Cozonac neframantat

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Cozonac neframantat

Mesajde d_dana_a » 07/01/2010 03:15

Acest cozonac l-am facut cu mama mea de Craciun,sincer este o reteta foarte simpla de cozonac mai ales ca nu se framanta mult ca la ceilalti cozonaci... :)

Ingrediente aluat :
2 kg faina alba
6 oua mari
400 gr zahar
250 gr margarina
250 ml ulei de floarea soarelui
2 cubulete drojdie
1 l lapte
1 lingurita sare
mirodenii:esenta de rom,zahar vanilat,coaja de la doua lamai
Ingrediente umplutura:
400 gr smantana
2 albusuri(raman de la aluat)
30 gr cacao
500 gr nuca
200 gr rahat
100 gr stafide
esenta de rom
zahar dupa gust
Optional se poate decora cu glazura de ciocolata
Mod preparare aluat:
Intr-un vas mai mare se pune de seara 200gr faina si se face o adancitura in care se amesteca 4 oua intregi , 2 galbenusuri, zaharul, sarea, uleiul, laptele si drojdia dizolvata in putin lapte caldut.Se acopera vasul cu un prosop mai gros si se lasa intr-un loc mai racoros pana a doua zi.
A doua zi se amesteca maiaua cu o lingura de faina, apoi treptat toata faina , margarina topita(calduta)si mirodenile.Se amesteca bine pana se face un aluat ca de paine si se da la cald pana se dubleaza compozitia.
Mod preparare umplutura:
Se bat spuma albusurile cu putina sare si zahar dupa gust. Se pune smantana, cacaua,esenta de rom si se amesteca bine.
Se intinde ca o foaie din aluat, se unge cu crema optinuta si se presara rahatul taiat cubulete, nuca tocata (dar nu marunt) si stafidele.Compozitia se ruleaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei, se mai lasa 15 minute sa stea si se da la cuptor.Cozonacul sta la cuptor aproximativ 45 minute la foc potrivit.Se lasa la racit si se scoate din tava dupa care se poate orna cu glazura de ciocolata.Din aceasta compozitie ies aproximativ 6 cozonaci in functie de tava.
Pofta buna!!!
Fişiere ataşate
20.JPG
20.JPG (54.43 KiB) Vizualizat de 10574 ori
19.JPG
19.JPG (53.44 KiB) Vizualizat de 10574 ori
18.JPG
18.JPG (71.93 KiB) Vizualizat de 10574 ori
17.JPG
17.JPG (43.71 KiB) Vizualizat de 10574 ori
16.JPG
16.JPG (41.01 KiB) Vizualizat de 10574 ori
15.JPG
15.JPG (62.43 KiB) Vizualizat de 10574 ori
14.JPG
14.JPG (80.46 KiB) Vizualizat de 10574 ori
13.JPG
13.JPG (66.34 KiB) Vizualizat de 10574 ori
12.JPG
12.JPG (44.29 KiB) Vizualizat de 10574 ori
11.JPG
11.JPG (33.38 KiB) Vizualizat de 10574 ori
10.JPG
10.JPG (40.11 KiB) Vizualizat de 10574 ori
9.JPG
9.JPG (53.19 KiB) Vizualizat de 10574 ori
8.JPG
8.JPG (49.2 KiB) Vizualizat de 10574 ori
7.JPG
7.JPG (37.96 KiB) Vizualizat de 10574 ori
6.JPG
6.JPG (33.38 KiB) Vizualizat de 10574 ori
5.JPG
5.JPG (42.96 KiB) Vizualizat de 10574 ori
4.JPG
4.JPG (37.64 KiB) Vizualizat de 10574 ori
3.JPG
3.JPG (31.37 KiB) Vizualizat de 10574 ori
2.JPG
2.JPG (47.81 KiB) Vizualizat de 10574 ori
1.JPG
1.JPG (65.9 KiB) Vizualizat de 10574 ori
Imi place sa gatesc...
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 07/01/2010 03:23

waouuuu super si rezultatul e cu adevarat excellent.
=D> =D> =D> =D> =D>
Reteta asta trebuie sa o incerc neaparat!
:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/01/2010 03:31

Superb acest cozonac si interesant modul lui de preparare !
Multumesc pentru reteta !
Il fac cu siguranta!
:master: :master: :master:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 07/01/2010 03:44

Multumesc Lucia_bp si Yafa :flower: :flower: :flower:
:hug: :hug: :hug:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 08/01/2010 12:02

Copiat reteta, interesant modul in care se face aluatul, cat de curand am sa il incerc....am sa il fac cu unt si doar jumate de portie.... :P prea ies multi cozonaci si nu apucam sa ii mancam pe toti ca se usuca :P :hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 08/01/2010 12:57

retera salvata,minunat ti-a iesit cozonacul,felicitari,e de incercat :flower: :buuun:

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

salut

Mesajde elenaddd » 08/01/2010 01:59

de ce nu ne-ai dezvaluit aceasta reteta mai din timp?(il pregateam de ziua socrului-sf ion-).arata super! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> :flower: :flower: =D>

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 10/01/2010 09:06

pupi scrie:Copiat reteta, interesant modul in care se face aluatul, cat de curand am sa il incerc....am sa il fac cu unt si doar jumate de portie.... :P prea ies multi cozonaci si nu apucam sa ii mancam pe toti ca se usuca :P :hug:

Multumesc... :hug: , eu am facut multi cozonaci pentru ca suntem multi ...
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Re: salut

Mesajde d_dana_a » 10/01/2010 09:09

elenaddd scrie:de ce nu ne-ai dezvaluit aceasta reteta mai din timp?(il pregateam de ziua socrului-sf ion-).arata super! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> :flower: :flower: =D>

Multumesc :hug: ...imi pare rau... :badday: nu am avut timp sa pun reteta, desi am facut-o de Craciun...
Ultima oară modificat 11/01/2010 12:10 de către d_dana_a, modificat de 2 ori în total.
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 10/01/2010 09:10

yaya6 scrie:retera salvata,minunat ti-a iesit cozonacul,felicitari,e de incercat :flower: :buuun:

Mersi ... :flower: :hug:
Imi place sa gatesc...

Imagine


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori