fel de buna si pentru prajituri cu crema de vanilie, cat si pentru tort.

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 29/01/2008 02:48

crema pentru tort/prajitura

- 1 cana zahar
- 1 cana lapte
- 4-5 linguri de faina
- 1 pachet margarina
- 2-3 linguri cacao
- miez de nuca
- stafide
- esenta de rom


Mod de preparare:

Se amesteca la rece laptele, zaharul si cacaoa apoi se pun la foc mic, se amesteca continuu pana se ingroasa ( putin mai mult ca pentru clatite, sa nu cada crema de pe lingura).
Se ia de pe foc, se taie marunt pachetul de margarina, se amesteca, se adauga esenta de rom, nucile sau stafidele (dupa gust ) si se lasa la racit la temperatura camerei ( nu la frigider).
Daca se ingroasa prea tare crema si este greu de intins pe blat, se unge mereu lama cutitului cu lapte.

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 29/01/2008 02:49

Crema caramea foarte buna

250g zahar
5 linguri de faina
500ml lapte
un pachet de margarina
cacao


Mod de preparare :

Zaharul se pune la caramelizat, se adauga faina, amestecand continuu, apoi laptele si cacaua si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. La sfarsit se adauga margarina.

Se foloseste la tort sau la orice prajitura de tip pandispan.

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 29/01/2008 03:22

multe idei super calorice imi dai tu mie Vero :lol: :lol:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori