Couscous cu brocoli, seminte de pin si stafide

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Couscous cu brocoli, seminte de pin si stafide

Mesajde crista » 17/01/2013 08:10

Reteta siciliana , merge foarte bine si cu paste de orice fel in locul cous cous-.ului


Ingrediente :

200 gr coucous prefiert
200 ml supa vegetala sau apa in care au fiert brocoli
1 lingurita de unt sau ulei

2 brocoli
1 pumn de stafide
2 linguri seminte de pin
1 lingura de ulei
1 catel de usturoi
ardei iute si sare


Punem brocoli la fiert in apa cu sare sau la aburi .
Cind sunt gata ii scoatem si ii lasam la racit ( scurgem de apa ).

Intre timp pregatim cous cousul dupa reteta de pe cutie daca este din cel prefiert (sau daca ati ales sa folositi paste fainaopse le fierbeti dupa instructiunile de pe punga). In cazul celui folosit de mine : am pus cous cous-ul intr-o cratita fara grasimi si l-am amestecat putin pe foc pina s-a colorat putin, am adaugat cantitatea de apa in care au fiert brocoli ( fierbinte) peste cous cous impreuna cu untul si am amestecat cu furculita , Cind s-a incorporat bine am pus capac si am lasat acoperit in timp ce pregateam restul ingredientelor.

Intr-o tigaie fara ulei punem semintele de pin si lasam 1 minut, amestecam mereu, trebuie doar ca semintele sa se aureasca usor, nu sa se arda sau prahjeasca. Aceasta operatiune le intensifica gustul si aroma.

Scoatem semintele si le pèunem intr-o farfurie. In aceeasi tigaie adaugam putin ulei, un catel de usturoi intreg si putin ardei iute daca vreti .
Adaugati brocoli fierti, semintele de pin din farfurie si stafidele inmuiate in apa si scurse bine in pumn.

Amestecati bine pe foc citeva minute ( 1-2 ) si adaugati sare .

Uniti brocoli pregatiti in acest fel cu cous cous-ul intr-un castron si amestecati foarte bine. Serviti caldut.
Fişiere ataşate
Immagine 079.jpg
Immagine 079.jpg (74.31 KiB) Vizualizat de 1713 ori

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 17/01/2013 03:46

o singura data am facut cous cous,nu am ramas prea incantata,poate am gresit reteta ,poate trebuie sa mai fac ca sa ma obisnuiesc,nu stiu ,ce zici tu ,sa mi incerc??parca cand vad poza ta ma inspira si imi face pofta,brocoli ii ador,cred sigur ca mai incerc o data ,te pup

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 17/01/2013 04:00

arata bine eu nu l-am pregatit niciodata o sa incerc si eu =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/01/2013 04:03

Yaya nu ti-a placut pasta in sine ?? se poate pentru ca e mica... si al meu e cam prea mic exista si graunte mai mare si poate ala iti place mai mult. Fregula sarda ai mincat vreodata ? e un cus cus si mai mare , poate iti place mai mult.. asta asa fainos e cam enervant pentru cine il maninca cu furculita :D

Condimenul asta insa merge si cu pasta, poti sa ii adaugi si un catel deusturoi in ulei si sa ametesti cu uleiul asta brocoli si pe urma adaugi restul..Poti sa pui mai putine stafide ca alea dau gustul dulceag .

Oricum cel mai bine e sa il incerci cu un sos care sa iti placa mult ca asa sigur ii dai si couscous-ului o sansa in plus.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 17/01/2013 06:51

Nu am mincat niciodata couscous :? Dar imi place ce-ai pregatit! =D>

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/01/2013 07:54

Mie mi se pare tare interesanta combinatia...inedita...noua pentru mine...

Uita, chiar am sa pregatesc si eu acest cous- cous cu brocoli si stafide...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/01/2013 08:17

Lucia fa o cantitate mica cit sa gusti =)) e ceva neobisnuit pentru multi romani gustul asta dulceag insa si friptura cu compot de visine pare neobisnuita si totusi exista o parte din Romania care o iubeste :-))

Claudia spor la treaba, si pentru tine tot asa as zice mai intii fa putin si gusta :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 18/01/2013 02:32

Crista a mai ramas ceva? Am o foame si parca couscous din acesta as manca....

Ineresanta reteta, deobicei pun ori numai stafide si folosesc la couscous-uri de carne ori numai legume. Dar pe mana ta ma risc!

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/01/2013 02:43

Yafa mergi pe mina mea :hug: ... tot in sicilia se pune si in pasta con le sarde ( cu sardine adica ) care e tipica, pe linga sardine, stafide si seminte de pin .. Tot acolo fac si peste spada (ala mare) cu seminte de pin si stafide sau pestele ala sabie ( e unul ingust ca lama unei sabii) invirtit si umplut cu pesmet, pinoli si stafide , la fel si sardinele care se numesc a beccafico ( dupa numele unor pasarele mici care mincau smochine si pe care nobilii siciliani le vinau si le mincau in timp ce saracii isi faceau si ei din sardine niste imitatii de pasarele , coada sardinelor sta in tava in sus ca aripile saiu coada pasaricii asteia ) ...



tie iti zic sa faci portie intreaga :lol: ..

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Couscous cu brocoli, seminte de pin si stafide

Mesajde biaskitchen » 18/01/2013 02:48

Super reteta!Chiar mi-ai dat o idee ce sa gatesc pt maine ,noroc ca am in frigider niste broccoli.Cous Cous-ul imi place mult si am tot timpul in stoc.Fac si o retetea de desert cu el.
Felicitari! :master: :master: :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori