Cratiti, oale si tingiri- discutii pe marginea lor

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/02/2008 04:05

pai dc cu asta nu merge care dupa miros eu zic ca are soda caustica nu prea ai cu ce altceva .. poate cu leshie dar de unde sa o iei ???????? si sa il pui in altceva mai mare sa il fierbi acolo .. si apoi spalat .. dar eu zic sa il lasi in pace ca asa tb sa se faca

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 05/02/2008 04:16

Gabita, eu zic sa-l lasi asa....si eu posed un bucata ceaun :wink: ...si cu ce nu l-am frecat...pana si cu lesie , asa cum spunea cris...dar nimic :( ...eu spun ca are o culoare mai "roma" 8) ..ca si cei de la care l-am cumparat...

ps. dar face niste carofi prajiti o bunatate :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 06/02/2008 10:40

Fetelor, eu am primit un set de oale foarte misto, dar are doua piese pe cale nu stiu cum sa le folosesc. Pun pozele aici si daca ma puteti sfatui, va rog... Banuiesc doar la ce ar fi utile dar nu sunt sigura. :flower:
Fişiere ataşate
sita.jpg
sita.jpg (110.2 KiB) Vizualizat de 9630 ori
oala.jpg
oala.jpg (48.69 KiB) Vizualizat de 9630 ori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 06/02/2008 10:52

Elena, am si eu o oala cu sita-poza 2- si este pt. sparanghel- pe vremea aceea nu prea se gaseau pe aici steamere dar nici sparanghel :P eu totusi am cumparat-o.
Sita de la poza 1 este pt mancare la aburi: pui apa in oala, si sita deasupra de oala ; apa trebuie sa nu atinga sita, in sita pui legume si le aburesti 10-20 min- din asta nu am ca am luat steamer.
Sita o poti folosi la strecurat paste, de ce nu?
Sa le folosesti sanatoasa Elena :flower:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 06/02/2008 11:19

Thea, mersi! Pe cutie era o poza cu niste spaghete in sita, asa ca ma gandeam ca se pot fierbe pastele in sita desi sincer, n-as face-o, de ce sa fierb si metal? Totusi nu pot sa cred ca e numai pentru sparanghel, mai ales ca n-am gasit niciunde de cumparat desi am cautat... :rusine: Sa fie oare ca un fel de fripteuza? :?:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/02/2008 01:31

Elena din cite vad eu oala prima cu gauri pe fund se aseaza deasupra oalei cu apa si e asa cum zice THEA pt fiert la aburi.. in vreme ce cea ca o sita intra in oala cu apa .. deci poti fierne in ea tot ce vrei sa nu se rataceasca in aoal mare si sa poti recupera usor... acum eu nus tiu dimensiunile dar dc e ingust ca un ibric sa zic atunci e pt sparanghel ( ca sta manunchiul in pocioare ) , dc e larga cit toata oala atunci poti fierbe absolut orice in ea chiar si bucatele ca la urma ridici, apa ramine in oala si tu ai ingredientele fierte si scurse ...
pT paste exista o oala ca cea din 1 poza cu multe gauri inclusiv pe pereti care intra in oala cu apa si acolo fierbi macaroanele .. cind o ridici le ai gata scurse ... care e prioblema ca mai fierbi si alt metal ? nu e si oala de metal ?
cosuletul asta e comod pentru multe lucruri ...

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 06/02/2008 07:10

crista scrie:Elena din cite vad eu oala prima cu gauri pe fund se aseaza deasupra oalei cu apa si e asa cum zice THEA pt fiert la aburi.. in vreme ce cea ca o sita intra in oala cu apa .. deci poti fierne in ea tot ce vrei sa nu se rataceasca in aoal mare si sa poti recupera usor... acum eu nus tiu dimensiunile dar dc e ingust ca un ibric sa zic atunci e pt sparanghel ( ca sta manunchiul in pocioare ) , dc e larga cit toata oala atunci poti fierbe absolut orice in ea chiar si bucatele ca la urma ridici, apa ramine in oala si tu ai ingredientele fierte si scurse ...
pT paste exista o oala ca cea din 1 poza cu multe gauri inclusiv pe pereti care intra in oala cu apa si acolo fierbi macaroanele .. cind o ridici le ai gata scurse ... care e prioblema ca mai fierbi si alt metal ? nu e si oala de metal ?
cosuletul asta e comod pentru multe lucruri ...

Ai dreptate! E lata cat oala cea mai mare, deci pot fierbe orice. Multumesc pentru ajutor, fetelor! :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 09/02/2008 02:29

Elena, uite o adresa s-ar putea sa te ajute
http://www.ikea.com/at/de/catalog/categ ... 377/10508/
spor la gatit !

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/02/2008 09:04

Thea iar m-am ofticat .. uite magazinul italian sa vezi ce diferenta de preturi .. mama lor de hoti ... sunt 30-50 % mai scumpe decit in germania :badday:
http://www.ikea.com/it/it/catalog/categ ... hen/10508/

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 09/02/2008 09:47

Crista, eu am fost la Ikeain Viena si in Budapesta, la unguri preturi mai mari chiar decat in Romania, la austrieci a fost fain ca se vorbea engleza si erau preturi in euro, am auzit ca in Italia sunt mai mari! :x


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori