Cozonac rotit

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cozonac rotit

Mesajde lucia_bp » 27/02/2012 08:14

Foarte bun si aspectuos...o alternativa la cozonacul traditional...
Eu l-am pregatit cu glazura, dar se poate renunta la ea, daca nu va place...

Ingrediente:

Aluat:
-400 g faina
-25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
-125 ml lapte caldut
-1 priza sare
-60 g unt moale
-40 g zahar
-1 ou, la temperatura camerei

Umplutura:
-300 g nuca prajita si macinata sau alune, migdale, etc
-80- 100 g zahar
-40 g pesmet sau martipan
-125 ml lapte, la temperatura camerei
-1/2- 1 lingurita rasa scortisoara pudra

Glazura:
-zahar pudra
-zeama de lamaie

Altele:
-1 galbenus batut usor cu putin lapte, pentru uns

Preparare:

Alifiati drojdia cu 1 lingurita de zahar, diluati cu putin lapte caldut si lasati la crescut in loc cald, 10- 15 min.
Separat, cerneti faina intr-un bol, adaugati maiaua crescuta, untul, sarea, oul, laptele caldut si framantati un aluat elastic ce se desprinde de pe vas si mana.
Lasati acoperit, in loc cald, fara curenti de aer, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, pregatiti umplutura, omogenizand bine ingredientele.
Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, ungeti uniform cu umplutura si rulati sub forma de sul.
Taiati ruloul pe lungime ( cu un cutit bine ascutit) pana la ultimul strat de aluat ( cel din partea de jos), fara sa despicati marginile. Indoiti sulul in doua, apropiind capetele, pe partea netaiata, iar cea sectionata sa fie spre exterior.
Rotiti la mijloc, cel putin o data; cu cat sulul este mai lung cu atat il puteti roti de mai multe ori.
Transferati intr-o tava mare de chec, tapetata cu hartie de copt si lasati la crescut, in loc cald, inca 20- 30 min. Ungeti cu ou.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru 30 – 40 min, la 190 grade sau pana ce este copt si frumos rumenit.
Pregatiti glazura omogenizand bine zaharul pudra cu cate putina zeama de lamaie pana obtineti consistenta dorita.
Glazurati cozonacul cat este cald, scos pe un gratar, apoi lasati la racit.

Serviti feliat.
Fişiere ataşate
CIMG8900.JPG
CIMG8900.JPG (114.9 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8909.JPG
CIMG8909.JPG (113.47 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8907.JPG
CIMG8907.JPG (106.09 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8906.JPG
CIMG8906.JPG (110.65 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8904.JPG
CIMG8904.JPG (87.54 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8902.JPG
CIMG8902.JPG (101.86 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8898.JPG
CIMG8898.JPG (114.81 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8895.JPG
CIMG8895.JPG (121.96 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8875.JPG
CIMG8875.JPG (108.3 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8873.JPG
CIMG8873.JPG (113.83 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8869.JPG
CIMG8869.JPG (118.32 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8867.JPG
CIMG8867.JPG (122.98 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8858.JPG
CIMG8858.JPG (60.38 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8832.JPG
CIMG8832.JPG (95.57 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8831.JPG
CIMG8831.JPG (80.66 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8830.JPG
CIMG8830.JPG (67.86 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8827.JPG
CIMG8827.JPG (71.95 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8823.JPG
CIMG8823.JPG (75.09 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8820.JPG
CIMG8820.JPG (86.95 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8802.JPG
CIMG8802.JPG (110.84 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8817.JPG
CIMG8817.JPG (64.28 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8796.JPG
CIMG8796.JPG (76.4 KiB) Vizualizat de 5834 ori
CIMG8790.JPG
CIMG8790.JPG (99.14 KiB) Vizualizat de 5834 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/02/2012 10:29

tehnica asta e de nota 10 =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
nicopopa
Incepator
Mesaje: 86
Membru din: 03/01/2009 09:05
Localitate: Bratislava, Slovacia
Contact:

Mesajde nicopopa » 27/02/2012 10:55

Imi place reteta ta. Arata super si din moment ce se numeste "cozonac" are si un gust fantastic. O sa incerc reteta la Pasti. Multumesc de inspiratie.

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 27/02/2012 03:04

minunat-si reteta si pozele :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 27/02/2012 09:46

Lucia draga, felicitari! =D> =D> =D> Minunat cozonacul, foarte frumos (tehnica de nota zece, asa cum bine spun fetele)!

Ma plec in fata ta si a mainilor care pregatesc atat de multe bunatati! :master:

Iti doresc o saptamana frumoasa!

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/02/2012 07:41

crista scrie:tehnica asta e de nota 10 =D> =D> =D> =D>


Crista, multumesc pentru aprecieri :master: :flower:

Daca faci ruloul mai lung, se poate intoarce de mai multe ori si iese tare, tare aspectuos :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/02/2012 07:46

Cand vad aluaturi o iau razna....le iubesc si cozonacul asta este demential....nu ai gasit alta perioada sa postezi numai acuma cand a inceput postul???? :( :cry: ....imi fac o lista cu "mancaruri si dulciuri de facut" si o lipesc pe frigider pana dupa post....azi o incep :D
Lucia =D> =D> :master: :master: ...are un aspect superb :hug:

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 28/02/2012 07:36

Mi-ai ,,rotit" la 360 de grade toate simturile gustative :buuun:
Arata de nota 20 si parca ii simt aroma prin monitor :buuun: :buuun: =D> =D> =D>
Felicitari si succes!
anisoara

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 28/02/2012 09:02

Un cozonac perfect :master: :master: :master:
Succes in concurs :party: :party: :party:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 28/02/2012 09:43

Mult succes Lucia! :flower: :flower: :flower:

:hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori