Creamy rice ( orez cu crema de lapte si parmesan)

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Creamy rice ( orez cu crema de lapte si parmesan)

Mesajde pupi » 31/05/2012 08:31

Am fost saptamana trecuta la o nunta si una din mancarurile din meniu a fost si orezul asta cu peste si salata....normal ca l-am tras de limba pe bucatar si , tot la fel de normal, mi-a spus reteta dar la cantitati a cam smecherit.....data viitoare, am sa fiu mai atenta si am sa imi pun mintea la contributie....lichidul din reteta este cam putintel sau branzeturile folosite sant cam multe....cred ca data viitoare am sa tai de la branzeturi si am sa las lichidul asa cum este.
Acuma , poate nu ar trebui sa il condam prea tare pe saracul bucatar, pentru ca el mi-a dat cantitati de genul....o cana, dar cum sant mai multe marimi de cani este deja intrebator....linguri...povestea e la fel...pumnul :D ...si aici , depinde de marimea palmii tale....deci am ajustat eu cantitatile dupa cum m-a dus pe mine capul si totusi am pus ceva prea mult.
Oricum, ce este IMPORTANT e faptul ca gustul final este demential, aspectul e frumos si ca reteta asta am sa o mai pregatesc cu toate ca nu santem mari fani ai orezului.
Am sa dau reteta pe care am facut-o eu , dar cu specificatia ca la branzeturi se va pune mai putin , poate jumatate din cantitate, daca vrem sa iasa cremos.
La mine a iesit destul de cremos cat a fost cald, dupa racire s-a intarit, dar la o reancalzire in microunde a revenit la textura initiala....Pot spuna ca sotul , care nu iubeste orezul, l-a laudat si chiar si-a luat cu el la serviciu o portie...pentru mine asta inseamna "the best recipe" compliment venit din partea lui :wink: :P





2-3 linguri de ulei de arahide ( am pus ulei de coconut)
1 ceapa mai micuta data pe razatoarea fina
1 cana de orez( cana de 200 ml)
2,5 -3 cani de supa de pui( oase,vita)
sare si piper , dupa gustul fiecaruia
4 felii de bacon ,taiat in bucatele mici
60 gr ciuperci din conserva, tocate marunt
3 fire de sparanghel( eu nu am avut )
1 ceapa rosie
4 linguri cu vin alb( Chardonnay)
50 ml lapte de frisca
1 pumn de mozzarella( se pune mai putin aici, poate la jumatate de cantitate)
1 pumn de parmesan( si aici se pune mai putin decat cere reteta)
10 frunze de busuioc, tocate marunt( se poate pune si mai mult daca va place)
2-3 catei de usturoi ( optional)


In putin ulei se caleste ceapa normala, care in prealabil a fost data pe razatoarea fina, dupa care se adauga orezul spalat si se amesteca mereu pe foc pentru 2 minute. Separat , se incalzeste pana da in clocot, supa de pui( vita,oase) si cand fierbe se ia de pe flacara si se toarna peste orezul care se caleste in tigaie. Se lasa la fiert. Daca este cazul se drege de sare si piper. Cand e gata fiert, se acopera si se lasa deoparte.
Intr-o tigaie se pun bucatelele de bacon si se prajesc pana ajung la faza crocanta, dar sa nu se arda. Se adauga peste ele ciupercile tocate marunt, sparanghelul( daca folositi) si ceapa rosie tocata ceva mai maricel. Se tin pe foc pret de 2 minute dupa care se pune vinul peste ele si se lasa la fiert. Cand s-a evaporat de tot, se adauga laptele de frisca si se lasa iar la fiert pana scade de tot si obtinem o compozitie grosuta, ca de sos. Se drege de sare si piper si se adauga usturoiul daca folositi( eu nu am pus). Orezul cald se adauga peste compozitia de ciuperci, si se amesteca sa se omogenizeze. Amestecul se face la caldura aragazului, se adauga apoi cele doua feluri de branza, se omogenizeaza din nou, si la sfarsit se pune busuiocul tocat marunt, se amesteca din nou si gata.
Se ia cu o lingura de supa din orez, se modeleaza niste forme asemanatoare cu ouale si se aranjeaza pe platou , ousor langa ousor, se decoreaza cu busuioc proaspat sau patrunjel.
Se serveste cu peste la gratar si salata de varza.
Orezul la racire se intareste dar la reancalzire isi revine la textura initiala....pofta buna!
Fişiere ataşate
050 orez.jpg
050 orez.jpg (57.07 KiB) Vizualizat de 3466 ori
049 orez.jpg
049 orez.jpg (57.11 KiB) Vizualizat de 3466 ori
048 orez.jpg
048 orez.jpg (59.27 KiB) Vizualizat de 3466 ori
046 orez.jpg
046 orez.jpg (83.57 KiB) Vizualizat de 3466 ori
042 orez.jpg
042 orez.jpg (84.54 KiB) Vizualizat de 3466 ori
031 orez.jpg
031 orez.jpg (82.86 KiB) Vizualizat de 3466 ori
030 orez.jpg
030 orez.jpg (88.96 KiB) Vizualizat de 3466 ori
028 orez.jpg
028 orez.jpg (89.13 KiB) Vizualizat de 3466 ori
027 otrez.jpg
027 otrez.jpg (102.64 KiB) Vizualizat de 3466 ori
026 orez.jpg
026 orez.jpg (92.94 KiB) Vizualizat de 3466 ori
023 orez.jpg
023 orez.jpg (88.42 KiB) Vizualizat de 3466 ori
021 orez.jpg
021 orez.jpg (74.91 KiB) Vizualizat de 3466 ori
020 orez.jpg
020 orez.jpg (85.27 KiB) Vizualizat de 3466 ori
018 orez.jpg
018 orez.jpg (95.22 KiB) Vizualizat de 3466 ori
017 orez.jpg
017 orez.jpg (71.14 KiB) Vizualizat de 3466 ori
016 orez.jpg
016 orez.jpg (74.92 KiB) Vizualizat de 3466 ori
015 orez.jpg
015 orez.jpg (86.25 KiB) Vizualizat de 3466 ori
014 orez.jpg
014 orez.jpg (96.17 KiB) Vizualizat de 3466 ori
012 orez.jpg
012 orez.jpg (77.47 KiB) Vizualizat de 3466 ori
010 orez.jpg
010 orez.jpg (93.07 KiB) Vizualizat de 3466 ori
009 orez.jpg
009 orez.jpg (84.11 KiB) Vizualizat de 3466 ori
007 orez.jpg
007 orez.jpg (79.72 KiB) Vizualizat de 3466 ori
003 orez.jpg
003 orez.jpg (56.47 KiB) Vizualizat de 3466 ori
031 orez.jpg
031 orez.jpg (82.86 KiB) Vizualizat de 3466 ori

ellyjudith
Incepator
Mesaje: 80
Membru din: 01/04/2010 01:10
Localitate: london,u.k

Mesajde ellyjudith » 31/05/2012 08:36

wow...pupi cu asta m-ai dat gata.vin si io la masa. :buuun: :buuun: :buuun:
yo.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/06/2012 07:30

Pupi buna reteta , e orez din ala asiatic asta folosit de tine , nu ?? ca pare subtirel si lunguiet in poza .

Eu as face azi numai cu sparanghel si brinza , vegetarian .

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/06/2012 08:17

Cum sa nu fie cremos dupa ingredientele folosite...Minunata reteta =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower: ...inca una pe lista mea :!: ...o mai am pe cea a Cristei :peace:

Pupi, esti o comoara la casa omului :master: :master: :master:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/06/2012 10:42

Ellyjudith, mersi si .. te astept....pana ajunge avionul fac o portie proaspata.....e gata in jumate de ora...una din mancarurile salvatoare cand esti in criza de timp..... :wink: conditia sa ai la indemana toate ingredientele :D ....te astept... :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/06/2012 10:48

Crista, orezului astuia , aici la noi ii spune Jasmin rice....nu stiu la care ii spui tu chinezesc....aici avem o gramada de sortimente si nici unul nu are numele de chinezesc :? :? ....o fii asta , habar nu am ....poate dl Google ne ajuta cumva. :wink: .
Daca scoti slaninuta si vinul, ai sa ii schimbi gustul....nu stiu daca are sa fie chiar mult schimbat, dar pot sa iti spun ca vinul taie din gustul branzei .....dar ciuperci de ce nu vrei sa pui si ceapa?.....sant si astea din categoria celor incluse la " vegetarisme".....chiar sant curioasa daca faci fara toate astea cum iese....rogu-te :rugaciune: :rugaciune: sa ma tii la curent.....ala cu sparanghel , pe care l-am mancat la nunta a fost si mai bun decat al meu preparat fara ....data viitoare am sa il pun :D :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/06/2012 12:27

Pentru mine asiatice sunt toate tipurile astea de orez cu bobul lung si care merg in retete asiatice ( aici includ si asia mica 8) ) , orezul normal e asta european care si asta e pe feluri si specific fiecarei retete dar eu ca o romanca adevarata crescuta cu punga de orez de un singur fel si pe care mai trebuia sa il si aleg de pietre si mizerii nu prea fac mare caz la deosebirile italienilor :lol: desi au dreptate de cele mai multe ori.

O sa iau si eu un Thai sau Basmati ca Jasmine nu am vazut si atunci poate fac asa mai intreaga reteta acum n-am in casa ingredientele necesare

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 01/06/2012 12:33

Mi-ai facut o pofta de orez :buuun: :buuun: :buuun: ...iar acest orez este atat de special :vis: ...trebuie incercat neaparat =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 01/06/2012 03:30

eu nu prea iubesc orezul dar asta al tau e mama mia!!!! :master: :pup:

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 01/06/2012 04:14

Suna nemaipomenita reteta! Nici noi nu ne dam in vant dupa orez, dar merita sa o incerc si sa o testez pe populatia din casa. Daca erai mai aproape veneam cu sufertasul maine :D sa-mi dau un sample. Te pup
Forever Young


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori