Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Mesajde andraconstantinescu » 25/03/2020 07:34

Pentru cornuri:
25 g drojdie proaspata
100 g zahar
550 g faina (sau cat cuprinde)
150 ml suc de portocale proaspat stors
150 ml apa minerala carbogazoasa
esenta de vanilie
1 praf de sare
2 linguri ulei
250 g rahat
4-5 linguri dulceata de capsuni
Pentru sirop:
200 ml apa
40 g zahar pudra
esenta de vanilie
2 linguri ulei
Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea.

Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste faina. Se adauga esenta de vanilie si un praf de sare si se framanta totul, adaugand faina pana cand aluatul devine elastic si nelipicios. Se unge castronul cu ulei si se framanta si coca cu putin ulei, formandu-se o bila din ea, care se lasa la crescut la loc cald.

Intre timp, fiecare bucata de rahat se taie in 8 parti.

Dupa ce coca a crescut se ia din ea cate o bucatica si se intinde cu ajutorul sucitorului pe masa de lucru infainata. Se decupeaza un triunghi din coca intinsa, iar la baza se pun cateva bucatele de rahat. Se ruleaza coca dinspre baza inspre varf, iar capetele se indoaie usor. Se procedeaza la fel si cu cornurile umplute cu dulceata.

Cornurile astfel formate se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa mai cresca putin la loc cald.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Dupa aceea, cornurile se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp, se pregateste siropul. Se pun apa, zaharul, esenta si uleiul intr-un craticior si se dau in clocote.

Cornurile fierbinti se ung cu acest sirop, apoi se acopera cu o folie de aluminiu ca sa se mentina moi si pufoase. Pentru servire se pot pudra cu zahar.
Fişiere ataşate
20190425-155004-001.jpg
20190425-155004-001.jpg (2.07 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-152333-001.jpg
20190425-152333-001.jpg (3.18 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-152100-001.jpg
20190425-152100-001.jpg (3.13 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-145115-001.jpg
20190425-145115-001.jpg (1.95 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-140042-001.jpg
20190425-140042-001.jpg (2.28 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-135538-001.jpg
20190425-135538-001.jpg (1.86 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-134731-0013.jpg
20190425-134731-0013.jpg (3.62 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-134731-0012.jpg
20190425-134731-0012.jpg (3.55 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-134731-0011.jpg
20190425-134731-0011.jpg (2.08 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-134731-001.jpg
20190425-134731-001.jpg (2.24 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-133227-001.jpg
20190425-133227-001.jpg (2.12 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-133025-001.jpg
20190425-133025-001.jpg (2.13 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-132516-001.jpg
20190425-132516-001.jpg (1.44 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-124819-001.jpg
20190425-124819-001.jpg (2.26 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-123814-001.jpg
20190425-123814-001.jpg (2.07 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-123603-001.jpg
20190425-123603-001.jpg (2.44 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-123202-001.jpg
20190425-123202-001.jpg (2.91 MiB) Vizualizat de 1689 ori
20190425-155031-001.jpg
20190425-155031-001.jpg (1.97 MiB) Vizualizat de 1689 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori